Afvalwijzer helpt jou met je afval weggooien op de juiste manier

afvalwijzer, zo weet jij hoe jij je afval moet afvoeren

Wanneer je te maken hebt met meer afval dan in een reguliere container past, kan het vuil zich in de loop der tijd opstapelen en voor problemen zorgen. In elke gemeente is wel een afvalwijzer beschikbaar. Maar wat kun je dan het beste doen? Gelukkig zijn er opties beschikbaar om gemakkelijk en efficiënt van dit overtollige afval af te komen. Of het nou gaat over regulier huis-tuin-en-keukenafval, afval dat is vrijgekomen nadat je in de tuin aan het werk bent geweest of wanneer het gaat over het verbouwen van je huis.

Afval ontstaat vaak sneller dan dat je er vanaf kunt komen en daarom laten wij je graag zien hoe je op eenvoudige manier kunt zorgen dat je in een mum van tijd van al je troep af bent en weet je wat de afvalwijzer is.

Huur een extra container en check de afvalwijzer

De beste manier om snel van je afval af te komen, is door extra afvalcontainers te huren. Dit kun je doen bij een bedrijf als Bouwbakkie. Dit bedrijf heeft allerlei soorten containers beschikbaar waardoor je er zeker van kunt zijn dat er altijd een beschikbaar is die jij nodig hebt. Je kunt kiezen voor een afvalcontainer die speciaal bedoeld is voor tuinafval. Heb je juist veel grofvuil, dan kun je ook voor deze afvalsoort een speciale container huren.

Met de afvalwijzer weet je wat je in welke container mag gooien of in welke zak.

Het is verstandig om goed te kijken naar het soort afval met behulp van de afvalwijzer dat je wilt afvoeren zodat je je container daarop kunt aanpassen. Hoe beter je namelijk in staat bent om je afval te sorteren, hoe lager de kosten ook zullen uitvallen van het container huren. Als je afval namelijk door de verwerker gesorteerd dient te worden, is dat doorgaans duurder. Die kosten kun je jezelf eenvoudig besparen. 

Voor weinig geld van al je afval af

Misschien denk je: ik rij wel een paar keer met mijn autootje en aanhanger naar de vuilstort. Het huren van een container kan op het eerste gezicht misschien als een extra kostenpost lijken, maar een goedkope container huren kan uiteindelijk veel voordeliger zijn dan zelf naar de vuilstort rijden. Ten eerste bespaar je tijd en moeite door het afval direct bij jouw locatie te laten ophalen. Geen gedoe meer met het laden en lossen van vuil in je eigen voertuig.

Bovendien zijn er vaak kosten verbonden aan het storten van afval bij de vuilstort, zoals stortkosten en uiteraard moet ook de benzine betaald worden. Met een gehuurde container betaal je een vaste prijs, waarbij het transport en de afvoer van het afval zijn inbegrepen. Op die manier kun je op een efficiënte en kosteneffectieve manier van je afval afkomen, zonder extra uitgaven voor het zelf naar de vuilstort rijden.

Bestel je container online

Wil jij graag zo snel mogelijk je afval afvoeren? Check de afvalwijzer en bestel dan vandaag nog een container via de site van Bouwbakkie. Je kunt online eenvoudig bekijken welke modellen zij kunnen leveren en je kunt hier ook gelijk je order doorgeven. Nadat je eenmaal betaald hebt, wordt je container zo snel mogelijk bij je thuis afgeleverd. Veel succes met opruimen!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook