Alleen op reis naar Lanzarote, I did it!

alleen op reis naar Lanzarote met Transavia

I did it! Ik ging alleen op reis naar Lanzarote! Nu doe ik al heel graag dingen alleen, maar alleen vliegen had ik nog nooit gedaan. In 2018 ben ik wel naar Ibiza geweest, mijn eerste keer vliegen en toen met een groep collega’s. Nu dus helemaal alleen. Spannend, maar ik vond het minder eng dan ik had verwacht. Mijn broertje en een gezamenlijke vriend waren er al, dus ik zocht ze op voor 2 dagen. Heel kort, I know, maar het was de 2 dagen wel waard. Ik ga je alles vertellen 🙂

Alleen op reis, hoe was dat?

Alleen op reis, alleen vliegen voor de eerste keer, dat was wel een ding. Gelukkig had ik vanaf Enschede een directe treinverbinding naar Schiphol, dat was fijn. Vanaf Schiphol had ik een shuttle bus naar het Ibis Budget hotel waar ik één nachtje zou slapen. De vlucht was namelijk al vroeg in de ochtend en zo kon ik met dezelfde shuttle bus weer terug naar Schiphol ’s ochtends vroeg. Dat was heel fijn en is ook echt een tip!

Op Schiphol was het in het begin vooral goed de borden lezen, de Schiphol app bij de hand houden voor updates en kijken wat ik nog kon open voor vertrek. Bij Hema scoorde ik oordopjes voor het vliegen. Die hebben me wel erg geholpen om veel geluid te dempen tijdens de vlucht. Veel minder prikkels.

Bij het hotel zelf een leuke meid ontmoet die ook alleen op vakantie was, uit Zwitersland. We hebben nog steeds contact, het klikte goed en was heel gezellig. Kon ik mijn Engels weer even opkrikken 😉

In welk hotel zat ik?

alleen op reis naar lanzarote met transavia
alleen op reis naar lanzarote kamer met zeezicht

Dus, alleen op reis naar Lanzarote én dan heb je natuurlijk een verblijfplaats nodig. Dat was voor mij niet moeilijk kiezen omdat mijn broertje er al was. Wij zaten in het hotel SBH Royal Monica op basis van all inclusive. Ik had een super appartement. Mijn balkon was echt 30 meter van de Atlantische Oceaan en kon daar heerlijk genieten. Het geluid was zo ontzettend rustgevend! Ik hoorde het zelfs toen ik in bed lag.

De kamers (of heel appartement) was heel schoon en het personeel was heel vriendelijk en behulpzaam. Mijn laptop had ik meegenomen zodat ik nog wat kon werken, maar daar moest ik wel extra wifi voor betalen zodat ik dit op mijn kamer had. Beetje een minpunt, maar toch gedaan, anders kon ik niet werken.

We waren all inclusive en het eten was heel goed te doen vond ik. Ruime keuze en elke dag toch wel weer andere dingen bij ontbijt, lunch en diner. Je krijgt een bandje om en dan kun je overal aanschuiven. Van vers fruit tot gebakken eieren, yoghurt in allerlei smaken, soorten muesli en cruesli en meerdere soorten brood met beleg. Dat is nog maar een klein beetje, er was veel meer! SBH Royal Monica is een all inclusive hotel met 3 sterren.

Met welke vliegmaatschappij?

alleen op reis lanzarote met transavia

Ik had niet bepaald research gedaan, maar ik had tickets bekeken via Skyscanner.nl om zo tot redelijk goedkope tickets te komen. Daaruit kwam Transavia en uiteindelijk heel fijn, want die zijn wat fijner qua handbagage. Zelf had ik geen rol koffer mee, maar een grote tas waar net alles in kon. Perfect voor alleen op reis en zoveel had ik niet nodig voor die paar dagen. Toch weer heel veel vergeten 🙂 zal je net zien.

Het was zo’n 4,5 uur vliegen naar Lanzarote en het was het zeker waard. Fijne vlucht en goed te doen alleen. Ik had gekozen voor priority boarding zodat mijn handbagage gegarandeerd mee mocht in de cabine én ik als een van de eerste het vliegtuig in mocht. Hier betaalde ik geloof ik €10 per vlucht voor, maar vond dat het zeker weten waard.

Voor de volgende reizen

Ik heb de smaak te pakken na Lanzarote om alleen op reis te gaan. De volgende is zelfs alweer geboekt, naar Ibiza! Wederom met Transavia vanwege de handbagage en de priority boarding gekozen. Nu alleen een rol koffer aanschaffen die voldoet aan de maten, dat is immers handiger dan zo’n tas de hele tijd om je schouders. Dat wordt met een laptop best wel zwaar.

Ook op Ibiza ben ik van plan wat te gaan werken. Dat is het voordeel van het werk wat ik doe; je kunt het overal uitvoeren 🙂 en het alleen reizen bevalt me gewoon erg goed. Je hoeft geen rekening met anderen te houden en kunt compleet je eigen gang gaan. De paar dagen naar Lanzarote hebben me wel weer nieuwe energie gegeven. Al ben ik as we speak ziek. Verkouden, hoofdpijn en geen eetlust, dus gewoon dikke griep. Gelukkig heb ik een fijn vooruitzicht voor april. Ibiza it is!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook