14 Facebook groepen waar je meer bezoekers door krijgt

Zelf deel ik bijna ieder artikel dat online komt in bepaalde Facebook groepen waar dat mag. Iedereen vind het natuurlijk leuk om meer bezoekers op zijn of haar blog te krijgen en ik merk dat ik door mijn artikelen te delen in Facebook groepen meer verkeer naar mijn blog genereer. Er zijn zoveel mensen lid van Facebook groepen die artikelen op blogs interessant vinden, dat ze echt wel doorklikken als jij een leuk artikel hebt. Helaas laat lang niet iedereen een reactie achter maar Facebook is wel een van mijn grootste verkeersbronnen. In dit artikel link ik naar 14 Facebook groepen waarin ik zelf mijn artikelen altijd deel.

14 Facebook groepen waar je meer bezoekers door krijgt

Allereerst wil ik iedereen er wel op wijzen dat sommige groepen op Facebook wel regels hebben. Houd je wel gewoon aan de geldende regels! Buiten het feit dat dit gewoon netjes is, irriteer je ook verder niemand als je dat gewoon doet. Let wel; er zit een verschil tussen openbare groep, geheime groep en besloten groep.

Openbare groep: iedereen kan de groep, de leden en de berichten zien
Geheime groep: alleen leden kunnen de groep vinden en de berichten zien (kun je alleen voor worden uitgenodigd)
Besloten groep: iedereen kan de groep vinden en zien wie er lid is. Alleen leden kunnen de berichten zien

Als jij een blogbericht deelt in een openbare groep, dan kunnen de vrienden uit jouw vriendenlijst op je privé Facebook (waar je bent ingelogd) ook zien welke berichten jij deelt. Dit komt in hun tijdlijn. Dit is niet zo als je een bericht deelt in een geheime groep en alleen als die vriend ook lid is van een besloten groep is het zichtbaar voor die vriend in zijn of haar tijdlijn. Goed, ik hoop dat ik het zo goed heb uitgelegd! Achter de groepen die ik deel zet ik erbij of hij geheim is, besloten of openbaar.

In the Bloglight – besloten groep (mijn groep :) )
Bloggers – geheime groep
The bloggerlist by Bloggermedia – openbare groep
GlamourBlogs – besloten groep
Spam je blog – besloten groep
The Blogboard – openbare groep
Blogger Mansion – geheime groep
BlogGlossy – openbare groep
Adverteren zonder regels – openbare groep
Adverteren voor reclame – openbare groep
Bloggermagazine – besloten groep
Blogger Next Door – besloten groep
Bloggers Nederland – openbare groep
Bloguniverse – besloten groep

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben en dat je ook je bereik op deze manier kunt vergroten en je blogposts onder de aandacht van meer mensen kunt brengen. Mocht jij nog een tip hebben voor een andere Facebook groep waar jij lid van bent, laat het weten in de reacties!

Lees ook:
12 Redenen waarom Facebook ons leven verpest 
Dit is vervelend op een blog #2
Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *