Dit is vervelend op een blog

by Mariska
vervelend op een blog

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Allereerst; het zijn de dingen die ik zelf vervelend vind op een blog en natuurlijk kan ik niet voor iemand anders spreken. Er zijn namelijk een aantal dingen die heel vervelend zijn op een blog als je die bezoekt en voor mij wel een reden zijn om die heel weinig of zelfs niet meer te bezoeken en al helemaal niet ergens te volgen. Klinkt een beetje hard, maar is wel zo! Wat vind jij vervelend op een blog?

Lees ook: Professioneel bloggen – Tips en stappenplan eigen blog beginnen

Dit is vervelend op een blog

Teveel anti spam opties

Ik snap best dat je geen spam op je blog wilt en al helemaal niet heel veel spam reacties wilt gaan modereren per dag, maar er zit wel een limiet aan. Sommige bloggers hebben het bekende ‘reken sommetje’ die je moet invullen en vervolgens moet je reactie nog gemodereerd worden. Of op blogs die via Blogger gaan; de vervelende cijfer reeksen die je nog moet invullen en dan per ongeluk verkeerd invult. Hup, kan je weer opnieuw beginnen. Niet doen dus! Beperk het tot één dingetje.

Slechte foto’s

Tussen slecht en heel slecht zit natuurlijk ook een verschil, maar ik bedoel neem wel de moeite om je nagelriemen en de rest van je vingers even schoon te maken voor je de foto’s maakt die vervolgens op je blog komen. Zelf heb ik me hier ook schuldig aan gemaakt, maar nu gebeurt het (bijna!) niet meer.

URL die niet opent in een nieuw venster

Zonde! Zo gaan je bezoekers dus van jouw blog af naar de URL die zij aanklikken. Ik vind het zonde, maar ook erg irritant eigenlijk. Dan moet ik weer terug of sterker nog, dan laat ik het ook maar. Misschien ben ik een piet lut, maar ik vind dat echt een irritatie. Je klikt op een link bij de reacties en je gaat direct naar die blog, niethandig.
Download deze plugin voor Wordpress: Open in New Window Plugin, activeer hem en probleem is in één keer opgelost! En in je artikelen kun je, als je een link invoegt, het hokje eronder aanvinken zodat die link ook in een nieuw venster opent.

Te felle kleuren

Ik kom wel eens op een blog die een bepaald schreeuwend kleuren schema gebruiken. Titels in het geel of gif groen en dan een donkerbruine achtergrond. Nee. Gewoon niet doen. Het schreeuwt, het is vervelend en de foto’s vallen niet meer op door de tierlantijntjes waar op gelet wordt. Je kunt het beter neutraal houden met sowieso een witte achtergrond.

Slecht te lezen lettertypes

Dit hoort misschien wel een beetje bij de vorige, maar ook dit is wel belangrijk. Of je het een slag kleiner doet maakt niet uit, maar laat het leesbaar zijn voor je bezoekers. Heb wel eens lettertypen voorbij zien komen wat dan klein is, een dun / licht lettertype is zodat hij nog lastiger leesbaar is. Beter gebruik je een die vaak voorkomt op blogs zoals, Arial, Calibri, Trebuchet MS, Century Gothic, Tahoma, Verdana of Open Sans.

Punten en komma’s & me en mijn

Als je een lap tekst leest (zoals je nu ook doet ;)) is het wel fijn dat er ook leestekens gebruikt worden. Soms worden er ellenlange zinnen getypt en dat is hinderlijk. Heel hinderlijk. Ook een kleine tip; het is MIJN blog niet ME blog. ME of MIJ ben jij zelf en MIJN is iets wat jij bezit. Jij bent me mijn vriendin. Dit is me mijn blog. En ga zo maar door! Spelfoutjes kan iedereen overkomen en dat is geen probleem zo lang het maar binnen de perken blijft en al helemaal in een titel van een artikel.

Op Blogger / Blogspot / Wordpress.com

Dat je per se moet inloggen met een Wordpress.com account of dat je bij Blogger ook 30 opties hebt op mee in te loggen, behalve de optie NAAM / URL. Juist, schakel het in, je zult zien dat je meer reacties krijgt. Ik ga namelijk niet mij voor 1001 dingen aanmelden, om vervolgens in te loggen en bij iemand een reactie achter te laten, nope.

Dit is natuurlijk vanuit mijn ogen en wat ik persoonlijk gezien erg vervelend vind op een blog. Iedereen kan natuurlijk zijn of haar eigen draai hier aan geven en kijken of je wat met deze informatie doet 🙂

Lees meer:
Blog tips en tutorials

Wat vinden jullie vervelend op een blog?

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.