Klussen in huis, zó doe ik dat in mijn eentje

Zoals velen van jullie weten ben ik ondertussen de meest vrijgezelle persoon van Nederland die samenwoont met inmiddels 3 katten. Een bewuste keuze die niet iedereen begrijpt, maar dat terzijde 😉 Dat betekent dat het klussen in huis ook vaak alleen gaat. Soms heb ik natuurlijk wel hulp, al vind ik het wel moeilijk om dat te vragen. Toch heb ik al best wel veel zelf gedaan in mijn huidige appartement maar ook in mijn vorige woning in Edam. Weet je hoe ik dat doe? En wat ik mezelf heb aangeleerd? Lees dan verder, want je kunt het!

Lees ook: Dit wordt mijn stijl met zwart en goud visgraatbehang! en Steenprint vliesbehang van Action: mijn ervaring en make-over

Klussen in huis, in mijn eentje

klussen in huis
Photo by Rachel Claire on Pexels.com

Verven

In Edam was het klussen in huis ineens bij me opgekomen en besloot ik te gaan verven in de kleuren grijs, roze en donkerblauw. Sigma verf was een goede keuze en sigma s2u nova satin is ook een super mooie kleur voor op de muur. Achteraf vond ik dat niet zo mooi en wilde ik het weer opnieuw aanpakken, maar toen ging ik verhuizen naar Enschede. Daar woon ik nu ruim een jaar en had ik weer een poging verven gedaan. Zonder succes, maar gelukkig zit er inmiddels een prachtig mooi behang op de muur. Zwart met gouden visgraat motief. Nog geen seconde spijt van gehad en ja, eerlijk is eerlijk, daar heeft iemand me wel bij geholpen 🙂

Behangen

Het behangen heb ik gewoon een keer geprobeerd. Een van de klussen in huis was namelijk behang op mijn schouw. Ik wilde mooie steen print behang en dat is gelukt. Dacht dat het heel ingewikkeld zou zijn maar dat viel alles mee. Op internet ging ik op zoek naar hoe je dat nu precies doet met vinylbehang en leek het makkelijk te zijn. En dat vond ik eigenlijk ook! Alleen met een patroon erin is het even passen en meten. En dan ook goed uitmeten zodat het patroon goed doorloopt. Het is alles behalve perfect, maar voor de eerste keer mag ik zeker niet klagen!

Ketel vullen

Niks is zo vervelend als je denkt lekker warm te gaan douchen en je merkt dat je alleen maar lauw of koud water hebt. En er amper waterdruk is. Ook dit heb ik eens gehad en wist ongeveer dat het aan de ketel zou liggen. Maarja, hoe vul je zo’n ding bij? Ik heb er gewoon een filmpje op YouTube bij gepakt en gekeken. Eerst helemaal af kijken, en daarna stap voor stap kijken en de handelingen na doen. Het is me toen gelukt en toen kon ik weer genieten van een lekkere warme douche. Best trots op mezelf haha, dus zo zie je maar dat het makkelijk te doen is.

Lampen ophangen

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook