Vaak last van geïrriteerde ogen? Dit is de oplossing!

by Mariska

Heb je vaak last van tranende of rode ogen, oftewel geïrriteerde ogen? Dat is een indicatie dat je ogen geïrriteerd zijn. Er kunnen verschillende oorzaken voor de irritatie zijn. Denk bijvoorbeeld aan het zwemmen in chloorwater in een zwembad, het zien van de zon of wind op de ogen. Het is belangrijk om je ogen goed te beschermen, omdat je anders ontstekingen kunt krijgen. Tranende ogen kunnen heel vervelend zijn, maar het heeft wel een functie. Op die manier worden namelijk vreemde stofjes (zoals pollen van bloemen) rondom de ogen weggehaald. Maar als je last hebt van geïrriteerde ogen, hebben wij wat oplossingen.

Geïrriteerde ogen verhelpen

Eén van de meest voorkomende redenen waarom je ogen geïrriteerd zijn, is het feit dat je te lang tegen de zon in kijkt. Zeker in de lente en in de zomer is het mooi weer en zijn we sneller geneigd om naar buiten te gaan. Dat terwijl onze ogen gewend zijn aan donkerder, somberder weer. Daardoor kan de overgang tussen de winter en de lente voor je ogen behoorlijk vervelend zijn. Met goedkope zonnebrillen kopen kun je dit probleem oplossen. Er zijn heel wat mooie zonnebrillen op de markt die niet erg prijzig zijn. Zo kun je voor een lage prijs, er trendy bij lopen en je ogen beschermen.

Oogdruppels gebruiken

Heb je langdurig last van geïrriteerde ogen? Je kunt dan proberen om wat oogdruppels te gebruiken. Eén van de meest gehoorde redenen waarom ogen geïrriteerd kunnen raken, is een te droog oog. Met de druppels kun je je ogen bevestigen, zodat je minder last hebt van je ogen. Heb je chronische problemen? Dan is het verstandig toch even een bezoek te brengen aan de oogspecialist.

Voorkom blauw licht

Tegenwoordig komt iedereen in aanmerking met digitale schermen. Bijvoorbeeld op onze smartphone of beeldscherm. Deze schermen geven vrijwel altijd blauw licht af. Als je uren achter elkaar op kantoor werkt met een scherm dat blauw licht afgeeft, is de kans groot dat je ogen geïrriteerd raken of vermoeid raken. Ook loop je het risico dat je minder goed slaapt. Een blauw licht filter bril kopen kan helpen om geïrriteerde ogen te verminderen of zelfs helemaal tegen te gaan. Daardoor zul je ‘s nachts ook beter slapen.

Een vuistregel is ten slotte om voor iedere 20 minuten die je met je ogen op het scherm doorbrengt, 20 seconden pauze te nemen en even in de verte te kijken. Zo kun je voorkomen dat je ogen vermoeid, droog en geïrriteerd raken. Bovendien is het ook beter voor je zicht. Het is dus belangrijk dat je je ogen de aandacht geeft die ze verdienen.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?