Fitbit kondigt nieuwe Fitbit Sense 2, Versa 4 en Inspire 3 aan

nieuwe fitbit

Vandaag kondigt Fitbit de nieuwe generatie van wearables aan die de gezondheids- en welzijnstools van Fitbit combineren met de ‘smarts’ van Google: Sense 2, Versa 4 en Inspire 3. De nieuwe producten zijn dunner en comfortabeler om dag en nacht te dragen met een lange batterijduur, waardoor je niet elke dag hoeft op te laden. Of je nu focust op het verbeteren van je mentale gezondheid, je klaarmaakt om een marathon te rennen, of begint met een nieuwe gezondheidsroutine, voor elk doel is er een product dat past bij jouw levensstijl.

Sense 2 en Versa 4: nieuw design en slimme functies

fitbit sense 2
Fitbit Sense 2 Lunar Gold

De nieuwste Fitbit smartwatches, Sense 2 en Versa 4, zetten gezondheid en fitness in het absolute middelpunt. Met een dunner en lichter design zitten ze nog comfortabeler om je pols. Ook is de fysieke knop terug, op een nieuwe, hogere locatie zodat je er tijdens je workout gemakkelijk bij kunt. Met een batterijduur van meer dan zes dagen en snel opladen (12 minuten laden = 1 dag batterij) kunnen de smartwatches jouw drukke levensstijl zeker bijbenen.

De verbeterde en vereenvoudigde interface beschikt over overzichtelijke tegels, waardoor je sneller en makkelijker kunt navigeren. De smartwatches zijn compatibel met Android en iOS en beschikken over slimme functies, zoals uitgebreide app- en sms notificaties, slimme meldingen, snelle antwoorden (op Android) en meer. Binnenkort zijn ook Google Maps en Google Wallet voor de smartwatches beschikbaar, direct vanaf je pols.

Optimaliseer je workouts met de Versa 4

fitbit versa 4
Fitbit Versa 4

Bij Fitbit Versa 4 staat fitness centraal. Er zijn meer dan 40 sportmodi beschikbaar (voorheen waren dat er 20), met onder andere nieuwe opties zoals HIIT, gewichtheffen, CrossFit en dansen. Verder biedt de smartwatch ingebouwde GPS, minuten in actieve zones en real-time inzicht in je hartslagzone en andere statistieken, zodat je nog gerichter kunt trainen. Tot slot kun je met de dagelijkse herstelscore van Fitbit Premium bepalen of je beter kunt sporten of rusten. Elke score komt met een actie, zoals bijvoorbeeld een aanbevolen aantal minuten in actieve zones.

Beheers je stress met Fitbit Sense

Met Sense 2 tilt Fitbit stressbeheersing naar een nog hoger niveau. Met de Body Response-sensor, de eerste van zijn soort, wordt continu de elektrodermale activiteit (cEDA) gemonitord. Samen met de cEDA-sensor analyseert Sense 2 je hartslag, hartslagvariabiliteit en huidtemperatuur om je via meldingen te helpen begrijpen wanneer je lichaam tekenen van stress vertoont. Dit helpt je om je bewust te worden van mogelijke triggers en een routine op te bouwen om je stress te beheersen. Wanneer je een melding ontvangt biedt je Sense 2 je verschillende mogelijkheden, zoals het invullen van je stemming of het doen van een begeleide ademhalingssessie of mindfulness, zowel vanaf je pols als in de app.

Een gebruiksvriendelijke tracker met 10 dagen batterij: Fitbit Inspire 3

fitbit inspire 3
Fitbit Inspire 3

Fitbit Inspire 3 is een makkelijk te gebruiken tracker die je helpt bovenop je gezondheid te zitten met een dun, lichtgewicht design, een batterijduur van 10 dagen en waterdichtheid tot 50 meter diepte. Inspire 3 houdt 24/7 je activiteit (stappen, verbrande calorieën, afstand, activiteit per uur), workouts (minuten in actieve zones en wekelijkse doelen), hartslag, hartgezondheid, stress en slaapkwaliteit (duur, slaapscore, zuurstofgehalte) bij. Daarnaast kun je vanaf je pols een workout starten, een alarm instellen of een stopwatch starten. Het is een perfect instapmodel met een nieuw helder always-on kleurenscherm dat de belangrijkste inzichten bijhoudt tegen een toegankelijke prijs. Inspire 3 komt met een kleurrijk assortiment van klassieke, doorschijnende en roestvrijstalen bandjes.

PPG-algoritme: meldingen bij een onregelmatige hartritme

Fitbit’s nieuwe fotoplethysmografie-algoritme (PPG) kan helpen bij het identificeren van tekenen van atriale fibrillatie (Afib), een vorm van onregelmatig hartritme die wereldwijd meer dan 33,5 miljoen mensen treft. Het PPG-algoritme heeft FDA-goedkeuring en CE-markering ontvangen en is gevalideerd in klinische onderzoeken. Deze nieuwe functie beoordeelt het hartritme tijdens je slaap of wanneer je stilzit en geeft een melding wanneer er tekenen zijn die op Afib kunnen wijzen. De functie is een aanvulling op de elektrocardiogram (ECG)-app, waarmee gebruikers actief een controle kunnen uitvoeren. Fitbit raadt gebruikers aan om resultaten met een arts te bespreken voor verdere beoordeling of onderzoek. De functie is binnenkort beschikbaar voor gebruikers in verschillende landen in Europa , inclusief Nederland, op de Charge 5, Charge 4, Luxe, Inspire 2, Inspire 3, Sense, Sense 2, Versa 2, Versa 3 en Versa 4.

Fitbit Premium – voor geavanceerde inzichten

fitbit app en fitbit premium
Fitbit app en premium inzichten

Fitbit Premium, dat 6 maanden is inbegrepen bij de aanschaf van een nieuwe tracker of smartwatch, biedt nog meer inzichten met toevoegingen zoals de dagelijkse herstelscore en slaapprofielen. Duik nog dieper in je persoonlijke gegevens en krijg advies op maat. Met vele workout en mindfulness sessies om je hoofd en lichaam actief te houden, haal jij het beste uit jezelf en je Fitbit.

Naast twee nieuwe smartwatches introduceren we ook twee Horween® leren bandjes van Brother Vellies. Een luxe accessoiremerk, passend bij Fitbit en jouw eigen identiteit. Deze nieuwe accessoires, beschikbaar in zwart en oak zijn compatibel met de nieuwe Versa 4 en Sense 2, maar ook met de voorgangers Sense en Versa 3. Exclusief verkrijgbaar voor € 54,95 op Fitbit.com/nl. Daarbij zijn er diverse andere accessoires: drie nieuwe infinity bandjes in de kleuren nevelblauw, zandroze en denimblauw (€29,95), sportbandjes in de kleuren limoengeel/sneeuwwit en lichtblauw/oceaanblauw (€34,95), vegan leren bandjes in de kleuren vlas en indigo (€49,95) en een Horween® leer bandje in de kleur granaatrood (€49,95). 

Geverifieerd door MonsterInsights