Lanzarote’s top 5 bezienswaardigheden: Ontdek deze schatten

by Mariska

Ik ging alleen op reis naar Lanzarote, waar ik mijn broertje en een vriend opzocht. Nu heb ik zelf lang niet alles kunnen zien in die paar dagen dat ik er was, maar Lanzarote is mooi. Lanzarote is een prachtig eiland en heeft veel te bieden aan bezoekers die mooie dingen willen zien. Hier zijn 5 bezienswaardigheden op Lanzarote die je niet mag missen tijdens je bezoek. Heb je ook al gehoord van het ‘Ghost Hotel’ op Lanzarote ?

Dé 5 onmisbare Lanzarote bezienswaardigheden

Timanfaya National Park

lanzarote bezienswaardigheden, TimanFaya National Park

Timanfaya National Park is een nationaal park in het zuidwesten van Lanzarote. Het park is ontstaan als gevolg van vulkanische uitbarstingen in de 18e eeuw en heeft een super mooi landschap van lavavelden en geothermische activiteit.

Je kunt een tour doen om dit prachtige landschap te verkennen. Het meest indrukwekkende is de “Demonstration Geothermal Area”. Gidsen laten zien hoe heet de grond is door het gieten van water in deze opening. Deze hitte is zo intens, dat het water mega snel verdampt en er één grote wolk van stoom ontstaat.

In het park heb je ook de vulkanenroute, de Ruta de los Volcanes. Als je deze route loopt, kom je door een geweldig mooi landschap van vulkanen en kraters. Daar vind je ook de Islote de Hilario, waar gegrild vlees wordt bereid met behulp van de hitte van de grond. Hoe bijzonder is dat?

Timanfaya National Park is ook een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen vanwege het unieke landschap. Het park is geopend voor bezoekers en er zijn verschillende bezoekerscentra die informatie bieden over de geologie, flora en fauna van het gebied.

Cueva de los Verdes

Cueva de los Vedes is een uniek én het bezoeken waard. Het maakt deel uit van een grottenstelsel dat is ontstaan door uitbarstingen van de vulkanen en dat is zo’n 4000 jaar geleden. Het is een van de langste vulkanische tunnels ter wereld en heeft een lengte van meer dan 6 kilometer.

Het grottenstelsel van Cueva de los Verdes is verdeeld in verschillende kamers, waaronder indrukwekkende lavagrotten met prachtige rotsformaties en ondergrondse meren. Het grootste deel van de grot is open voor bezoekers en je kunt er een rondleiding volgen met een gids die je door de geschiedenis en het unieke geologische verhaal van de grotten leidt.

Een van de hoogtepunten van de tour is de “Concert Hall”, een grote kamer waar regelmatig concerten worden gehouden vanwege de natuurlijke akoestiek van de grot. Bezoekers kunnen ook genieten van de prachtige verlichting die de grot verlicht, waardoor de verschillende rotsformaties en kleuren van de muren worden benadrukt.

Mirador del Rio

Mirador del Rio is een spectaculaire uitkijkpunt op Lanzarote, gelegen op de top van een klif in het noorden van het eiland. Het biedt een adembenemend uitzicht op de nabijgelegen eilanden La Graciosa, Montaña Clara en Alegranza, evenals op de Atlantische Oceaan en het prachtige landschap eromheen.

Het uitkijkpunt is ontworpen door de beroemde Canarische kunstenaar César Manrique en past perfect bij de omgeving. Het is gebouwd in een natuurlijke grot en heeft grote ramen die uitkijken op de omgeving, net als een groot terras waar je als bezoeker kunt genieten van het mooie uitzicht.

Naast het super mooie uitzicht biedt Mirador del Rio ook verschillende faciliteiten voor bezoekers, zoals een restaurant, een souvenirwinkel en een tentoonstellingsruimte waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis en de natuurlijke omgeving van het eiland. Het is een van de meest populaire toeristische attracties op Lanzarote en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die willen genieten van het spectaculaire uitzicht en de unieke architectuur van het uitkijkpunt.

Jameos del Agua

jameos del agua lanzarote bezienswaardigheden

Deze unieke attractie is ontstaan uit een ondergronds netwerk van lavatunnels en biedt een prachtige omgeving met onder andere een ondergronds meer, een restaurant en een concertzaal. Het is ook de thuisbasis van een zeldzame soort witte kreeft die alleen op Lanzarote te vinden is. Heel bijzonder!

Playa Blanca

Dit is een van de mooiste stranden van Lanzarote met wit zand en helder turquoise water. Het strand biedt de mogelijkheid om te zwemmen, zonnebaden en watersporten te beoefenen. Er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes. Dit was de plek waar wij verbleven, in hotel Royal Monica (aanrader!). Vanaf daar kon je ook lopen naar de vuurtoren die daar zo’n kwartiertje vanaf is. Het naartoe lopen in het prachtige weer was heel goed te doen, maar helaas vond ik er verder weinig aan. Veel graffiti ook. Maar de oceaan is daar prachtig.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?