4 musthaves voor een skivakantie

skivakantie musthaves

Een skivakantie is in de wintermaand helemaal hot en dan wil je er natuurlijk én goed uitzien én lekker ingepakt op de piste kunnen vertoeven. In dit artikel geef ik je goede musthaves die je mee moet nemen op jouw skivakantie. Gegarandeerd dat je dan warm en hip de piste op kan. Of natuurlijk een drankje drinken. Voor de dames wellicht een felgekleurde jas en voor de heren iets minder fel. Ik heb inspiratie voor je! En het meest belangrijke item heb ik ook benieuwd, want als je die niet draagt gaat het niet goedkomen.

Ik ga op skivakantie en neem mee

skivakantie musthaves

Juiste kleding

Voor een skivakantie is de juiste kleding natuurlijk enorm belangrijk in de koude temperaturen. Een heren skibroek en heren skipully zijn sowieso onmisbaar. Je moet tenslotte goed en warm ingepakt de piste op anders is het veel te koud. Zorg daarom naast een goede skibroek, een lekker warme pully ook voor een goede en winddichte winterjas.

Goede skibril

Een skibril is ook onmisbaar. Deze is vooral nodig om je ogen tegen UV-straling te beschermen. Teveel zonlicht kan namelijk leiden tot blijvende oogschade. Vaak reflecteert de zon ook nog in de sneeuw waardoor het nog heftiger is. Het kan zelfs tot 10 keer erger zijn in de bergen die besneeuwd zijn! Dat is echt heel veel, dus ga niet zonder skibril de piste op.

Warme pyjama

’s Nachts wil je natuurlijk ook lekker warm liggen en daarom is een lekkere warme pyjama aan te raden. Het ligt er wel aan of je het snel warm hebt in bed of dat je juist van wat koeler houdt. Al is het wel gezonder en beter voor de nachtrust om in een koele omgeving te slapen. Dit wordt ook vaak aangeraden, dus houd daar rekening mee. Maar uiteindelijk telt waar je zelf voor kiest.

Je eigen drankjes

Als je met een groep vrienden bent is het ook leuk om wat eigen drankjes mee te nemen. Dan hoef je niet per se te aprés skiën en maak je het in het huisje goed gezellig. Voordeel daarvan is dat het goedkoper is, je hebt je eigen lievelingsdrankjes en je kunt je eigen muziek uitkiezen.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook