Fossil Hybrid Smartwatch review

by Mariska

Een hybrid smartwatch, heb je daar weleens van gehoord? We weten allemaal wel wat een smartwatch is en als we daaraan denken, dan denken we al snel aan een digitaal exemplaar die alles van ons bijhoudt. De stappen, het sporten, het slapen en je kunt er natuurlijk ook nog notificaties mee ontvangen. Deze had ik al eerder een aantal keren gehad, maar ik wist niet wat een hybrid smartwatch was. Tot nu. Ik ontving een Fossil Hybrid Smartwatch en was hier enorm benieuwd naar. Want was is dit nu eigenlijk? Ik ga het je vertellen en laat zien welke ik heb.

Fossil Hybrid Smartwatch

fossil hybrid smartwatch review
fossil smartwatch

Een Hybrid Smartwatch is dus een smartwatch die wel je stappen telt en je slaap bijhoudt, maar die een normaal analoog uurwerk heeft. Deze Fossil Hybrid Smartwatch heeft een mooi licht uuwerk me de cijfers en de wijzers in een lichte taupe kleur. Ook het leren bandje is een taupe kleur. Hiervoor heb ik gekozen omdat ik een taupe kleur altijd wel goed te combineren vind met andere kleuren. Het is geen hele felle kleur waardoor het eigenlijk bij alles wel ‘staat’. Op het horloge zelf vind je ook 3 knoppen aan de zijkant die je uiteindelijk weer kunt instellen om iets te laten zien.

De meldingen van de Fossil Hybrid Smartwatch lees je dus niet digitaal af maar analoog. Als je bijvoorbeeld in de app een contactpersoon op nummer 1 instelt en je krijgt een berichtje, dan gaan de wijzers op de 1 staan. Dat is voor de rest van de ingestelde cijfers ook het geval. Je kunt er in totaal 10 instellen met daarbij ook eventueel de apps. Zelf heb ik de notificaties uit staan omdat ik anders helemaal gek word, haha. Wel als ik gebeld word gaat de smartwatch trillen en dat vind ik wel fijn. Ook kun je bijvoorbeeld instellen dat je de knoppen gebruikt om je muziek harder of zachter te zetten, de voortgang van het stappen tellen te tonen of de datum te laten zien.

De Fossil hybrid smartwatch, wat houdt hij bij?

fossil smartwatch review

Deze hybrid smartwatch houdt evengoed verschillende dingen bij, maar is lang niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld een Fitbit. Dit horloge houdt alleen de slaap en het aantal stappen dat je maakt bij en dan ook maar voor een week. Je kunt dus niet terugbladeren naar weken ervoor om te kijken hoe je dan ook alweer gepresteerd had. Ook is hij met slapen niet heel erg secuur. Hij ‘weet’ wel hoe lang je hebt geslapen en dat toont hij ook in de app, maar als je bijvoorbeeld tussendoor een uur wakker bent en daarna weer slaapt dan ziet hij dat niet. Dus mocht je wel echt een smartwatch willen die alles heel goed en secuur bijhoudt, dan is deze Fossil Hybrid Smartwatch niet iets voor jou. Als je een mooi horloge wilt die de standaard stappen bijhoudt en je slaap dan zou ik hem zeker aanraden.

Wat ook nog een voordeel is (en wat ik persoonlijk ook een voordeel vind) is dat je hem dus niet om de paar dagen op hoeft te laden. Deze Fossil Hybrid Smartwatch heeft namelijk een horloge batterij waarop hij draait. Een batterij vervangen kun je dus doen zoals je bij een ‘normaal’ horloge ook zou doen, via de achterkant. In de specificaties staat dat je ongeveer 4 – 6 maanden doet met de batterij die erin zit. Dat is best wel een lange tijd!

Bij deze bestelling kreeg ik ook een paar super leuke zilveren oorbellen. Kleine ringetjes met engelen vleugeltjes eraan als hanger. Ook deze zie je nog weleens voorbij komen :)

Heb jij weleens gehoord van een hybrid smartwatch?

Lees ook:
Liu Jo horloge (zilver met aqua wijzerplaat) TLJ 885
Lucardi stalen schakelarmband (nieuw én korting!)
New in: Daniel Wellington, foto op glas en Oriflame mascara
Panasonic Lumix TZ80 met 30x zoom test foto’s

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?