Zo pas je ton sur ton toe in je interieur!

ton sur ton in je interieur, zo doe je dat

Ben jij toe aan een make-over van je interieur, maar heb je last van keuzestress als je alle kleuren ziet waaruit je kunt kiezen? Dan is ton sur ton iets voor jou. Hiermee gebruik je maar één kleur die je toepast in je interieur en krijg je afwisseling door te kiezen voor verschillende tinten. We leggen je graag uit hoe je ton sur ton toepast in je interieur.

Wat is ton sur ton

Ton sur ton  is de chique vertaling van ‘kleur op kleur’. Het betekent dat je één kleur kiest in meerdere tinten, die je in het hele interieur laat terugkomen, zowel op de muur als bijvoorbeeld in de gordijnen, het tapijt en de accessoires. Je gebruikt dus één basiskleur, en dat scheelt veel keuzestress bij het inrichten van een interieur. Bovendien oogt een ruimte rustiger als je kiest voor meerdere tinten van dezelfde kleur. Het grote voordeel van de keuze van één kleur is dat je geen last hebt van kleuren die met elkaar botsen. Daarnaast wordt het een stuk eenvoudiger om te shoppen voor je interieur.

Contrast bij ton sur ton

Contrast vind je niet zozeer in een afwisseling van verschillende kleuren, maar in het gebruik van verschillende materialen en patronen. Daarmee creëer je een bepaalde interieurstijl, zoals industrieel, klassiek of bohemian. Grijze muurverf met een betonlook voor een stoer, industrieel interieur, blauw linnen en katoen voor een bohemian uitstraling en (onbehandeld) hout voor een klassieke inrichting. Door te combineren met materialen en patronen is een ton sur ton interieur allerminst saai.

Ton sur ton in de slaapkamer

Kies je voor ton sur ton, dan hoef je niet in je hele interieur dezelfde kleur te gebruiken. Je kunt heel goed per ruimte een andere kleur kiezen. In de slaapkamer kies je het beste voor een kleur waarvan je rustig wordt. Dat kan voor iedereen verschillend zijn, maar veel mensen worden rustig van blauw en groen, mits gebruikt in zachte tinten. Afhankelijk van je interieurstijl kun je ook kiezen voor wit. Door te spelen met tinten voorkom je dat het te steriel wordt.

Ton sur ton in de keuken

In de keuken mag je best kiezen voor een wat meer uitgesproken kleur waar je vrolijk van wordt. Kies voor de grotere oppervlakten zoals de muur, het plafond en de raamdecoratie keuken voor een lichtere tint, en breng meer donkere accenten aan in de accessoires en keukenapparatuur. Laatste is tegenwoordig vaak in verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar, zodat je altijd iets vindt dat bij jouw interieurstijl past.

In de woonkamer

De woonkamer is vaak de ruimte waar je het meeste verblijft. Het is de plaats waar jij je even terug kunt trekken van de drukte van alledag, waar je gezellig samen bent met vrienden of familie en waar je een ontspannen avond met een film of een boek doorbrengt. Ook hier kies je dus een kleur waarvan je rustig wordt, maar die tegelijk goed past bij jouw karakter en wat je wilt uitstralen met je interieur. Ook hier kies je voor lichte tinten voor de grotere oppervlakten en speel je met meer donkere accenten in de vorm van accessoires.

Wil je wat extra variatie? Kies dan voor losse elementen zoals plaids, kussentjes en een tapijt. Deze kun je eenvoudig verplaatsen of bijvoorbeeld weghalen in de warme zomer en terug leggen in de koude winter voor een beetje extra speelsheid in het interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *