Slapen in BUNK hotel Amsterdam-Noord: mijn review

bunk amsterdam kerk

Ja, ik wil! Dat was mijn antwoord toen Mariska mij vroeg om als haar gastblogger een perstrip naar BUNK hotel te maken. Zo kan ik de summer vibes van Amsterdam ervaren én tegelijkertijd wat nieuwe content maken voor mijn eigen blog Reisrealiteit.nl. Vol enthousiasme vertrek ik samen met mijn vriend Joey met de trein van Hengelo naar Amsterdam. Kom maar op met die summer vibes!

Burning man van Amsterdam

BUNK hotel is net effe anders (of nou ja, heel anders) dan de gewone hotels die je in Amsterdam vindt. De eigenaar deed zijn inspiratie voor het hotel op bij het bijzondere Burning Man festival. Ik weet niet of je dit festival kent, maar wat ik altijd hoor, is dat aardig kunstzinnig en uhm, apart! Dat is dus ook een goede omschrijving van BUNK Amsterdam.

bunk hotel amsterdam

Een paard in de gang

We lopen BUNK Amsterdam in en worden verwelkomd door een paarse dinosaurus. Na het inchecken vinden we een deurtje verder een paard in de gang: was André van Duin ook een inspiratiebron voor hotel BUNK? Nu zijn we natuurlijk aardig nieuwsgierig naar de rest, dus we bekijken alle gangen en kamers die er te bekijken zijn. Boven zien we een mysterieuze bibliotheek en overal hangen vreemde schilderijen.

bunk hotel amsterdam

In de Sint-Ritakerk

Maar wat misschien wel het meest bijzondere is aan BUNK hotel Amsterdam: je slaapt niet in een standaard bakstenen gebouw. Nee, je slaapt in de Sint-Ritakerk. Dit monumentale pand is in 1921 gebouwd als rooms-katholieke kerk. In de oorlog van 1943 is het zwaar beschadigd en opnieuw opgebouwd tot de kerk die het nu is. Nou ja, voordat het werd omgedoopt tot hotel natuurlijk. Want je slaapt bij BUNK Amsterdam gewoon in een bed en niet op een kerkbankje. Thank god!

bunk hotel amsterdam

Knuffelen met de BUNK beer

We komen aan bij kamer 22 en de deur gaat niet open. Dat begint lekker. Aha, we moeten bij kamer 222 zijn. Oeps. Daar aangekomen gaat de deur gelukkig wél open. De kamer is wat aan de kleine kant, maar wel heel knus ingericht. Het bed staat in een hoekje tegen de muur, dus we moeten over elkaar heen kruipen om erin te komen. Maar daar vinden we wel iets héél leuks: een superschattige beer! Ik maak wat foto’s met mijn spiegelreflex en Samsung telefoon.

bunk amsterdam beer

De laatste uurtjes

Na de fotoshoot beginnen onze buiken aardig te rammelen. Tijd om wat te eten bij restaurant SmaaQt, iets verderop. Het is er erg rustig, maar het heeft een gezellige tuin en het eten smaakt top. We sluiten de avond af met een drankje op het eigen terras van BUNK hotel Amsterdam. De volgende ochtend ontbijten we bij het hotel en daarna nemen we de metro om het centrum van Amsterdam te verkennen. En dan zit ons avontuur bij hotel BUNK er weer op…

bunk amsterdam restaurant

Review BUNK in ‘t kort

Slapen in BUNK hotel Amsterdam beviel goed! Het hotel zit wat verder van het centrum, maar met het ov kom je een heel eind. Ik vind vooral de unieke details fantastisch: de grote dinosaurus, de knuffelbeer op de kamer en de kunstwerken in het gezellige restaurant. De kamers zijn klein, maar zien er leuk uit. Wij sliepen in een BUNK ROOM+, maar er zijn ook pods om in te slapen. Dat lijkt me dan weer niks. Maar een overnachting boeken bij BUNK hotel Amsterdam, dat is wat mij betreft zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *