Gezicht reinigen, de 3 basis stappen

je gezicht reinigen is belangrijk om om deze 3 redenen

Wie zoekt naar tips voor goede skincare, komt het al gauw tegen: je gezicht reinigen is enorm belangrijk. Naast het gebruik van zonnebrandcrème (of een dagcrème met SPF) is het misschien wel de belangrijkste stap in de wereld van huidverzorging. Maar wellicht vraag je je af: waarom is het nu toch zo belangrijk om je gezicht schoon te houden? Dat leggen we je graag uit.

Wanneer moet je je gezicht reinigen?

We beginnen bij het begin: wanneer moet je je gezicht reinigen? Doe dit het liefst twee maal per dag: in de ochtend en in de avond. Het klinkt misschien wat overdreven, twee reinigingsmomenten. Maar deze skincare tip heeft absoluut een reden. In de ochtend haal je alles van je huid af wat er tijdens de slaap is blijven hangen: denk aan slaapzand en zweet. Ook in je kussensloop zitten allerlei bacteriën die in contact komen met je huid. In de avond haal je juist al het vuil eraf dat gedurende de dag op je gezicht terecht is gekomen. Beide reinigingen zijn dus belangrijk.

Ook essentieel? Gebruik kwalitatieve producten. Een goede cleanser verwijdert het vuil, maar haalt niet al je huidvet weg. Na het reinigen voelt je huid zacht en fris aan: dit is precies de bedoeling, en dit lukt met gebruik van de juiste reinigingsproducten en goede skincare.

Veel vuil blijft hangen

gezicht reinigen

Goed, we gaan door naar het onderwerp van dit artikel: waarom is het nu zo belangrijk om goed voor je gezicht te zorgen? Er blijft meer vuil op je gezicht achter dan je wellicht verwacht. Zweet, make-upresten, talg, uitlaatgassen, vuil uit de lucht en vuil van je handen – je wilt natuurlijk niet dat het op je huid blijft zitten. Dit kan je huid namelijk onzuiver maken. Haal na een lange dag eens een doekje over je gezicht en bekijk hoeveel restjes je eraf haalt: zo’n doekje kan soms helemaal bruin kleuren. Haal vuil zo snel mogelijk van je gezicht af.

Grootste orgaan

De huid is het grootste orgaan van je lichaam! Daarom is het zo belangrijk om voor je huid te zorgen. En daarbij is de huid van je gezicht extra gevoelig, zeker rondom bijvoorbeeld de ogen. Hier moet je dus extra lief voor zijn. Zorg van buitenaf voor je huid, door de huid goed te reinigen en andere skincare toe te passen. Zorg daarnaast van binnenuit voor je huid, door een gezonde levensstijl aan te houden. Dat betekent genoeg slapen, voldoende bewegen, weinig stress en gevarieerd eten. Je ziet het vanzelf in je huid terug als je goed voor jezelf zorgt! Je huid blijft zo namelijk in de juiste conditie, wat dan weer zorgt voor een boost voor je zelfvertrouwen.

Stralende huid

Hoe zo’n huid met een goede conditie eruitziet? Dit is een stralende huid, met een prachtige natuurlijke glow. Dat is wel iets anders dan een doffe of grauwe huid. De reiniging die je toepast, kan hierin echt voor een verschil zorgen. Een gezonde, goed verzorgde huid heeft maar weinig onzuiverheden, zoals mee-eters of puistjes. Onzuiverheden verdwijnen namelijk sneller als je je huid schoon houdt. Ook zijn er geen droge plekken te vinden. De huid is sterk en voelt zacht aan. De poriën zijn niet verstopt en kennen de juiste grootte. Zeg nu zelf: zo’n mooie huid wil je toch? Zorg dat je het ervoor over hebt – dan is het zeker haalbaar.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook