Op onze nieuwsbrief abonneren

14 Facebook groepen waar je meer bezoekers door krijgt

notitieboekjes met logo

Zelf deel ik bijna ieder artikel dat online komt in bepaalde Facebook groepen waar dat mag. Iedereen vind het natuurlijk leuk om meer bezoekers op zijn of haar blog te krijgen en ik merk dat ik door mijn artikelen te delen in Facebook groepen meer verkeer naar mijn blog genereer. Er zijn zoveel mensen lid van Facebook groepen die artikelen op blogs interessant vinden, dat ze echt wel doorklikken als jij een leuk artikel hebt. Helaas laat lang niet iedereen een reactie achter maar Facebook is wel een van mijn grootste verkeersbronnen. In dit artikel link ik naar 14 Facebook groepen waarin ik zelf mijn artikelen altijd deel.

14 Facebook groepen waar je meer bezoekers door krijgt

Allereerst wil ik iedereen er wel op wijzen dat sommige groepen op Facebook wel regels hebben. Houd je wel gewoon aan de geldende regels! Buiten het feit dat dit gewoon netjes is, irriteer je ook verder niemand als je dat gewoon doet. Let wel; er zit een verschil tussen openbare groep, geheime groep en besloten groep.

Openbare groep: iedereen kan de groep, de leden en de berichten zien
Geheime groep: alleen leden kunnen de groep vinden en de berichten zien (kun je alleen voor worden uitgenodigd)
Besloten groep: iedereen kan de groep vinden en zien wie er lid is. Alleen leden kunnen de berichten zien

Als jij een blogbericht deelt in een openbare groep, dan kunnen de vrienden uit jouw vriendenlijst op je privé Facebook (waar je bent ingelogd) ook zien welke berichten jij deelt. Dit komt in hun tijdlijn. Dit is niet zo als je een bericht deelt in een geheime groep en alleen als die vriend ook lid is van een besloten groep is het zichtbaar voor die vriend in zijn of haar tijdlijn. Goed, ik hoop dat ik het zo goed heb uitgelegd! Achter de groepen die ik deel zet ik erbij of hij geheim is, besloten of openbaar.

In the Bloglight – besloten groep (mijn groep 🙂 )
Bloggers – geheime groep
The bloggerlist by Bloggermedia – openbare groep
GlamourBlogs – besloten groep
Spam je blog – besloten groep
The Blogboard – openbare groep
Blogger Mansion – geheime groep
BlogGlossy – openbare groep
Adverteren zonder regels – openbare groep
Adverteren voor reclame – openbare groep
Bloggermagazine – besloten groep
Blogger Next Door – besloten groep
Bloggers Nederland – openbare groep
Bloguniverse – besloten groep

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben en dat je ook je bereik op deze manier kunt vergroten en je blogposts onder de aandacht van meer mensen kunt brengen. Mocht jij nog een tip hebben voor een andere Facebook groep waar jij lid van bent, laat het weten in de reacties!

Lees ook:
12 Redenen waarom Facebook ons leven verpest 
Dit is vervelend op een blog #2
Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?

close

31 Reacties

 1. 31 december 2018 / 17:02

  Wat handig deze lijst. Ga er van de week op mijn gemak naar kijken of die groepen ook passend zijn voor mijn blog.

 2. Hans Loop
  24 oktober 2017 / 11:41

  Erg Handig, ga het proberen, handige tip om daar je artikelen te plaatsen.
  Hopelijk trekt meer bezoekers naar mijn blog

 3. Sweet&nice things
  26 september 2017 / 10:26

  Super handige lijstje! Ik ga er zeker even kijken.

 4. 27 april 2016 / 23:25

  Zo fijn dat je ons iedere keer helpt met dit soort artikelen! Dank je wel voor de tip! Ik was al lid van jouw groep, maar ik zag ook aan aantal groepen die ik niet kende. Gauw even aanmelden 😉
  Lees het laatste blogbericht van Astrid – Kruidvat I Heart Makeup shoplogMy Profile

 5. 17 maart 2016 / 16:38

  Bedankt voor deze lijst! Er zitten een heleboel groepen bij die ik nog niet kende. Heb me voor een paar aangemeld.
  Lees het laatste blogbericht van Debbie – Skillshare: online lerenMy Profile

 6. 17 maart 2016 / 12:35

  Bedankt voor de tips! Facebook begint voor mij wat aan te trekken, dus het is de moeite van het proberen waard om me bij wat meer groepen aan te sluiten. Zitten best een aantal groepen tussen die ik nog niet ken.

 7. Evelien
  16 maart 2016 / 23:41

  Van sommige was ik nog geen lid, dus heb me even aangemeld om te kijken of het wat is! Handig artikel!
  Lees het laatste blogbericht van Evelien – Action must haves: week 11My Profile

 8. 15 maart 2016 / 21:18

  Erg handig lijstje. Misschien ga ik er ook maar eens een kijkje nemen. Ik heb wel een fb account maar die houd ik privé van mijn blog omdat ik nog niet aan alle vrienden mijn blog wil delen. Ik probeer toch op ‘eigen houtje’ lezers te creëren. Maar dit is dus wel een optie begrijp ik?
  Lees het laatste blogbericht van monica – Volgen jullie mij nog?My Profile

 9. 15 maart 2016 / 17:48

  Handige lijst! Ik ga zeker even bij de groepen kijken.
  Lees het laatste blogbericht van Ilse – Nailart IkatMy Profile

 10. Eliza
  15 maart 2016 / 17:23

  Kende een deel maar super handig (en ook lief!) dat je dit deelt 🙂

 11. 15 maart 2016 / 16:51

  Ik ben ooit lid geweest van zulke groepen, maar ik heb ze verlaten, want ik vond ze nutteloos. Wat iemand al eerder opmerkte, de groepen worden bemand en bevolkt door bloggers, terwijl ik juist ook niet-bloggers wil aanspreken. Ik zoek lezers, mensen die van boeken houden etc. Twitter vind ik veel fijner daarvoor, want daar wordt ik gevolgd door lezers en mensen die van boeken houden. Twitter regelt ook meteen het meeste verkeer naar mijn blog. Mijn advies is dus eerder: zoek een plek waar je je doelgroep bereikt.
  Lees het laatste blogbericht van Luna – Als je dit leest ben ik er nog van Jette VonkMy Profile

 12. 15 maart 2016 / 14:08

  Bedankt voor dit fijne lijstje! Ik ga zeker even een kijkje nemen, want ik zit maar in vier van deze groepen. Alle kleine beetjes helpen. 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Esmée – 5 TIPS VOOR EEN PERSOONLIJK CADEAUMy Profile

 13. irene
  15 maart 2016 / 11:16

  Super fijn, het grappige is dat ik er heel veel niet van kende, en wel dacht dat ik ze wel allemaal kende haha!
  Lees het laatste blogbericht van irene – Outfit: Houthakkers blousjeMy Profile

 14. 15 maart 2016 / 10:48

  Ik ben al lid van een boel maar kende ze nog niet allemaal.

  Voor de mannelijke bloggers die hier een bezoekje nemen is er ook een facebookgroep opgericht door mij, zodat ze elkaar iets sneller vinden. In de andere groepen met al die vrouwen was dat soms wat lastig namelijk.

  Op facebook te vinden als je zoekt naar: Mannelijke bloggers.

  Voor de dames hier dus niet echt interessant, want helaas alleen door mannen. Ik zal binnenkort weer even een blog schrijven met een aantal mannelijke bloggers die leuk zijn om te volgen!
  Lees het laatste blogbericht van Ricardo – Vijf films die ik de afgelopen tijd heb gekeken (2).My Profile

 15. Wendy
  15 maart 2016 / 08:11

  Ik ben zelf ook lid van een aantal van deze groepen en ik heb het idee dat niemand er iets mee opschiet. Er worden zo ontzettend veel blogposts gedeeld dat ik van 95% ervan het onderwerp niet eens lees, en dus al helemaal niet doorklik naar de post zelf.
  Aan de andere kant ontdekte ik deze post ook in zo’n groep, dus af en toe werkt het blijkbaar toch wel… 😉
  Lees het laatste blogbericht van Wendy – Reunited and it feels so goodMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   15 maart 2016 / 08:30

   Haha, inderdaad! 🙂 Maar ik merk het echt aan mijn verkeer. Hij staat echt vaak bovenaan, boven Bloglovin!

 16. Chris verhoeven
  15 maart 2016 / 08:00

  Hoi mariska,

  Bedankt voor je lijstje. De meeste ken ikzelf ook.

  Maar volgens mij vergeet je een belangrijk detail te vermelden.

  Het gaat er namelijk wel om wie je doelgroep is. In deze groepen komen voornamelijk bloggers. Maar als jouw doelgroep niet specifiek uit bloggers bestaat, bereik je met deze groepen niet jouw ideale lezer.

  Groeten Chris
  Lees het laatste blogbericht van Chris verhoeven – Reacties op jouw artikel, hoe ga je hier nou mee om?My Profile

 17. 15 maart 2016 / 07:44

  Bij ongeveer de helft van dit lijstjs zit ik ook. Mijn facebook bezoekers lopen wel terug sinds januari. Dus ik ga zeker even kijken naar de groepen waar ik nog niet in zit. Bedankt voor de tips!
  Lees het laatste blogbericht van carolien – Irritaties bij het bloggenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.