5x gietvloer voordelen, warme voetjes!

modern living room

Een gietvloer had ik eigenlijk nog nooit echt van gehoord. Ja misschien ergens een keer voorbij horen komen als iemand in mijn vrienden- of kennissenkring aan het verbouwen was geslagen. Maar nieuwsgierig als ik ben ging ik natuurlijk op onderzoek uit. Ik wilde weten wat een gietvloer is en wat de gietvloer voordelen precies zijn. Altijd handig om vooruit te denken en dingen te weten voor als je zelf een verbouwing gaat starten of ineens gaat verhuizen. Ze gezegd, zo gedaan. Ik ga met je delen wat de voordelen van een gietvloer zijn en waarom je het moet overwegen.

Gietvloer voordelen

gietvloer voordelen

De reden voor het kiezen van een gietvloer heb ik voor je op een rij gezet. Dat maakt het een overzichtelijk geheel, inclusief de kosten van gietvloer, of althans wat je ongeveer kwijt bent. Dan heb je het hele plaatje bij elkaar en kun je het allemaal voor jezelf op een rijtje zetten.

Het dempt geluid

Een gietvloer is geluiddempend wat inhoudt dat het geluid minder wordt wat je produceert. Heel fijn als je onderburen hebt en je geeft af en toe een feestje of je hebt kinderen die nogal luid hun gang gaan. Fijn voor de buren! Maar het is ook fijn voor jezelf. Omdat het geluiddempend is, heb je ook minder last van geluid van jouw buren. Fijn als de rollen omgekeerd zijn en jouw buren juist luidruchtige kinderen hebben of vaak feestjes geven 😉

De vloer is waterdicht

Je kunt ervoor kiezen om de gietvloer door je hele huis of appartement te laten leggen. Een van de voordelen van een gietvloer is dat het waterdicht is. Je kunt namelijk op een gietvloer zelfs douchen omdat deze waterdicht is. Dan heb je door je hele woning dezelfde soort vloer. Is ook mooi én handig.

Warme voetjes

Natuurlijk wil je als je ’s ochtends uit bed stapt niet het kippenvel over je hele lijf krijgen door de koude vloer. Een van de voordelen van een gietvloer is ook dat het altijd warm aanvoelt. Ook is een gietvloer heel erg geschikt voor vloerverwarming. Dat is ook heel fijn, dan kun je die aanzetten voor je ’s ochtend je bed uitstapt. Natuurlijk kun je altijd een mooi kleedje naast je bed neerleggen. Staat ook gelijk weer wat gezelliger.

Makkelijk schoonmaken

Als je makkelijk wilt schoonmaken in de keuken en alle kookresten van de vloer af wilt halen, dan heb je dat in een handomdraai gedaan. Bij een gietvloer kun je namelijk met een vochtig doekje zo alles verwijderen. Wel zo handig als er nogal eens wat naast de pan valt. Maar ook als je per ongeluk iets laat vallen of als je kinderen er een zooitje van maken. Je hebt het dus binnen een paar minuten helemaal schoon. En geen gekke vlekken in de vloer..

Het werk brandvertragend

Niet geheel onbelangrijk om te vermelden! Een gietvloer is ook brandvertragend. Mocht het zover komen (wat ik uiteraard niet hoop), dan werkt het brandvertragend door een aantal componenten die er samen voor zorgen dat wordt vertraagd. Het levert je dus extra tijd op in zo’n noodsituatie.

Kosten onderhoud gietvloer

Kosten onderhoud gietvloer valt op zich wel mee als je het zo bekijkt. Er wordt aangeraden om viltjes onder je meubelen te plaatsen en je kunt het makkelijk schoonmaken met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is niet zo duur en kan met water worden gemengd.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook