Kleding tips voor frisse zomerdagen en –avonden

kleding frisse zomer

Kledingtips nodig voor een frisse zomer? De zomer is in volle gang en dat is goed te merken aan de temperaturen. Toch zijn er altijd momenten waarop het even wat frisser is. Bijvoorbeeld na een flinke regenbui of wat later op de avond. In dit artikel lees je een aantal styling tips om jezelf warm te houden. En dat natuurlijk op een stijlvolle manier! Hoe stel jij de ideale outfit samen voor de frisse zomerdagen en –avonden?

Voeg laagjes toe aan de outfit

De aller beste tip is om te werken met laagjes. Draag op een frisse zomerdag bijvoorbeeld een dun jack of neem een vestje mee voor de avond. Je kunt het gemakkelijk aan- en uittrekken om jouw outfit aan te passen op de buitentemperatuur.

Draag luchtige items met lange mouwen

Wanneer je liever geen jas meeneemt, kun je kiezen voor een top of jurk met lange mouwen. Kies wel voor een soepel vallende stof. Als de zon dan toch nog even tevoorschijn komt, voelt de outfit nog steeds luchtig aan. Items met zwierige mouwen ogen bovendien erg elegant. Kijk maar eens naar deze Marc Cain kleding met een losse pasvorm. De blouses en jurken zijn zowel geschikt voor alledaags als voor een feestelijke gelegenheid.

kleding frisse zomer jas

Kies voor lichte tinten en pastelkleuren

Kledingstukken met lange mouwen kunnen al gauw winters ogen. Om dit te voorkomen is het mooi om lichte tinten en pastelkleuren te kiezen. Een lila kleurige jas is bijvoorbeeld perfect voor een frisse zomeravond! Maar ook een beige jurkje of luchtige witte blouse zorgt nog steeds voor een zomerse look.

Ga voor een midi of maxi lengte

Verwissel op een frisse dag de korte jurkjes voor een midi of maxi lengte. Hierbij komt de jurk tot net boven de knie of tot aan de enkels. Het extra beetje stof houdt je toch weer iets warmer. Daarnaast zien midi en maxi lengtes er super chic uit. De lange jurken en rokken van het Belgische modelabel Natan zijn hier een perfect voorbeeld van. Met een kledingstuk van dit merk is een stijlvolle outfit gegarandeerd!

Combineer een wijde lange broek

Passen jurken en rokken niet zo bij jouw stijl? Kies dan voor een lange broek met wijde pijpen. Ook hierbij is het mooi als de stof soepel valt. Je kunt het combineren met een casual T-shirt (eventueel met een vestje) of met een luchtige blouse.

Kortom: op de frisse zomerdagen kun je het beste laagjes dragen of kiezen voor luchtige items met lange mouwen of broekspijpen. Ook een midi of maxi lengte is een slimme zet! Om de zomerse uitstraling te behouden, kies je voor lichte en fleurige kleuren.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook