3 originele manieren om herinneringen vast te leggen

diary girl hand journal

Het is geen geheim dat we allemaal graag herinneringen vastleggen. Of het nu via foto’s, video’s of dagboeken is, we houden ervan ons leven vast te leggen zodat we er later op terug kunnen kijken. Het is leuk om herinneringen te koesteren en terug te kijken met een gevuld hart. Maar soms kan het moeilijk zijn om nieuwe en originele manieren te bedenken om herinneringen vast te leggen. Als je moeite hebt om op nieuwe ideeën te komen, maak je dan geen zorgen. We hebben een aantal tips om met enkele unieke manieren je dierbare herinneringen vast te leggen.

Schrijf een dagboek – herinneringen vastleggen

herinneringen vastleggen
Photo by Mark Neal on Pexels.com

Ben je meer een schrijver dan een beeldend mens? Probeer dan een dagboek bij te houden. Niets is fijner om al je herinneringen een mooi plekje te geven in je eigen dagboek. Je kunt je gedachten en gevoelens over bepaalde ervaringen vastleggen of het gewoon gebruiken als een manier om over je dagelijks leven na te denken. Het is extra leuk om bij elke keer dat je schrijft een datum te schrijven, zodat je met plezier kunt terugbladeren en het fijne moment opnieuw kunt beleven. Zijn er tijdens het schrijven wat creatieve inzichten en/of quotes naar boven gekomen? Je kunt deze quote op een poster afdrukken , zodat je iedere dag wordt herinnerd aan dit ene fijne moment!

Maak een fotoboek

Een fotoboek is niet een typisch fotoalbum dat na één keer doorbladeren gewoon in een doos wordt geschoven. Dat zou zonde zijn! Een fotoboek is een mooie manier om al je mooie foto’s tentoon te stellen en ze geordend te bewaren. Je kunt een fotoboek maken en deze volledig zelf vormgeven. Gaat jouw voorkeur uit naar een traditioneel of een digitaal fotoalbum? Met beide opties kun je creatief aan de slag met foto’s, ticketstrookjes en andere leuke aandenken.

Als je alles hebt ingedeeld zoals je wilt, kun je aan elke pagina tekst toevoegen om het verhaal achter de foto’s uit te leggen of om gewoon citaten te geven die je gevoelens van de herinnering omschrijven. Je kunt er zelfs versieringen aan toevoegen zoals stickers of washi tape. Het is tijd voor jouw one-of-a-kind fotoboek!

Kies voor een videodocumentaire

Heb je voldoende tijd en ben je op zoek naar een meer creatieve uitlaatklep? Probeer dan eens om een videodocumentaire te maken. Je kunt bijvoorbeeld je vrienden en familieleden interviewen over hun herinneringen aan jou of jezelf filmen terwijl je door je dagelijkse routine gaat. Een beeld zegt meer dan duizend woorden! Welke optie je ook kiest, zorg er wel voor dat al je herinneringen veilig bewaard worden. Je kunt je gemaakte video’s extra bewaren op een harde schijf of op een OneDrive bewaren. Veel plezier met dit creatieve proces!

Zo heb je weer genoeg inspiratie en kan jij herinneringen vastleggen!