Lavendelwater en huidverzorging, ken jij het al?

bloemenwater huidverzorging

Bloemenwater en huidverzorging, heb jij al van die combinatie gehoord? Laten we het bijvoorbeeld eens hebben over lavendelwater. De geur van lavendel werkt alleen al heerlijk ontspannend, maar je kunt het ook als huidverzorging gebruiken in de vorm van lavendelwater bijvoorbeeld. In dit artikel ga ik hier iets meer over vertellen.

Lavendelwater als huidverzorging en voor haar

Lavendelwater kun je dus gebruiken voor je huidverzorging, haarverzorging en de rest van het lichaam. En hoe? Dat ga ik je vertellen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor je huid. Het water met lavendel zorgt ervoor dat de huid verstevigt, verheldert en reinigt. Dat is wat we nodig hebben met de selfcare en me-time natuurlijk! Je kunt het ook gebruiken als je last hebt van acne op de huid. Het zou namelijk acne zelfs voorkomen! En natuurlijk is het ook een heel fijn product om de huid te kalmeren nadat je een dagje in de zon hebt gelegen. Het koelt en verzacht de huid. Heel fijn! Spray het vooral op je verbrandde huid zodat het goed verzacht en fris aanvoelt.

Ook kun je lavendelwater gebruiken voor het verzorgen van je haren. Het positieve ervan is dat het geschikt is voor alle haartypen en er dus geen onderscheid is. Buiten dat het een heerlijke ontspannen en lekkere geur heeft zorgt het ook voor een mooie glanzende bos met haar. En dat willen we, want dof haar is niet heel erg mooi. Vind ik zelf. Als je andere ingrediënten toevoegt kun je zelf een heel fijn haarmasker maken!

Als je acne hebt dan wordt aanbevolen de hele dag door een spray te gebruiken met lavendelwater om de huid te kalmeren en de symptomen te verlichten. Als je hier last van hebt is het zeker het proberen waard natuurlijk!

Ken jij dit al?