Perfecte wenkbrauwen, bestaat dat eigenlijk wel?

makeup brush on black container

Perfecte wenkbrauwen, bestaat dat eigenlijk wel? Je ziet op Facebook weleens van die lacherige berichten langskomen met allerlei soorten wenkbrauwen. In mijn wereld bestaat ‘perfect’ niet. Met niks. Maar hoe maak je wel de perfecte wenkbrauwen? Althans, die voor jou goed genoeg zijn en waar jij je fijn bij voelt? Er zijn prachtige producten op de markt in ieder geval. Ook ik doe vaak wel iets aan mijn wenkbrauwen. Ik geef een paar tips voor als je struggels hebt met je wenkbrauwen of dat je gewoon inspiratie wilt op doen.

Lees ook: Too Faced Better Than Sex mascara review

Perfecte wenkbrauwen bestaan niet

close up shot of an eye
Photo by Andrew on Pexels.com

Ik vind dat perfectie dus niet bestaat en dus ook niet in wenkbrauwen. Je wenkbrauwen zelf zijn namelijk ook niet precies hetzelfde. Vaak hoor ik mensen ook wel zeggen dat het ‘zusjes’ of ‘nichtjes’ zijn. Daar ben ik het wel mee eens. En ook als je, net als ik, je wenkbrauwen bij kleurt met een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwgel. Van mezelf heb ik namelijk redelijk weinig haartjes op die plek en zijn ze ook nog eens bijna onzichtbaar. Als ik ze niet bijkleur, dan lijkt het net of ik geen wenkbrauwen heb, zeg maar.

Een product die je hiervoor kunt gebruiken is bijvoorbeeld het NYX wenkbrauwpotlood. Als je die kiest in de juiste kleur en vindt dat die kleur het beste bij je past dan is dat prima. Zelf zou ik dan wel kijken naar een kleur die past bij je haarkleur. As we speak heb ik rood haar. Ik kies niet voor rode wenkbrauwen, maar kies een ietwat donkerbruine kleur en dat voldoet voor mij. Maar doe vooral wat jezelf het beste vindt.

Er zijn natuurlijk ook andere opties voor mooie wenkbrauwen. Naast een wenkbrauwgel of wenkbrauwpotlood kun je er ook voor kiezen om je wenkbrauwen permanent te laten zetten. Bijvoorbeeld powder brows, heel mooi! Of, koop een verf om je wenkbrauwen te verven. Dan blijf het langer zitten dan een potlood. Daar heb ik zelf wel goede ervaringen mee en doe ik zelf ook regelmatig. Heel soms ga ik ervoor naar de salon, maar met een beetje goede verf kun je dit zelf ook heel gemakkelijk doen! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *