Wanneer schakel je een dakdekker in?

by Mariska

Kun je zelf het dak op? En kun je dan ook zelf een reparatie aan het dak uitvoeren? Of kun je dit toch beter overlaten aan een dakdekker? Een ervaren persoon heeft de juiste kennis in huis om je snel verder te helpen. Wanneer is het een goed idee om er iemand bij te halen die kennis heeft van zaken en vaker met dit bijltje heeft gehakt?

Dakdekker inschakelen bij lekkage

Een lekkage is altijd vervelend en de meeste mensen willen niet zelf het dak op. Dan is het een goed idee om een bedrijf in te schakelen. Een dakdekker kan controleren of er dakpannen kapot zijn, scheef liggen of missen. Ook wat ingewikkeldere lekkages kunnen door de dakdekker worden opgespoord. Snel handelen zorgt ervoor dat gevolgschade voorkomen wordt.

Een lekkage aan het platdak kan bijvoorbeeld al snel zorgen voor waterschade in huis. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Een dakdekker inschakelen is dan een goed idee, voordat het te laat is.

Voor advies

De dakdekker kan advies geven over verschillende zaken op het dak. Zo kan de dakdekker niet alleen advies geven over de dakbedekking, maar ook aan bijvoorbeeld het isoleren van het dak. Of als je wilt weten of een groen dak plaatsen zin heeft. De dakdekker kijkt dan wat er mogelijk is op het huidige dak en welke positieve invloed dat heeft op de isolatiewaarde van de woning.

Met het juiste advies en een groen, isolerend dak, stijgt de waarde van de woning en be n je jaarlijks minder kwijt aan de energierekening. Dat is dus zeer de moeite waard. Laat je daarom adviseren over de dakbedekking door een dakdekker.

Om een nieuw dak te laten plaatsen

Als de dakbedekking al oud en versleten is, is het tijd een nieuw dak te laten plaatsen. Dat is een lastige klus waarbij je je in allerlei bochten moet wringen om de nieuwe dakbedekking goed te plaatsen. Niet iedereen voelt zich vertrouwd op het dak. Dan is een dakdekker inhuren een goed idee. Vaak is er in de buurt wel een te vinden. Een dakdekker in Amsterdam komt bijvoorbeeld bij je langs om het dak te inspecteren en te bepalen hoe het nieuwe dak gelegd moet worden.

Een nieuwe dakbedekking plaatsen moet snel en op vakkundige wijze gebeuren. Anders kun je last krijgen van lekkages, ongedierte en andere vervelende problemen. Een dakbedekker kan je snel en op de juiste wijze helpen.

Onderhoud van het dak

Heb je een goed dak, dan wil je dat ook graag zo houden. Daarom is het belangrijk regelmatig onderhoud te plegen. Het best kun je dit laten doen door een ervaren persoon die dit al lang doet. Zo voorkom je beginnende slijtage of schade. Schade kan ontstaan als takken en steentjes tegen de dakbedekking slaan, of door ouderdom. Een dakdekbedrijf kan de schade repareren of het dak gedeeltelijk vervangen. Zo voorkom je gevolgschade en blijvende waterschade.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?