Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

September; een hele nieuwe start huis & baan

nieuwe start

Vandaag is het 1 september en dat betekent voor mij een heel nieuw begin. Niet precies vandaag, maar wel in september. Mijn leven gaat nogal veranderen en ondanks dat het natuurlijk enorm spannend is, vind ik het ook wel heel erg leuk. Ik heb er heel erg veel zin in. Al jaren heb ik het zo nu en dan weleens geroepen dat ik op zich best ergens opnieuw zou willen beginnen. En de nieuwe start komt er dus aan deze maand. Het kan zijn dat je het gemist hebt natuurlijk. Wat wordt er dan allemaal nieuw zal je denken? Ik ga het vertellen.

Nieuwe start is nieuw huis

Om precies te zijn heb ik mij op 29 juni ingeschreven voor een woning in Enschede. Ik wist dat het allemaal loting was dus ergens wist ik dat ik iets meer kans zou hebben dan standaard een wachttijd van een jaar of 10. Inschrijven was kosteloos, ik reageerde op wat woningen en ik zou het wel zien. Woningruil behoorde tot de optie, maar dat werd hem niet. Tot ik geloot was voor een woning en ik op 2 stond. De nieuwe start wilde ik wel, maar ik zag het somber in toen nummer 1 er ook was. Tot ik gebeld werd op een dinsdagavond. Nummer 1 had afgezegd en nu was ik ineens nummer 1!

Helemaal blij, dingen geregeld en allemaal informatie opgevraagd. Het is een woning die tussen de eerste verdieping en begane grond in zit, heeft een balkon, 2 slaapkamers, keuken en woonkamer apart en de douche en wc apart. Iets wat ik enorm graag wilde. Ook heb ik een hele mooie vloer uitgekozen inmiddels. Die laat ik nog wel zien als alles klaar is 🙂 In mijn hoofd ben ik natuurlijk al helemaal aan het inrichten geslagen. Een nieuwe start dus, heerlijk.

Nieuwe baan

Bij een nieuwe omgeving hoort ook een nieuwe baan. Dat is voor mij de basis. Ik was al in de rondte aan het kijken en ik wist wel dat ik meer uren wilde werken dan bij mijn vorige baan. Gewoon iets meer zekerheid. Iets wat ik de afgelopen maanden en half jaar zeker niet heb gekend. Dat bezorgd(e) me zo nu en dan nogal wat stress, daar ben ik heel eerlijk in. Uiteindelijk kreeg ik vorige week donderdag het verlossende woord dat ik ben aangenomen bij een overheidsinstelling. Zo blij mee! En ook voor het urenaantal dat ik wilde dus dat is heel fijn. Het wordt zeker pittig (vooral de eerste periode), maar ik ben enorm blij. Bij een nieuwe start hoort zeker ook een nieuwe baan.

Nieuwe omgeving

En dan de omgeving natuurlijk. Ik ben al regelmatig in Enschede geweest bij vrienden en kennissen, maar nooit gewoond. Dat zal dus wel heel anders zijn. Het is niet in het centrum, maar erbuiten en op de fiets prima te doen. Nieuwe mensen leren kennen, leuke winkels in de stad, meer opties bij thuisbezorgd haha (Mac Donalds bezorgt thuis) en dat soort dingen. Daar heb ik dus heel erg veel zin in!

Ik heb enorm veel zin in de nieuwe start en kan niet wachten tot einde van de week. Dan teken ik het contract en ontvang ik de sleutel. En betaal ik mijn eerste huur 🙂

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties

 1. 3 september 2020 / 12:48

  Wat een mazzel dat je zo snel een huis en baan (in de buurt denk ik) hebt gevonden! Ben heel blij voor je. Gefeliciteerd met je nieuwe huis én baan!

  • Mariska
   Auteur
   3 september 2020 / 12:22

   Is het op zich ook wel maar ik heb er alle vertrouwen in! 🙂

  • Mariska
   Auteur
   3 september 2020 / 12:22

   Thanks! Ja heel snel 29 juni ingeschreven voor ‘we zien het wel’ en nu al verhuizen 🙂

 2. Maureen
  1 september 2020 / 14:43

  Tof! Dat is echt snel gegaan, zie je niet vaak. Heel veel plezier gewenst in Enschede, prima stad! Ben benieuwd, welke wijk kom je te wonen? (Kom zelf ook uit Enschede). Succes met je verhuizing!
  Lees het laatste blogbericht van Maureen – Keuzestress? Zo kom je ervan af!My Profile

  • Mariska
   Auteur
   1 september 2020 / 17:13

   Ja klopt, heel snel en had het totaal niet verwacht haha. Boswinkel-Stadsveld, Stevenfenne 🙂 En jij als ik mag vragen?

   • 2 september 2020 / 08:07

    Oh dat is een leuke wijk. Heb ik 1,5 jaar geleden gewoond in een appartementje (Stadsveld, Stevenfenne). Nu woon ik alweer 1,5 jaar in een eengezinswoning met tuin in de wijk Pathmos. Precies het gedeelte tussen stadsveld en Boswinkel in. Maar Stadsveld heeft meer huurhuisjes van de Woonplaats en dan vooral duplexwoningen, maar dat heb jij niet toch? Heb je zon flatje van 3 verdiepingen, dan zit je meer aan de Boswinkel kant denk ik, daar zit Domijn vaak met huisjes.
    Lees het laatste blogbericht van Maureen – Keuzestress? Zo kom je ervan af!My Profile