3 tips om de juiste bank te kiezen

de juiste bank uitkiezen

Zelf vind ik het heel erg belangrijk om bank in huis te hebben die lekker zit en waar ik lekker op kan chillen. In al die jaren dat ik nu in mijn huidige appartement in Enschede woon, ben ik wel een aantal keer gewisseld tussen verschillende banken . Dan had ik het weer op mijn heupen en wilde ik weer wat anders. Ik heb dan ook wel wat goede basis tips waar je op moet letten voor je op zoek gaat naar een nieuwe bank.

Check hoeveel ruimte je hebt

Ik ben weleens de mist in gegaan door een bank te kopen op Marktplaats en niet gekeken te hebben naar de afmetingen. Heel stom! Dat kwam omdat ik zo in de ban was van die bank en mijn bod van maar €25 werd geaccepteerd, dat ik gelijk dacht: ‘die moet ik hebben!’. Het was een grote bank en robuuste bank met een loungegedeelte. Heel erg mooi! Op een gegeven moment dacht ik: ‘shit!’, dus ik ging meten of het wel zou passen. Wat bleek.. op de cm precies paste het ook gewoon. Lucky me!

Wijze les: kijk dus eerst waar je je bank wil neerzetten in je woning en meet van tevoren op hoeveel ruimte je hebt. Scheelt een hoop gedoe achteraf!

Wat zijn je eisen

Er zijn talloze soorten bankstellen op de markt en het is daarom ook zeker aan te raden om eerst je wensen op een rij te zetten. Wil je gewoon een normale rechte bank of wil je een bank met een lounge gedeelte? Misschien heb je vaak vrienden of kennissen die blijven slapen en is een slaapbank een betere optie.

Daarnaast heb je ook banken waar je een opbergruimte onder het lounge gedeelte hebt. Dat is handig als je een klein appartement hebt bijvoorbeeld, zodat je daar meer spullen kunt neerleggen. Denk hierbij aan de dekentjes en plaids die je in de winter en herfst gebruikt, maar niet in de zomer.

En als je echt gek wil doen en een hele bioscoop ervaring in huis wil hebben, dan kan je zelfs nog kiezen voor een bank waarin in de leuning plek is voor je flesje of blikje drinken en het voeteinde omhoog gezet kan worden. Dan heb je het helemaal voor elkaar :)

De kleur

De kleur is ook zoiets wat lastig te kiezen kan zijn. Is je huis heel rustig met neutrale kleuren als wit en beige, dan zou ik persoonlijk ook een bank uitzoeken die een rustige uitstraling heeft, maar wel iets opvalt. Daarmee bedoel ik dat hij niet helemaal wegvalt tegen de kleur van de muur, bijvoorbeeld. Tenzij je dat wel heel erg mooi vindt, dan moet je dat uiteraard gewoon lekker doen!

Je kunt er ook voor kiezen om echt een hele opvallende kleur te kiezen zodat het echt een eyecatcher in je huis wordt. Denk aan een mooie cognackleur of, als je echt gek wil doen én het past, een bordeauxrode bank. Je moet er wel van houden, maar ik heb vaker interieurs voorbij zien komen waarbij het bankstel echt een mega mooie eyecatcher is in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *