Voor- en nadelen van kunststof kozijnen

by Mariska

Ga jij binnenkort verbouwen? Misschien ben je van plan om te gaan verbouwen om bijvoorbeeld de warmte meer binnen te houden nu de energieprijzen de pan uit rijzen. Gelukkig hebben we wel te horen gekregen dat het uitgesteld wordt, fijn. Als je gaat verbouwen dan zijn kunststof kozijnen wellicht de revue gepasseerd. Alvorens je gaat beginnen met verbouwen ga je uiteraard meer informatie opvragen. Informatie over kunststof kozijnen inwinnen is dan ook fijn en handig voor je besluit deze aan te kopen en te laten plaatsen. Je wilt immer weten wat de voor- en nadelen van kunststof kozijnen zijn. De voordelen zijn belangrijk, maar de nadelen misschien nog wel belangrijker. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan.

Nadelen van kunststof kozijnen

kunststof kozijnen nadelen

Laten we eerst beginnen met de nadelen van kunststof kozijnen. Niet alles is rozengeur en maneschijn en dus ook hebben kozijnen van kunststof enkele nadelen. Handig dus om die van tevoren te weten.

Gelukkig zijn er niet heel veel nadelen van kunststof kozijnen en dat is fijn om te weten. Het enige is dat je nooit mag gaan boren in een kunststof kozijn. Het kozijn is zelf heel strak en als je gaat boren dan raakt hij zijn ‘stijfheid’ kwijt. Dat is niet de bedoeling en dan maak je het kozijn echt stuk.

Je hoeft immers ook niet te boren in een kunststof kozijn, want je hebt materialen en setjes om bijvoorbeeld rolgordijnen op te hangen. Die zijn makkelijk verkrijgbaar en dan kun je toch je raamdecoratie ophangen, zonder het kozijn aan te tasten.

Voordelen van kunststof kozijnen

Naast de nadelen van kunststof kozijnen heeft het veel meer voordelen. Lees mee:

  1. Voordelen van kunststof kozijnen zijn onder andere dat je bespaart op je stookkosten. Dat is natuurlijk wat je wilt met deze hoge energieprijzen. Wat wel raadzaam is, is het combineren van kunststof kozijnen met HR++ glas voor goede isolatie. Dat is de beste combinatie.
  2. Als je een koophuis hebt dan vermeerdert het ook de waarde van de woning. Dit omdat er minder onderhoud nodig is. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm en door de goede isolatie levert het zeker pluspunten op.
  3. Nog een van de voordelen van kunststof kozijnen is dat het onderhoudsarm is. Je hoeft deze niet om een aantal jaren te schilderen, bijvoorbeeld.
  4. Kunststof kozijnen zijn ook brandvertragend, wat ook heel positief is.

Prijs van een kunststof kozijn

Natuurlijk is het ook fijn te weten wat het zo ongeveer gaat kosten. Daarom is de prijs van een kunststof kozijn belangrijk om mee te nemen in de begroting, als je die hebt.

De prijs van een kunststof kozijn wordt opgebouwd uit verschillende stukjes. Dat zijn: montage, arbeidskosten, materiaalkosten en sloopwerk. Zo krijg je een idee waar je voor betaalt. Om je een idee te geven heb ik wat prijzen op een rij gezet:

  • 30x30cm kozijn €60 + dubbelglas á €10 = totaal €70
  • 180x120cm kozijn €130 + dubbelglas á €110 = totaal €280
  • 240x240cm kozijn €250 + dubbelglas á €490 = totaal €740

Dit zijn de prijzen van normale kunststof kozijnen, maar je hebt bijvoorbeeld ook draaikiepramen (heel handig!) Die kun je zowel opendraaien als laten kiepen. Als je het kozijn kiept dan trek je het naar je toe. Zelf heb ik dit in mijn woning en ben ik daar heel erg fan van!

Zo heb je de voor- en nadelen van kunststof kozijnen perfect op een rij en kun je de keuze maken!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?