Citytrip Parijs en toch slapen in natuur

by Mariska

Het klinkt als een tegenstelling, maar het kan echt: Overdag dompel je je onder in de dynamiek van het stadsleven in Parijs, ’s nachts slaap je in het bos omringd door groen. Dat is een city-trip á la Huttopia, waarbij je je een verblijf in de natuur combineert met Citytrip Parijs . Een perfecte mix in de herfst voor iedereen die zin heeft in een bezoek aan de Franse hoofdstad, maar ook graag door de bossen fietst, wandelt of een duik neemt in het zwembad.

Voor liefhebbers van kamperen zijn er twee opties, Camping Huttopia Versailles op 20 km van het centrum of, echt ín de stad, CityKamp de Paris.

Lees ook: Ibiza, Loreley, Antwerpen en Rotterdam bezoeken

Citytrip Parijs

citytrip parijs
Met een sfeervolle houtkachel is de cahutte van Huttopia ook in de herfst een fijne accommodatie ©Huttopia ManuReyboz

In 20 minuten van het bos naar de Eiffeltoren

In een oase van groen vind je Camping Huttopia Versailles, op slechts 3 km van het kasteel en 20 km van Parijs. De Franse koning Lodewijk de XIV en zijn vader kozen de locatie voor Chateau de Versailles niet zomaar. Juist de uitgestrekte bossen waren de voornaamste reden voor de keuze, Versailles werd in eerste instantie gebouwd als jachtslot op een groot domein. Gaandeweg is het uitgebreid tot het enorme paleis dat het nu is.
Nog steeds is de omgeving opvallend groen. Met het openbaar vervoer, de RER die vlakbij de camping stopt, sta je binnen 20 minuten onder de Eiffeltoren. Een ideale plek voor een (korte) vakantie met veel afwisseling. Waar je de ene dag langs het kasteel door de bossen fietst en de volgende dag wandelt langs de Seine of een terrasje pakt langs de Champs Elysees.

citytrip parijs
In 20 minuten van de bosrijke omgeving van Camping Huttopia Versailles naar de voet van de Eiffeltoren ©Huttopia

Nieuw: chalet Evasion
Recent is camping Huttopia Versailles in allerlei facetten vernieuwd, denk aan een overdekt, verwarmd zwembad met een kleuterbad, een nieuw restaurant en een uitgebreide recreatieruimte. Ook is het aantal accommodaties vergroot. Naast de houten Cabanes, en de populaire canvas & hout tenten Canadienne, Trappeur en Cahutte, logeer je op de camping nu ook in de comfortabele chalets Evasion. Uiteraard verwelkomt Huttopia ook graag gasten met eigen tent, caravan of camper. Huttopia Versailles is geopend tot 7 november.

CityKamp: De perfecte stadscamping

Voor wie de hectiek van de stad prevaleert, is er CityKamp de Paris in het groene Bois de Boulogne. Onder de noemer CityKamp ontwikkelde Huttopia een apart merk voor stadscampings in de mooiste steden van Frankrijk en sinds dit jaar, ook één in Nederland. Hoewel deze campings nog steeds opvallend groen zijn, vind je er ook duidelijk de stadse invloeden. Gelegen in het 16e arrondissement, aan de Seine is Camping de Paris een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Parijs. Goedkoper dan een hotel, maar even comfortabel, ruimtelijk en in de natuur.

De camping ligt op een terrein van 7 ha en beschikt over verschillende accommodaties, een restaurant met groot terras, een nieuwe speeltuin voor kinderen en moderne sanitaire voorzieningen. Eenmaal op de camping kun je de auto lekker laten staan (parkeren is gratis), want een eigen pendelbus rijdt frequent naar en van het dichtstbijzijnde metrostation. En wie zin heeft in een dag outdoor activiteiten huurt een roeiboot in Bois de Boulogne, duikt in het zwembad van Auteuil of speelt een rondje op de golfbaan in de omgeving. Op CityKamp Camping de Paris vind je cottages, pipowagens, tenten van canvas & hout en losse standplaatsen. De camping is het hele jaar geopend.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?