4 goede tips voor jouw (web)winkel

tips voor jouw webwinkel

Zelf heb ik een tijdje een webshop gehad, maar wegens tijdgebrek ben ik daar helaas mee gestopt. Erg jammer, want ik vond het super leuk om waxmelts en wasparfum te verkopen. Zelf gebruik ik die producten zo goed als dagelijks en dan is het echt nog leuker om die te kunnen verkopen! In die tijd dat ik mijn webshop heb gehad heb ik wel de nodige ervaring opgedaan. Daarvan wil ik graag een aantal tips voor jouw (web)winkel met je delen. Dingen waaraan je misschien niet zo 1,2,3 hebt gedacht. Kijk mee!

4 tips voor jouw (web)winkel!

tips voor je webwinkel online

Ik heb er enorm van genoten toen ik mijn webshop had en vooral het inpakken van de pakketjes met allerlei tierlantijntjes vond ik heel erg leuk. Mensen een lach op hun gezicht toveren op het moment dat ze het pakketje ontvangen, dat wil ik! Dat wil je natuurlijk zelf ook als je een pakketje ontvangt. Daarom schrijf ik de tips voor jouw (web)winkel!

Promotiemateriaal

Allereerst denk ik dat stickers drukken een heel goed idee is om meerdere redenen. Denk bijvoorbeeld aan stickers die je op je auto kunt plakken voor de reclame, maar ook stickers die je kunt gebruiken voor promotie om in een pakketje erbij te doen. Ook kan je stickers drukken die je kunt gebruiken voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie sticker die je op je winkelruit kunt plakken als je geen webwinkel hebt maar een fysieke winkel. Ook heb je stickers op rol die je weer kunt gebruiken voor het inpakken van de pakketjes.

Inpakken van de pakketjes

Het inpakken van de pakketjes vond ik een van de leukere dingen. Heel leuk en gezellig ingepakt! Zelf koos ik voor zwart dun papier met gouden en zilveren glitter omdat ik dat mooi vind. Met een paar mooie slingertjes eraan die mooi gekruld zijn. Daarbovenop plakte ik vaak een sticker met ‘bedankt’ bijvoorbeeld of ’thanks’. Iets in die trant. Het is ook leuk om er eens iets extra’s bij te doen. Bijvoorbeeld met Pasen een paar chocolaatjes, met kerst een paar kerstkransjes of een theezakje. Kleine dingetjes die het wel net wat persoonlijker maken. En oh, doe er een handgeschreven kaartje bij. Kan gewoon een klein kaartje zijn, maar dat is leuk.

Goed vindbaar zijn

Voor een webwinkel is het belangrijk om goed vindbaar te zijn. Kies een goede domeinnaam die het liefst geen tekens of cijfers bevat. Dat is makkelijker te onthouden. En als je producten toe gaat voegen in je webwinkel zorg er dan ook voor dat deze producten goed vindbaar gaan zijn op internet. Zelf verkocht ik bijvoorbeeld wasparfum, maar hierin was ik niet de enige. Je kunt dus echt een goede voorsprong maken als je zorgt dat je webshop en de producten goed vindbaar zijn. Oftewel, als je producten goed scoren en bovenin Google staan dan is dat een heel groot pluspunt.

Bloggen

Wat ook heel erg helpt om je (web)winkel een boost te geven is om te gaan bloggen op het domein dat je hebt voor je webwinkel. Dus een sectie als webwinkel en een andere sectie als blog. Zo kun je bijvoorbeeld schrijven over nieuwe producten die je online hebt gezet of uitleg geven over de producten. In de betreffende blog artikelen kan je dan weer linken naar het product zelf. Op die manier heb je ook kans dat je blog artikelen goed vindbaar gaan zijn in Google met daarin de link naar het product, waarop de lezer weer kan klikken.

Zo zie je maar dat stickers je een hele goede richting op kunnen helpen qua markeeting en ook je pakketjes leuker maken. Als je een bestelling plaatst bij een webshop en je krijgt je bestelling binnen, dan wil je toch ook dat het een super leuk ingepakt pakketje in? En dat kun je dus met stickers o.a. bereiken! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *