De kracht van trends tijdens de feestdagen

by Mariska

De feestdagen zijn een tijd van samenzijn en gezelligheid. Daarbij zijn er voor veel mensen en in veel landen diverse tradities die tijdens de feestdagen erg belangrijk voor ze zijn. Ook spelen trends een rol tijdens de feestdagen. Zo zijn er diverse mensen en bedrijven die meegaan in deze trends, en jij kunt dat ook doen met je bedrijf. Op deze manier versterk je je merk!

Kantoor in de kerstsferen

Een van de leukste manieren om ervoor te zorgen dat je bedrijf de feeststemming uitstraalt, is door het kantoor te versieren. Dit kun je erg simpel houden, door enkel een paar kerstbomen neer te zetten. Als je wilt dat deze volledig passen bij de huisstijl en vormgeving binnen je bedrijf, kun je hier kerstballen met logo in hangen. Zo heb je wel een vrolijke kerstsfeer, maar past het nog wel volledig bij je bedrijf. Als iedereen binnen je bedrijf juist een megafan is van kerst, houd je het natuurlijk niet bij die kerstbomen.

In december wordt het al erg snel donker, dus kunnen wat kleine lampjes al veel sfeer geven aan de werkplek. Leg deze over de bureaus heen om wat gezelligheid te creëren, of hang deze onder de vensterbanken van de ramen. Vergeet bij het decoreren van je kantoor ook zeker niet om de vergaderruimtes te versieren. Een kerstboom in de hoek, en wat kleine decoraties op de tafel maken de ruimte al veel feestelijker. Maar versier je kantoor vooral op de manier die bij jouw bedrijf past!

Feestelijke teamactiviteiten

Tijdens de feestdagen is iedereen altijd net wat vrolijker en is de sfeer op de werkplek ook wat gezelliger. Mensen kijken uit naar tijd doorbrengen met hun familie en zitten met hun hoofd al bij de feestdagen. Daarom kan het goed zijn om juist tijdens deze periode een teambuildingsactiviteit te doen. Zo versterk je de onderlinge band en maak je samen als team een leuke herinnering. Dit kan een kerstborrel zijn, een creatieve activiteit of een uitdagende activiteit. Probeer bijvoorbeeld de code te kraken in een escape room in kerstthema, of mix je eigen kerstcocktail.

Door je team in een andere setting neer te zetten, leert iedereen elkaar ontspannen op een andere manier kennen. Als aandenken aan deze dag en als kleinigheid voor de kerstdagen, kun je een relatiegeschenk van Maxilia uitzoeken. Zoek voor iedereen iets wat bij die persoon past, zodat ze bij het zien van dit geschenk zullen denken aan deze gezellige dag samen.

Marketingstrategieën

Het is belangrijk om het hele jaar een bepaalde marketingstrategie te hebben voor je bedrijf, maar tijdens de feestdagen is dit nog net iets belangrijker. Je wilt namelijk de aandacht trekken van je doelgroep en dit doe je natuurlijk door op te vallen. Verander de vormgeving van je sociale media naar bijvoorbeeld een kerst- of nieuwjaarsthema. Zo kun je de kleuren van het logo van je bedrijf veranderen naar kerstkleuren.

De posts moeten zowel visueel aantrekkelijk als inhoudelijk interessant zijn voor je doelgroep. Neem hierin wel de visie en de kern van je bedrijf mee. Verkoop je een bepaald item dat interessanter is tijdens de feestdagen? Licht dit dan zeker uit! Vergeet natuurlijk niet om een speciale kerstboodschap te plaatsen voor je klanten en relaties, zodat ze met een goed gevoel de feestdagen ingaan.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?