Bye bye chaos! Marie Kondo’s tips voor een opgeruimde kledingkast

4 waardevolle marie kondo tips voor kleding

Wie? Marie Kondo? Toen ik laatst de vouwgordijnen open deed en zag dat het een echte druilerige Nederlandse zomerdag werd, besloot ik dat het tijd was voor een opruimdag. En wat was de perfecte plek om te beginnen? Mijn kledingkast, natuurlijk! Maar waar moest ik beginnen? Gelukkig had ik mijn reddende engel, Marie Kondo, en haar magische. In dit blog deel ik graag enkele van haar beste tips met jullie. 

Geef je kledingstukken persoonlijke aandacht: het begint allemaal met waardering.  

Trek elk kledingstuk uit je kast en houd het vast. Voel de stof, bekijk de kleur en vraag jezelf af: “Brengt dit kledingstuk me vreugde?” Als het antwoord nee is, bedank het dan vriendelijk en zeg gedag. Bye bye, oude sokken met gaten! Hallo, kledingstukken die mijn innerlijke diva laten stralen! 

Maak slim gebruik van je ruimte met Marie Kondo

Om je kledingkast efficiënt te gebruiken, kun je vouwtechnieken van Marie Kondo toepassen. Vouw je kleding netjes op en stapel ze verticaal. Zo zie je in één oogopslag al je favoriete kledingstukken. En geloof me, er is niets bevredigender dan een perfect gevouwen stapel t-shirts! Bekijk online video’s van hoe Marie alles opvouwt. Zelfs voor een string of voor een bh zonder beugel heeft ze haar eigen opvouw en opbergmethode! Het is als een kunstwerk in je kast. 

Maak gebruik van opbergdozen 

Een geweldige tip van Marie Kondo is het gebruik van opbergdozen. Deze kunnen je helpen om kleine accessoires en items zoals sokken, sieraden of riemen netjes op te bergen. Door ze in aparte doosjes te plaatsen, blijft je kledingkast georganiseerd en kun je gemakkelijk vinden wat je nodig hebt. Het is ook handig om transparante doosjes te gebruiken, zodat je snel kunt zien wat erin zit. 

Geef je kledingkast regelmatig een ‘vreugde-check’ 

Een georganiseerde kledingkast is geen eenmalig project. Plan regelmatig een ‘vreugde-check’ in om te zien of alles nog steeds goed voelt. Soms veranderen onze smaak en behoeften, en dat is oké. Doe wat Marie Kondo altijd zegt: “Koester alleen de dingen die je vreugde brengen.” 

Met de hulp van Marie Kondo en haar opruimmethodes heb ik mijn kledingkast omgetoverd van een chaotische verzameling naar een oase van vreugde en stijl. Door elk kledingstuk persoonlijke aandacht te geven en alleen items te behouden die me vreugde brengen, heb ik een georganiseerde en overzichtelijke kledingkast gecreëerd. Dus trek die vouwgordijnen open, laat de zon binnen en geef je kledingkast de liefde die het verdient. Je zult versteld staan van het verschil dat het maakt in je dagelijkse leven!