Mijn review van een Calmzy verzwaringsdeken van 10 kilo

by Mariska

Een aantal maanden geleden kreeg ik de vraag of ik een Calmzy verzwaringsdeken wilde uitproberen. Dat wilde ik wel, want ik was er al een hele tijd benieuwd naar. Over het algemeen slaap ik best slecht en ben ik vaak onrustig in mijn slaap. Een verzwaringsdeken schijnt enorm te helpen om je rustiger te laten slapen, omdat je door het gewicht van deze deken een geborgen gevoel zou moeten ervaren. Ik heb hem getest en kan dus precies vertellen wat ik ervan vind.

Wat is de functie?

Een verzwaringsdeken is al een tijdje helemaal hot en ik heb er zelf ook veel goede verhalen over gehoord. De voordelen verzwaringsdeken zijn zeker positief te noemen. Het wordt bijvoorbeeld ook vaak gebruikt bij ouderen in een verzorgingshuis als ze wat onrustig zijn in hun slaap. De deken geeft door het gewicht een geborgen gevoel waardoor je rustiger wordt. Het geeft je een gevoel van veiligheid.

Het is uiteraard niet alleen voor oudere mensen, maar ook jongeren mensen en kinderen kunnen er erg veel baat bij hebben. Er zijn namelijk ook speciale verzwaringsdekens voor kinderen. Ik zeg niet dat je allemaal ineens super lekker slaapt als je besluit zo’n deken te gebruiken, maar het is absoluut het proberen waard. Er is veel vraag naar én dat zegt meestal ook al voldoende.

Bij slaapwijsheid vind je meer tips om goed te slapen!

Hoe kies je de juiste Calmzy verzwaringsdeken?

calmzy verzwaringsdeken 10 kilo

Als je besluit een verzwaringsdeken te gebruiken, dan moet je allereerst weten welk gewicht je nodig hebt. Dat is belangrijk, want als je niet de juiste zwaarte gebruikt dan komt de functie niet volledig tot zijn recht. Je neemt een deken die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht is.

Ik weeg rond de 96 kilo en er werd mij aangeraden om een deken te kiezen van 10 kilo. Dat was best veel! Is ook wel zwaar moet ik zeggen, maar als dat bij mijn gewicht past en ik er beter door zou slapen, waarom niet?

Hoe heb ik dit ervaren?

Allereerst vond ik het echt mega zwaar op mijn lichaam. Het voelde ook een beetje vervelend op sommige momenten. Het deed geen pijn, maar mijn spieren (?) werden erg gevoelig ervan. Uiteraard heb ik er wel lang genoeg onder geslapen om te kijken of het voor mij werkte.

Ik kwam tot de conclusie dat het voor mij toch te zwaar is en ik er niet beter van ging slapen. Super jammer, want dit was anders zeker een goede uitkomst geweest. Naast het feit dat het voor mij jammer genoeg niet heeft gewerkt, voelde ik wel een soort van veiligheid. Weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Een geborgen gevoel in ieder geval.

Claire testte ook een Calmzy verzwaringsdeken uit!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?