Kiko latex shine lip lacquer review in Sangria & Rougenoir

kiko latex lip lacquer

Alweer even geleden, net voor kerst om precies te zijn, kocht ik 2 kleuren van de Kiko latex shine lip lacquer . Al een tijdje wilde ik wat proberen van Kiko en dit leek me een leuk product om te proberen. De Primark liquid lipsticks zijn nog steeds favoriet dus ik was benieuwd naar deze. Wel iets duurder, maar Kiko heb ik goede verhalen over gehoord.

Kiko latex shine lip lacquer

kiko latex shine lip lacquer
Links: Sangria – Rechts: Rougenoir

Op het moment dat ik deze 2 producten kocht was er een actie. Zo kocht ik er 2 om zelf te testen en 2 om cadeau te doen. De Kiko Latex Shine Lip Lacquer zou langhoudend zijn en zou tot 6 uur blijven zitten met een ‘wet look’ effect. Enorm benieuwd bij het aanbrengen en natuurlijk de vraag of hij zo lang blijft aanhouden als wordt omschreven. Beide kleuren vind ik erg mooi, maar mijn voorkeur ging uit naar Sangria. Rood is nou eenmaal mijn favoriete kleur, haha. Nou laten we verder kijken naar de rest en de beloften!

kiko latex shine lip lacquer sangria

Sangria is wel echt mijn favoriet en die dekt ook goed en brengt erg fijn aan. Wel moet ik erg wennen aan de structuur eerlijk gezegd. Het is in mijn ogen dus meer een lipgloss dan een liquid lipstick. Zelf ben ik geen voorstander van een lipgloss, dus ergens viel het me wel een beetje tegen. Er wordt beloofd dat de gloss glimt en het glimt er inderdaad over. Dat vind ik dan wel weer heel erg mooi.

kiko latex shine lip lacquer rougenoir

De donkerste van de 2 draagt de naam Rougenoir. Dit is dan ook een hele donkere kleur en hoewel het me doet denken aan zwart is het meer heel donker bordeauxrood. Deze kleur is echt vreselijk om aan te brengen want hij dekt heel erg ongelijk. Erg jammer want de kleur zelf is wel prachtig om te zien, hoewel het een ietwat donkerdere tint is dan ‘normaal’.

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Hoewel ik de kleuren wel echt mooi vind, en met name de rode kleur Sangria, vind ik het product kiko latex shine lip lacquer zelf helemaal niks. Sangria brengt fijn aan en dekt goed, maar Rougenoir vind ik dus een drama. Dekt heel ongelijk en het lijkt niet op te drogen. Dat niet opdrogen geldt voor beide kleuren. Als je iets eet of drinkt smeert het heel erg snel uit en dat vind ik niet zo prettig. Het gaat dus heel snel al naast je lippen op je gezicht zitten, tenminste dit is mijn ervaring. Voor iedereen is dat anders, maar ik zal ze niet zo snel meer dragen. Dan kies ik liever voor een liquid lipstick die mat opdroogt en beter blijft zitten.

De Kiko Latex Shine lip lacquer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost €7.99 per stuk. Op dit moment zijn ze in de aanbieding voor de helft van de prijs o.a. via de website van Kiko.