De 5 populairste badkamerstijlen van het moment

by Mariska

De badkamer is een belangrijke plek in huis. We brengen er dagelijks immers veel tijd door. Het is daarom niet gek dat we de ruimte graag praktisch en mooi willen inrichten. Neem hiervoor je eigen interieurstijl als basis, maar kijk ook eens naar de laatste trends op het gebied van badkamers . In dit artikel ontdek je wat de 5 populairste badkamerstijlen zijn van dit moment. Scrol snel verder en laat je inspireren!

1. Scandinavische badkamer

De Scandinavische look gaat al heel wat jaren mee. De stijl is fris en heeft niet al te veel poespas. Het valt daarom bij veel mensen in de smaak! Je herkent een Scandinavische badkamer aan de strakke inrichting met natuurlijke details. De basis is vaak licht van kleur en er zijn houtelementen toegevoegd voor een warme sfeer. Wil je deze badkamerstijl helemaal compleet maken? Dan voeg je een grote (kunst)plant toe.

2. Moderne badkamer

Moderne badkamers zijn strak, tijdloos en functioneel. Er komen veel strakke lijnen terug in het ontwerp en er wordt extra veel aandacht besteed aan de designs. In een moderne badkamer vind je vaak nieuwe technische snufjes. Denk aan een badkamerspiegel met verwarming en geïntegreerde LED verlichting of een douche met inbouwradio.

3. Industriële badkamer

Bij een industriële stijl denk je aan robuuste materialen zoals beton, steen en metaal. Wat betreft het kleurenpalet kom je veel zwart en grijstinten tegen. Momenteel zijn zwarte kranen bijvoorbeeld erg populair. Net als grote betonlook tegels en stoere badkamerspiegels met een metalen lijst. Het leuke van deze robuuste stijl is dat je het tof kunt combineren met andere badkamerstijlen. Op de afbeelding hierboven zie je een industriële zwarte kraan gecombineerd met een natuurlijke opbouw waskom. Wanneer je meerdere stijlen met elkaar wil mixen, is het leuk om zelf een badkamerontwerp te maken. Laat je inspireren door de badkamer ontwerpen van Baden+ of vraag persoonlijk advies van een specialist.

4. Natuurlijke badkamer

Natuurlijke badkamers hebben een rustgevende uitstraling. Het kleurgebruik is ingetogen en warm. Er komen veel natuurlijke materialen in terug zoals hout en bamboe. Tip: Er zijn keramische houtlook tegels verkrijgbaar die vochtbestendig zijn, maar wel dezelfde look hebben als echt hout.

5. Wellness badkamer

Met deze laatste badkamerstijl creëer je een privé spa in je eigen huis. Het is een oase van rust en luxe. Er moet minimaal één wellness element in terugkomen. Denk aan een vrijstaand ligbad, whirlpool, stoomcabine, grote regendouche of een sunshower.

Welke badkamerstijl spreekt jou het meeste aan?

You may also like

Comments are closed.

Stuur een mail

Contact opnemen?