Hoe kun je badkamertegels combineren?

set of skin care products in contemporary bathroom

Als je een nieuwe badkamer wilt, heb je ongetwijfeld heel veel wensen. Naast het uitkiezen van sanitair, een mooi badkamermeubel, handdoekenrek , verlichting en een spiegel, mag de vloer niet overgeslagen worden. Daar mag je ook best wel wat tijd voor uittrekken. In dit artikel delen we een aantal tips hoe je badkamertegels kunt combineren. Lees snel verder!

Lees ook: Mijn hele kleine badkamer

Door een lichte vloer lijkt de badkamer ruimer

badkamertegels
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Er zijn heel veel soorten tegels. Denk daarbij aan groot, klein, glans, mat en allerlei soorten kleuren. Wat zijn nou handige tips om te voorkomen dat het een zooitje wordt? Neem de kleur van de tegel als voorbeeld. Er is ontzettend veel mogelijk met kleur en je kunt het zo bond maken als je wilt. Maar je kunt, om een beetje rust aan te brengen in de badkamer, ook kiezen voor een kleurgroep. Ga bijvoorbeeld alleen maar voor grijze of groene kleurtinten. Je kunt vervolgens met lichte en donkere kleuren variëren. Met kleur kun je ook allerlei effecten krijgen. Kies je voor een lichte vloer, dan lijkt de badkamer al snel ruimer. Je kunt dus op die manier ook een kleine badkamer groter laten lijken.

Mix en match met matte en glanzende badkamertegels

Hou je helemaal niet zo van kleur en wil je gewoon alles helemaal in het grijs, dan kun je natuurlijk ook nog spelen met mat en glans. Een heel leuk voorbeeld is om te kiezen voor een matte grijze vloer gecombineerd met glimmende wanden. En, vind je nou zo’n wand in één kleur een beetje saai? In dat geval kun je ook kiezen voor een wand met een mooi dessin, bijvoorbeeld een tegel met een streepje of een blokje. Om het dan toch niet te druk te laten worden, kun je beter kiezen voor één muur die met de dessintegels betegeld wordt. Houd de rest van de badkamer lekker rustig, want anders loop je het risico dat de wanden wel heel erg op je af komen.

Durf ook te combineren

En dan heb je tot slot nog de keuze uit grote tegels en kleine tegels. Speel daar leuk mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hele grote tegels aan de wand en hele kleine tegeltjes op de vloer. Hierdoor lijken de wandtegels nog groter. Nog een leuke tip? Hele grote tegels op de vloer in een compacte badkamer maakt de kamer direct veel ruimer. Dat komt door de voegen. Je hebt gewoon minder voegen op je vloer en daardoor oogt het veel groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *