Waardevolle tips bij de aankoop van een cv-ketel

cv-ketel

Een kapotte cv-ketel is een vervelend probleem. Eigenlijk wil je er helemaal niet aan denken, maar wat als het je toch overkomt? Je kunt je huis niet meer verwarmen en niet meer genieten van warm water. Je wilt het probleem zo snel mogelijk oplossen, maar komt er al snel achter dat een nieuwe cv-ketel kopen niet iets is wat je dagelijks doet. Daar komt toch behoorlijk wat bij kijken. Een zuinige en duurzame ketel, zoals een hr ketel intergas , zal de moeite van het uitzoeken ruimschoots goedmaken. In dit artikel helpen we jou een handje op weg met tips voor de aankoop van een cv-ketel. Lees je verder?

Welke cv-ketel kan ik het beste kiezen?

Op het gebied van cv-ketels heb je vaak de keuze tussen een conventionele ketel of een combiketel. Wat is nou het verschil? Een conventionele ketel, ook wel solo cv-ketel genoemd, zorgt alleen maar voor het warme water voor je centrale verwarming. Dit betekent dus dat je een aparte boiler moet aanschaffen voor warm water uit de kraan. In het geval je al een boiler hebt staan, is een solo cv-ketel aanschaffen een goedkopere oplossing. Dat warm water uit de kraan of douche minstens zo belangrijk is als een warm huis, hoeven we jou vast niet te vertellen. Daar zorgt namelijk een combi cv-ketel voor. Bovendien neemt een combi-ketel veel minder ruimte in beslag, dan een solo-ketel gecombineerd met een aparte boiler.

Welke capaciteit heb je nodig

Bij de aankoop van een nieuwe cv-ketel is het belangrijk om na te gaan welke capaciteit je nodig hebt. Heb je je woning verbouwd of is er een aanbouwing gerealiseerd? Dan kan het zijn dat de capaciteit van je huidige ketel niet meer zal volstaan. Ook voor een minder goed geïsoleerde woning zul je een ketel moeten uitzoeken met een hogere capaciteit. Het spreekt voor zich dat oudere woningen een stuk minder goed geïsoleerd zijn, en dat de cv-ketel daarom vaker moet bijspringen om het huis te verwarmen. Een combiketel is duurder in aankoop, maar kent wel een zuiniger verbruik. Onderaan de streep kun je dan vaak voordeliger uit zijn. Succes!

Heb jij wat aan deze tips voor de aankoop van een cv-ketel?

Geverifieerd door MonsterInsights