Met deze slimme truc heb je meer vrije dagen in 2021

meer vrije dagen in 2021

De zomer van 2020 is voor de meesten heel anders verlopen dan verwacht en voor velen zat een (vlieg)vakantie er niet in. Alhoewel het nog onzeker is wat er volgend jaar mogelijk is qua vakanties, moeten sommigen wel alweer vrije dagen voor 2021 aanvragen. Reiswebsite TravelHunter zocht ook dit jaar uit hoe je meer vrije dagen in 2021 kunt krijgen.

Lees ook: 32 uur werken; 1 hele dag vrij of 2 halve dagen?

Meer dagen vrij in 2021

De meeste Nederlanders hebben, los van de feestdagen, zo’n 25 tot 30 vakantiedagen en natuurlijk wil iedereen daar zoveel mogelijk uithalen. Dit kan door je vakantiedagen slim op te nemen rondom feestdagen en weekenden. In 2021 hebben we wel een beetje pech. De kerstdagen vallen namelijk precies op zaterdag en zondag waardoor we die week geen extra vrije dag hebben. En omdat Eerste Kerstdag en Nieuwjaar altijd op dezelfde dag vallen, is ook de eerste vrije dag van 2022 een zaterdag.

Toch zijn er in 2021 ook voldoende opties om extra dagen achtereen vrij te hebben.

De meeste mogelijkheden liggen in de maanden april en mei. Wil je een lange vakantie, dan kun je het beste in mei je vakantiedagen opnemen. Dan heb je namelijk maar liefst 18 dagen achter elkaar vakantie voor maar 10 vakantiedagen. Wanneer je rondom Pasen, Koningsdag, Hemelvaart én Pinksteren op de juiste vakantie neemt, dan heb je met 18 vakantiedagen totaal 36 dagen vrij en dan heb je zelfs nog dagen over.

Wil je langer achtereenvolgend vrij zijn, dan kun je ook de 3 dagen voor Hemelvaart vrij vragen, dan heb je zelfs 23 dagen achter elkaar vakantie voor maar 13 vakantiedagen.

Ga jij gebruik maken van meer vrije dagen in 2021?

Dit artikel had ik ook gedeeld voor 2020 en was een groot succes. Daarom besloot ik het voor het nieuwe jaar ook weer te delen. Bij sommige bedrijven kun je niet vroeg genoeg zijn om je vakantie in te dienen voor het aankomende jaar. Succes alvast!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook