Jouw voeten goed verzorgt: 3 top producten en tips die je niet wist

by Mariska

Het is zomer as we speak en dan willen we er allemaal natuurlijk geweldig uitzien en shinen in onze bikini (of badpak). De kilo’s moeten er weer af, we gaan onze nagels en wimpers weer mooi laten maken én een pedicure kan ook niet ontbreken. Let wel op: als je voeten heel kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld door diabetes, dan is het aan te raden naar een medische pedicure te gaan. Deze mensen zijn opgeleid om je voeten te verzorgen als er kans is op complicaties. Je kunt altijd overleggen wat je zelf kan én mag doen!

Wat doet een (medische) pedicure?

Een pedicure houdt zich bezig met de voetverzorging , tenen en teennagels. Veel mensen weten niet dat het heel belangrijk is om regelmatig naar een pedicure te gaan. Ook als je geen klachten hebt en je niet naar een medische pedicure hoeft te gaan. Er wordt aangeraden om eens in de 6 – 8 weken naar een pedicure te gaan. Het kan namelijk stress verlichten en kan therapeutisch werken. Gezonde voeten zijn heel belangrijk en gek genoeg zijn onze voeten de minst verzorgde delen van ons lichaam.

Gun jezelf dus een pedicure!

De juiste voetencrème

Uiteraard kan je zelf op zoek gaan naar een fijne voetencrème die voor jou werkt. Wie wil er nou geen zachte voetjes die er ook nog verzorgd uitzien? Zeker als we shinen op het strand of op een lekker feestje in de zon. En zachte voeten voelen gewoon veel fijner aan dan voeten die veel eelt hebben. Daar kan je natuurlijk ook wat aan doen door dat te laten verwijderen.

Nog terugkomen op de juiste voetencrème: Scholl en Gehwol zijn van die merken die je daarom ook heel erg goed kunt gebruiken. Deze zijn goed verkrijgbaar en zijn ook goede merken die aangeraden worden.

Natuurlijk een kleurtje!

Natuurlijk kan een mooie zomerse kleur op je teennagels ook niet ontbreken. Mocht je bij een (medisch) pedicure lopen, vraag dan van tevoren wel of je nagellak mag gebruiken en of je speciale nagellak moet gebruiken. Als dat mag, kies dan voor een leuke zomerse kleur! Een mooie felroze, oranje of misschien een leuke mint kleurige nagellak.

Zelf raad ik aan om gellak te gebruiken. Dat zit steviger op je nagels dan een normale nagellak. Gellak wordt namelijk uitgehard onder een lamp en omdat je nagels worden opgevijld aan de bovenkant, wat ruwer worden, hecht de gellak beter. Dit blijft veel beter zitten als je lekker bezig bent met je voeten; in en uit het zwembad, de zee en je slippers aan en uit.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?