Mancera Black Prestigium eau de parfum unisex review

mancera black prestigium

Mancera Black Prestigium eau de parfum trok al langere tijd mijn aandacht. Niet alleen de flacon vind ik prachtig (want: zwart met goud), maar ook omdat het parfum Unisex is. Dus zowel voor mannen en vrouwen. Ik hou erg van geuren die lekker aanwezig zijn en ook misschien wel een tikkeltje mannelijk. Ik ga je alles vertellen over dit heerlijke parfum van Mancera. Er staan er namelijk nog een aantal op mijn wensenlijstje die ik wil gaan bemachtigen de komende tijd. Even over deze geur: ik was eigenlijk in het begin best wel teleurgesteld. Maar later? Dat lees je verderop in het artikel

[content-egg module=Offer template=list]

Mancera Black Prestigium eau de parfum

mancera black prestigium

De flacon is prachtig en straalt naar mijn idee ook echt luxe uit. Dat mag ook wel voor een duurder parfum. Hoewel je wel 120ml krijgt voor het geld. Dat is meer dan er gemiddeld in een parfumflesje zit. Vaak zijn die 30ml, 60ml of 90ml. Dus als je dol bent op een parfum is dit heel handig zo’n grote flacon. Ook de verpakking doet luxe aan. Een mooi doosje en in het doosje zit het parfum nu in een mooi ’tasje’ verpakt. Wederom goud met zwart, iets wat er perfect bij past. En nu meer over het parfum zelf.

Topnoten: bergamot, patchoeli, iriswortel
Hartnoten: roos, houtnoten, viooltje, agarhout
Basisnoten: amber, leer, muskus

Op het moment dat ik de geurnoten las van Mancera Black Prestigium trok eigenlijk de leernoot bij aan. Ik heb zelf nog Mugler Aliën Essence Absolue en die is ook leer-achtig qua geur. Maar bij het op sprayen wist ik direct dat dit geen vergelijking was. En ergens vond ik de geur ook een noot hebben dat ik totaal niet lekker vond. Welke dit is weet ik niet precies, maar het zal me niet verbazen als het de roos is. Dus ik moest wel heel erg wennen. Mijn eerste gevoel was dat ik spijt had van mijn keuze.

Maargoed, ik had het parfum even aan de kant gelegd en later gaf ik Black Prestigium van Mancera toch nog een kans. Ik spoot een riante hoeveelheid op (doe ik normaal ook) en liet het rusten en rustig opdrogen. Na een tijdje kon ik zeggen dat ik het toch wel een erg lekkere geur vind en die ook nog eens goed aanwezig is. De noot die ik niet lekker vind die ruik ik er bijna niet meer in terug.

mancera black prestigium
mancera black prestigium

Met veel plezier heb ik dit parfum nu al een aantal keer gedragen en het merk Mancera smaakt naar meer. Ik wil meer van dit merk in mijn parfumverzameling hebben. Ook om lekker af te wisselen met het warme en koude weer. Dit is dus een geur die ik in de winter en herfst zou dragen, niet in de lente en de zomer. Dan zou ik voor een wat frissere geur gaan.

De geuren van Mancera zijn verkrijgbaar bij Notino en de Bijenkorf.

Geverifieerd door MonsterInsights