De compacte vaatwasser, mijn beste aankoop ooit

kleine compacte vaatwasser

Tijdens een random gesprek met mijn buurvrouw kwam ik erachter dat er ook een compacte vaatwasser bestaat. Nooit aan gedacht en ik moet zeggen dat ik zowel afwassen als afdrogen echt verschrikkelijk vind. Ik ging erachteraan en direct checken of zoiets ook in mijn keuken zou passen. Ik ben alleen en heb dus helemaal geen grote vaatwasser nodig én sterker nog, die past ook niet in mijn keuken. Die keuken van mij is namelijk vrij klein. Waaraan voldoet een luxe keuken voor mij? Nou, dé kleine vaatwasser dus.

foto credit: Image by master1305 on Freepik

Compacte vaatwasser past in een kleine keuken

Een van de voordelen van zo’n kleine vaatwasser is dat het ook in een kleine keuken past. En mijn keuken is echt heel klein. Je moet er alleen wel op letten dat er in je keuken een wateraansluiting zit. Bij mij is dat gelukkig het geval omdat mijn wasmachine er ook moet staan. Gelukkig kan ik op de kraan een splitstuk aansluiten waardoor zowel de kleine vaatwasser als de wasmachine tegelijkertijd aan kunnen staan. Hetzelfde heb ik met het sifon gedaan. De vaatwasser moet natuurlijk ook het water, net als de wasmachine, kunnen afvoeren. Dus ook op de afvoer heb ik een splitstuk geplaatst. Dus direct een goede tip mocht jij een compacte en kleine vaatwasser willen aanschaffen en plaatsen.

Geen halve lading met een kleine vaatwasser

Voordeel is met zo’n vaatwasser die klein is, dat je ook niet snel met een halve lading zit waardoor je lang moet wachten tot hij vol zit. Halve ladingen draaien is zonde voor het water en je portemonnee. En als je vervolgens langer moet wachten dan begin het ook te stinken en dat is zeker niet de bedoeling. Dit is dus de ideale oplossing voor een kleine ruimte als je alleen bent of met een klein huishouden. Je hebt verschillende uitvoeringen met verschillende programma’s, dus kijk welke compacte vaatwasser het beste bij jou past.

Geverifieerd door MonsterInsights