Kiko latex shine lip lacquer review in Sangria & Rougenoir

door Mariska

Alweer even geleden, net voor kerst om precies te zijn, kocht ik 2 kleuren van de Kiko latex shine lip lacquer. Al een tijdje wilde ik wat proberen van Kiko en dit leek me een leuk product om te proberen. De Primark liquid lipsticks zijn nog steeds favoriet dus ik was benieuwd naar deze. Wel iets duurder, maar Kiko heb ik goede verhalen over gehoord.

Kiko latex shine lip lacquer

kiko latex shine lip lacquer
Links: Sangria – Rechts: Rougenoir

Op het moment dat ik deze 2 producten kocht was er een actie. Zo kocht ik er 2 om zelf te testen en 2 om cadeau te doen. De Kiko Latex Shine Lip Lacquer zou langhoudend zijn en zou tot 6 uur blijven zitten met een ‘wet look’ effect. Enorm benieuwd bij het aanbrengen en natuurlijk de vraag of hij zo lang blijft aanhouden als wordt omschreven. Beide kleuren vind ik erg mooi, maar mijn voorkeur ging uit naar Sangria. Rood is nou eenmaal mijn favoriete kleur, haha. Nou laten we verder kijken naar de rest en de beloften!

kiko latex shine lip lacquer sangria

Sangria is wel echt mijn favoriet en die dekt ook goed en brengt erg fijn aan. Wel moet ik erg wennen aan de structuur eerlijk gezegd. Het is in mijn ogen dus meer een lipgloss dan een liquid lipstick. Zelf ben ik geen voorstander van een lipgloss, dus ergens viel het me wel een beetje tegen. Er wordt beloofd dat de gloss glimt en het glimt er inderdaad over. Dat vind ik dan wel weer heel erg mooi.

kiko latex shine lip lacquer rougenoir

De donkerste van de 2 draagt de naam Rougenoir. Dit is dan ook een hele donkere kleur en hoewel het me doet denken aan zwart is het meer heel donker bordeauxrood. Deze kleur is echt vreselijk om aan te brengen want hij dekt heel erg ongelijk. Erg jammer want de kleur zelf is wel prachtig om te zien, hoewel het een ietwat donkerdere tint is dan ‘normaal’.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Hoewel ik de kleuren wel echt mooi vind, en met name de rode kleur Sangria, vind ik het product kiko latex shine lip lacquer zelf helemaal niks. Sangria brengt fijn aan en dekt goed, maar Rougenoir vind ik dus een drama. Dekt heel ongelijk en het lijkt niet op te drogen. Dat niet opdrogen geldt voor beide kleuren. Als je iets eet of drinkt smeert het heel erg snel uit en dat vind ik niet zo prettig. Het gaat dus heel snel al naast je lippen op je gezicht zitten, tenminste dit is mijn ervaring. Voor iedereen is dat anders, maar ik zal ze niet zo snel meer dragen. Dan kies ik liever voor een liquid lipstick die mat opdroogt en beter blijft zitten.

De Kiko Latex Shine lip lacquer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost €7.99 per stuk. Op dit moment zijn ze in de aanbieding voor de helft van de prijs o.a. via de website van Kiko.

Gerelateerde artikelen

9 reacties

Deb 17 februari 2020 - 14:54

Mooie kleuren, maar jammer dat ze niet doen wat ze beloven en tegenvallen want over het algemeen ben ik meestal wel te spreken over de lipproducten van Kiko. Vind hun smartlipstick en hydra gloss bij voorbeeld erg fijn en heb ik ook meerdere keren gekocht. Jammer van deze, ik had betere resultaten verwacht. Deze lip lacquers ga ik in ieder geval overslaan 😉

Reageer
Suzanne 17 februari 2020 - 13:14

Voor mij zouden deze kleuren te warm en te donker zijn! Meestal ben ik van de lichtere kleuren met een roze ondertoon.

Reageer
Bianca 17 februari 2020 - 08:28

Sangria is de mooiste kleur, maar vanwege de formule dat het zo blijft afgeven is het helaas al niks voor mij x

Reageer
Kelly 16 februari 2020 - 17:08

Hmm, ik vind ze inderdaad ook niet erg mooi. Jammer zeg!

Reageer
gea 16 februari 2020 - 14:36

Ik heb nog nooit producten van kiko gebruikt, maar ik vind deze best goed. Ze staan je leuk.

Reageer
Tessa 16 februari 2020 - 09:34

Ik ben geen fan van Kiko, vaak zijn de producten het net niet en het personeel is niet altijd even vriendelijk en behulpzaam

Reageer
Mariska 16 februari 2020 - 10:33

Wat betreft het personeel ben ik het wel met je eens inderdaad, heb dat ook al eens ervaren. Er komt altijd gelijk iemand op je af ook in de winkel en dat vind ik ook niet prettig.

Reageer
bychristiana 16 februari 2020 - 06:52

Ah ja, ik zie wat je bedoelt dat hij onregelmatig dekt. Ik vind Sangria ook sowieso wel de mooiste kleur van de twee. Jammer dat ze niet zo goed drogen, dat lijkt me inderdaad ook niet prettig zo dragen, nu moet je elke keer als je een slokje of een hapje neemt controleren hoe je lipstick zit;-)

Reageer
Mariska 16 februari 2020 - 10:33

Ja precies en het ergste is nog, het wrijft snel uit dus het zit ook snel naast je lippen. Dan heb je straks ineens een veel lipstick op je neus of wang, haha.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.