Gepubliceerd: 6 november 2016 | Laatste update: 5 december 2023
Door Talitha – Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je klaar staan. Namelijk deze heerlijke herfstige appel-pecan muffins. Deze zijn perfect nu dat het weer buiten wat minder wordt, dan kun je namelijk lekker binnen bakken!
De ingrediënten voor de appel pecan muffins:
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 150 gram roomboter
- 3 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 150 gram appelcompote (uit pot of eventueel zelf gemaakt)
- 75 gram pecannoten
- flinke snuf kaneel
De bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 Cº.
- Doe beide soorten suiker, bloem, kaneel en de bakpoeder in een kom en mix de droge ingrediënten met een lepel door elkaar.
- Voeg vervolgens de boter en de eieren toe en mix dit tot een glad beslag.
- Hak de pecannoten fijn met een mes of doe dit met een keukenmachine.
- Voeg vervolgens de pecannoten en de appelcompote toe aan de mix en mix het nog maals door.
- Bak de muffins 25 minuten in de oven, afhankelijk van je oven mogelijk iets korter. Mijn muffins werden met 25 minuten namelijk iets te donker.
Om het nog makkelijker te maken zou je eventueel ook kant en klare muffinmix kunnen gebruiken en daar de appelcompote, pecannoten en kaneel aan toe voegen. Zelf vind ik het wel altijd leuk om dingen helemaal zelf te maken, dus vandaar dat ik daar nu wel voor koos. Mocht je wat minder tijd hebben en wel wat lekkers op tafel willen zetten dan is kant en klare muffinmix natuurlijk wel heel praktisch en een stukje sneller.
Deze muffins zijn heel lekker om ’s avonds te eten bij een lekker kopje thee, of wanneer je net buiten een wandeling hebt gemaakt door het herfstige en winterweer. Enjoy!
Lees ook:
Gezonde Aardbeien Kwarktaart
Courgette Pizza’s met Pesto en Champignons
Bananenbrood
Recept: Hasselback aardappels
Bedankt voor het lezen! Liefs, Talitha ♥