De beste Samsung telefoons in elke budgetcategorie

beste samsung voor jouw budget

Voor veel geld kun je een hele mooie Samsung-telefoon kopen. Maar dat wil niet zeggen dat je voor minder niet ook iets moois kunt krijgen. We bespreken de beste Samsung-telefoons in elke budgetcategorie.

Budget: Samsung Galaxy M31

Moet jouw nieuwe Samsung goedkoop zijn? Een zeer goede budgetoptie is de Samsung Galaxy M31. Deze smartphone heeft een groot 6,4 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1080 x 2400 pixels en een beeldverhouding van 20:9. Dit maakt het scherm zeer geschikt voor het kijken van video’s en het spelen van games. De Galaxy M31 is uitgerust met een krachtige octa-core processor en 6 GB RAM, waardoor het apparaat snel en responsief is. De opslagcapaciteit bedraagt 128 GB en kan worden uitgebreid met een microSD-kaart tot 512 GB.

De batterij heeft een indrukwekkende capaciteit van 6.000 mAh en kan bij normaal gebruik tot twee dagen meegaan zonder opladen. Het toestel ondersteunt ook snelladen met een vermogen van 15 watt. De Samsung Galaxy M31 heeft vier camera’s achterop: een primaire 64 MP camera, een 8 MP groothoekcamera, een 5 MP macrocamera en een 5 MP dieptesensor. Aan de voorzijde bevindt zich een 32 MP selfiecamera. De telefoon heeft ook een vingerafdruksensor aan de achterkant van het apparaat.

Mid-range: Samsung Galaxy A53

De Samsung Galaxy A53 is solide een mid-range smartphone die veel te bieden heeft voor zijn prijs. Het toestel heeft een behoorlijk fors 6,5 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1080 x 2400 pixels plus een 90 Hz verversingssnelheid, waardoor het scrollen en navigeren door apps soepeler verloopt. De Galaxy A53 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 720G-chipset en heeft 4 of 6 GB RAM-geheugen, afhankelijk van de uitvoering. Het apparaat heeft ook 64 of 128 GB opslagruimte, die kan worden uitgebreid tot 1 TB met een microSD-kaart.

Wat betreft de camera’s heeft de Galaxy A53 een viercamera-opstelling aan de achterkant, bestaande uit een 48 MP hoofdcamera, een 12 MP ultrabrede camera, een 5 MP dieptesensor en een 5 MP macrolens. Aan de voorkant zit een tamelijk indrukwekkende 32 MP camera voor selfies en videogesprekken. De batterij van de Galaxy A53 heeft een ruime capaciteit van 4.500 mAh en ondersteunt 25W snelladen

samsung budget telefoon

High-end: Samsung Galaxy S23 Ultra

De Samsung Galaxy S23 Ultra is het grote vlaggenschip van de nieuwe S23 serie. Deze zeer luxe telefoon heeft een zeer helder display van 6,7 inch met een hoge verversingssnelheid van 120 Hz. Het toestel is voorzien van de snelste en krachtigste processor van het moment: de Snapdragon 8 Gen 2 processor van Qualcomm. Het opvallendste kenmerk van het toestel is de geïntegreerde S-Pen, waarmee extra functies op het scherm beschikbaar zijn, zoals schrijven en tekenen, en die gebruikt kan worden als afstandsbediening voor het maken van foto’s en het houden van PowerPoint-presentaties.

De S23 Ultra is ook bijzonder vanwege de indrukwekkende hoofdcamera van 200 MP, die ultra-gedetailleerde foto’s en video’s mogelijk maakt, en de 10 MP periscooplens die zorgt voor betere zoommogelijkheden. Daarnaast heeft de telefoon een enorme batterijcapaciteit van 5.000 mAh en standaard 256 GB interne opslag.

Is de prijs van de S23 Ultra je te gortig? In de high-end categorie vind je ook de ‘gewone’ Samsung Galaxy S23 wat evengoed een uitstekende telefoon is. Maar als je nieuwe Samsung goedkoop moet zijn, ben je veel goedkoper uit met de M31 en de A53.

Geverifieerd door MonsterInsights