Zo verkoop je eenvoudig en snel je sieraden

by Mariska

Sieraden, de meeste Nederlanders hebben ze wel in huis. Zo dragen veel vrouwen armbanden, kettingen en oorbellen, terwijl veel mannen horloges en ringen dragen. Toch worden niet alle sieraden evenveel gedragen. Draag je bepaalde sieraden helemaal niet meer? Dan wordt het tijd om er afstand van te nemen. Gooi ze niet direct weg, maar probeer eerst jouw sieraden te verkopen. Veel mensen weten niet hoe zij dit aanpakken. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst vertellen we je namelijk hoe je eenvoudig en snel jouw sieraden verkoopt.

Gouden sieraden en accessoires, ik ben ervan gaan houden

Stel een prijs vast

verkoop gouden sieraden

Wil je één of meerdere sieraden verkopen? Dan is het allereerst zaak om een prijs vast te stellen. Er zijn mensen die armbanden, kettingen, ringen en/of oorbellen voor een willekeurig bedrag te koop zetten. Dit is een optie, maar het heeft niet onze voorkeur. Doe dit zeker niet als het om sieraden van goud of zilver gaat. Dergelijke sieraden kunnen namelijk een grote waarde vertegenwoordigen. Als je toch een willekeurige prijs vaststelt, verkoop je een sieraad mogelijk (ver) onder de waarde.

Op het internet vind je verschillende manieren om de waarde van gouden en zilveren sieraden te achterhalen. Het begint allemaal met het zoeken naar een keurmerk. Om zo’n keurmerk te vinden, heb je een loep nodig. Als je een inscriptie gevonden hebt, is jouw sieraad mogelijk veel geld waard. Toch wordt de waarde van een gouden of zilveren sieraad niet alleen bepaald door het keurmerk. Er zijn namelijk andere factoren die meespelen. Omdat je op verschillende zaken moet letten, is het niet verstandig om zelf de prijs van sieraden vast te stellen.

Laat sieraden taxeren

Aangezien het niet verstandig is om zelf de waarde van zilveren en gouden sieraden te achterhalen, vraag jij je waarschijnlijk af hoe je dit wel doet. Wil je bijvoorbeeld een trouwring verkopen ? Neem de ring dan mee naar een expert. Bij de meeste experts kun je gewoon binnenlopen voor een taxatie. Over het algemeen word je snel geholpen en vaak mag je zelf bij de taxatie aanwezig zijn. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je opgelicht wordt. Doordat een expert kennis heeft van sieraden, kan hij jou snel vertellen of en hoeveel geld ze waard zijn. Bovendien heeft hij kennis van de goud- en zilverprijs. Hierdoor kan hij een nauwkeurige inschatting maken van de waarde van jouw sieraden.

Weet aan wie je jouw sieraden verkoopt

Heb je jouw sieraden laten taxeren? Dan weet je inmiddels hoeveel geld je ervoor kunt vragen. Nu je dit weet, kun je ze te koop zetten. Voordat je dit doet, moet je weten aan wie jij jouw sieraden het beste kunt verkopen. Sommige mensen bieden sieraden te koop aan op een website voor tweedehands spullen of sociale media. Dit is een optie, maar als het om goud of zilver gaat heeft dit niet onze voorkeur. Verkoop dergelijke sieraden liever aan een expert. Hier kun je zowel nieuw als oud goud verkopen. Als jij je tot zo’n expert richt, krijg je altijd een eerlijke prijs voor goud en zilver.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?