Mijn ervaring met Uitgekookt.nl

uitgekookt review en maaltijden

Mijn uitgekookt review! Zoals jullie weten ben ik alleenstaand en zelf vind ik het niet altijd makkelijk om dan te koken. Sterker nog: ik heb een enorme hekel aan koken. Dat resulteert vaak in dat ik niet weet wat ik moet eten, in de supermarkt rondloop en maar weer voor iets makkelijks (ongezonds) kies of ik nog makkelijker, gewoon voor een broodje kies. Met mijn diabetes (type 2) is dat niet handig. Uiteraard kan je dit ook bestellen als je met z’n tweeën bent. Daarnaast is gezond eten sowieso heel erg belangrijk. Daar deel ik mijn Uitgekookt review met jullie.

Bestel hier jouw proefpakket met 4 maaltijden voor 25 euro!

Wat is uitgekookt.nl precies?

uitgekookt maaltijden bami met ham en roerei
bron afbeelding: uitgekookt.nl

Tijdens het scrollen op internet zag ik ineens een banner voorbij komen. Je kan een uitgekookt proefpakket bestellen voor €25 en dan kan je zelf je maaltijden uitkiezen. Kijk, klonk voor mij interessant! Dat heb ik gedaan. Ik wil weten waar ik voor betaal uiteraard 🙂

Bij Uitgekookt.nl kan je elke week uit een weekmenu de maaltijden kiezen die jij wilt ontvangen. Daarnaast heb je ook voordeelboxen met verschillende thema’s. Elke maaltijd bestaat uit 3 porties; 350 gram, 450 gram en 600 gram. De maaltijden verschillen per prijs, maar dat ligt uiteraard ook aan de ingrediënten die gebruikt worden. Het ligt aan jou hoeveel je wil bestellen, maar zelf heb ik tot nu toe voor 350 gram gekozen voor elke maaltijd. Voor mij is dat voldoende en zit daarna ook echt vol.

Bij de verschillende gerechten zie je op de website ook welke ingrediënten erin zitten, de voedingswaarden per 100 gram en de allergie informatie.

De maaltijden die je ontvangt kun je opwarmen in de magnetron (4-5 minuten) of je kunt de oven ervoor gebruiken. Heel erg handig als je niet meer kan koken of je het gewoon niet leuk vindt, zoals ik.

Uitgekookt maaltijden die ik heb gehad

Bij deze Uitgekookt review wil ik natuurlijk ook de maaltijden bespreken die ik tot nu toe heb gehad. Naast de heerlijke maaltijden kan je ook kiezen voor bijgerechten. Ik koos vorige week voor 3 verse meloen smoothies, maar die staan er op dit moment niet op. De bijgerechten zijn onder andere vers fruit, soep en vla. Ze hebben zelfs flesjes met groenteboosters mocht je die lekker vinden. Ook deze bijgerechten zijn per week verschillend. Je hebt dus goede én lekkere variatie!

Krieltjes met sla en cordon blue

Een van deze uitgekookt maaltijden was een heerlijke cordon blue met een sla mix die in een apart bakje werd bijgeleverd. Ook zat daar een heerlijke dressing bij in een zakje.

Provençaalse pasta met groenten en gehaktballetjes

Ik ben echt pasta gek en dit was heerlijk! Zelf was ik ook nooit op het idee gekomen om dit te maken.

Rode kool met appeltjes

Groenten moet ik sowieso meer eten en ik ben gek op rode kool. Hier zat een slavink bij en ook dit vond ik echt heel erg lekker.

Uitgekookt bestellen en levering

Op de website van uitgekookt.nl kan je elke week nieuwe maaltijden bestellen voor de week erna. Elke week is er dus een nieuw weekmenu waar je een keuze uit kunt maken. De verschillende grootte van porties heb ik al verteld, maar er is ook heel veel variatie. Je hebt vegetarische gerechten, kunt kiezen uit vis maar ook gewoon uit vlees. De hoeveelheid maaltijden die je bestelt is aan jou. Of je er 3 bestelt of 7, net wat je zelf wilt.

Het is goedkoper om een maaltijdbox te bestellen. Daarin kan je geen keuze maken uit maaltijden die erin zitten, maar de boxen hebben een thema. Zo heb je de box ‘Goed voor je lijf’, ‘Vegetarisch & vis’ en ‘Hollands’. Hier kies ik zelf niet voor, omdat ik het zonde vind als ik iets ontvang wat ik niet lekker vind. Dan heb ik zelf de touwtjes in handen en dat is prettig.

Als je de uitgekookt maaltijden in je winkelmandje hebt geklikt, dan kan je in de stap daarna kiezen voor een afleverdatum. Ik ben daar tevreden over in ieder geval. Je kiest een datum en daar staat een tijdslot bij. De dag van tevoren krijg je nog een reminder dat je uitgekookt maaltijden eraan komen met daarin een tijdslot van een uur. Bij mij zijn ze nu 2 keer langs geweest. Dee eerste keer was meneer te vroeg (ik was toch thuis, dus maakte mij niet uit) en de tweede keer gewoon netjes binnen het aangegeven uur.

De maaltijden worden in een plastic verpakking geleverd die weer in een kartonnen doos zijn verpakt. Het wordt ook gekoeld geleverd! Niet geheel onbelangrijk. De houdbaarheid van de gerechten is ongeveer een week, maar dit staat ook op de verpakking uiteraard.

Mijn uitgekookt review en mening

Ik ben echt heel erg blij met de uitgekookt maaltijden en heb ook alweer bestelt voor deze week (als ik dit artikel schrijf) en sta ik op het punt om te bestellen voor volgende week. Het kost iets meer dan uit de supermarkt, maar wat mij betreft is het het geld dubbel en dwars waard.

Elke week kies ik uit wat ik wil eten in de week erna, hoef zelf niet te koken én ik hoef niet in de supermarkt rond te lopen en vervolgens weer te kiezen voor iets ongezonds. De uitgekookt maaltijden worden vers gemaakt, dus zijn gezonder dan de kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt. Zo eet ik toch grotendeels gezond en het maakt het voor mij een stuk makkelijker.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het bedrag per maaltijd best fors vond, maar toen ben ik gaan nadenken. Als je geen eten wil koken en je bestelt bijvoorbeeld bij thuisbezorgd of een plaatselijke tent, dan ben je nog veel meer kwijt per bestelling. Vaak is dat ook nog eens niet gezond. De uitvinding van Uitgekookt.nl vind ik echt geweldig! Niet alleen voor mij en alleenstaanden in dezelfde situatie als ik, maar ook voor mensen die gewoon niet meer kunnen koken.

De grootste porties van 600 gram zijn tussen de €8 en €10 en kun je, denk ik, met z’n tweeën van eten. Kun je nagaan dat je écht goedkoper uit bent dan eten bestellen online. Ik ben echt heel erg blij met de Uitgekookt maaltijden en blijf dit voorlopig denk ik nog wel doen 🙂

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook