Mijn Vinted ervaringen tot nu

by Mariska

Sinds kort ben ik nogal verslaafd aan Vinted . Ooit heb ik een aantal jaar geleden iets verkocht en daarna heb ik er geen aandacht meer aan besteed. Toch begon het na het zien van een tv reclame van Vinted weer te kriebelen en ik downloadde de app opnieuw. Inmiddels heb ik al best weer wat verkocht en ook zelf een aantal leuke dingen gekocht. Ik ga een aantal artikelen schrijven over wat ik heb gekocht ook, dat komt later. Maar ik vind het ook leuk om mijn Vinted ervaringen tot nu toe te delen! Ben ik ergens tegenaan gelopen, wat loopt er soepel en wat niet?

Mijn Vinted ervaringen tot nu toe

mijn vinted ervaringen
Photo by Aizhana Aldanova on Pexels.com

Dus je gaat nu lezen hoe mijn Vinted ervaringen tot nu toe zijn. Eigenlijk tot nu toe (een maand ongeveer) heb ik geen slechte ervaringen gehad. Niet met het kopen maar ook niet met het verkopen. Ook niet met het contact met andere verkopers en kopers. Nu ik dit schrijf klop ik het even af, want je weet maar nooit, haha. Ik vind het eigenlijk echt een super concept! En zo is het nog leuk om te shoppen ook voor de kleine prijzen.

Ervaringen met verkopen

Mijn Vinted ervaringen met verkopen van items en producten is goed! Ik heb geen rare berichten ontvangen en ik heb keurig netjes alles gewoon zo goed als direct verstuurd. Als iemand iets heeft gekocht krijg je een melding (je kunt pushberichten instellen of per mail), vervolgens download je het verzendlabel (wordt ook naar je mail gestuurd), je pakt het in, plakt het etiket erop en brengt het weg naar een punt van de betreffende vervoerder. Zo simpel is het.

Tot nu toe heb ik pakjes verstuurd naar Frankrijk, Spanje en Duitsland onder andere, maar ook gewoon naar Nederland. Elk pakketje is goed aangekomen en je krijgt ook in de app van Vinted een bericht als het pakket is aangekomen. Ook daarvoor kun je het volgen met de tracking informatie. Ik vind het heel overzichtelijk en fijn werken. Op het moment dat de ontvanger het pakket als ontvangen heeft gemarkeerd, dan wordt het bedrag van de producten naar je Vinted portemonnee overgemaakt. Vanuit je Vinted portemonnee kun je nieuwe items kopen of je kunt het bedrag laten overboeken naar je bankrekening. Wat jij het fijnste vindt! Met uitbetalen heb ik geen ervaring, want ik gebruik het om nieuwe items aan te schaffen.

Ervaringen met het kopen

En mijn Vinted ervaringen met kopen zijn eigenlijk tot zover ook goed. Het enige dingetje wat niet helemaal goed ging is dat ik een leuke jurk kocht in maat 46 (de maat die ik het meeste draag), maar deze viel kleiner uit. De jurk kwam uit Frankrijk als ik me niet vergis en het kan dus zijn dat in Nederland maat 46 groter is dan in Frankrijk. Die jurk ga ik dus weer verkopen. En is ook direct een goed punt om op te letten.

Verder zijn de dingen die ik heb gekocht goed verpakt, fijne communicatie met de verkopers en ook binnen de aangegeven tijd verzonden. Verkopers hebben namelijk een aantal dagen waarin zij het moeten verzenden anders wordt de koop ongedaan gemaakt. Dan krijg jij je geld terug en de verkoper krijgt een 1 ster review. Dat wil je natuurlijk niet als verkoper, dus de meeste zullen het gewoon binnen de gestelde tijd verzenden.

Ik heb echt al een paar leuke dingen gekocht voor fijne prijsjes die ik nog ga laten zien. Hopelijk heb je ook wat aan mijn ervaringen gehad na het lezen van dit artikel.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?