I did it: ik kocht een kitten uit het asiel

I did it: ik kocht een kitten uit het asiel

Al een tijdje liep ik ermee in mijn hoofd; ik wilde wel een jong katje, een kitten uit het asiel. Voor mij is dat best een heel ding, mede omdat ik niet zo afhankelijk wil zijn van verschillende dingen. Met een kat, en zeker een kitten van 11 weken, word je op een bepaalde manier wel beperkt in je doen en laten natuurlijk. Vandaag was mijn zusje bij mij en keken we op internet wat in de rondte. We kwamen op de website van een dierenasiel en zagen dat er daar 2 jonge kittens opstonden. Een mannetje en een vrouwtje, broertje en zusje, gevonden in de natuur. Ik belde direct op of ik mocht komen kijken en heel snel reden we er naartoe.

Het is dus een zusje en een broertje die beide heel erg schuw zijn. Ze zijn niet echt mensen gewend en dat betekent dat je dat goed moet aanpakken en vertrouwen moet geven. Dat vind ik wel een enorme uitdaging, maar vind het ook zeker waard. Deze beestjes verdienen een goed leven. Ik heb het mannetje gekozen. Helaas kan ik ze niet allebei thuis hebben, anders had ik dat zeker weten gedaan. Helaas gaat dat niet.

Ik vond hem echt zo schattig toen ik hem zag en ja, hij was schuw. Samen met mijn zusje was ik daar en toen mocht ik hem oppakken. Dat ging niet zo heel erg makkelijk, maar toch lag ‘ie wel pittig bij me. Begon te knorren en lag ook wel rustig. Het zal dus vast en zeker wel goed komen πŸ™‚ Nu is zijn naam Abeltje, maar dat vind ik persoonlijk niet zo leuk. Mocht je suggesties hebben, laat dat dan achter in een reactie πŸ™‚
Zaterdag ga ik hem ophalen! πŸ™‚

Lees ook:
De beste beslissingen die ik in 2016 maakte
Mijn week in foto’s #2
Waarom ik ooit mijn rijbewijs kwijtraakte
Hoe kom ik uit de schulden? ZΓ³ voorkom je ze!

update: hoe gaat het met Abeltje?

Zouden jullie een kitten uit het asiel kopen?

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

22 reacties op “I did it: ik kocht een kitten uit het asiel

 1. Wat een liefje en goed dat je voor een herplaatskitten gekozen hebt! Als je van Johnny Cash houdt, dan moet je kat toch eigenlijk wel Sue gaan heten. πŸ˜‰
  Hopelijk schrijf je nog eens hoe het gaat met de schuwheid van Abeltje, dat vind ik ook altijd leuk om te lezen.

 2. Ahhh wat ontzettend leuk! Een kitteh in huis zorgt voor zo veel liefde en vreugde. Ik wens je heel erg veel plezier met dit moppie. En het namendilemma snap ik wel hoor. Wij hebben onze seniordame uit het asiel geadopteerd en haar naam is “Vlinder”. Mijn vriend en ik vinden het beide een afschuwelijke naam (daardoor ook wel weer grappig) maar na 10 jaar konden we het haar niet aandoen om haar naam te veranderen. We noemen haar nu trouwens altijd Vlinnie en daar luistert ze (als het haar uitkomt) prima naar. Ik vind “Piep” echt een hele leuke naam voor katjes, dus misschien kun je je kleintje “Piep” noemen? Haha. Of Johnny natuurlijk. πŸ™‚ En mocht je hem in the spotlights willen zeggen: voor de “Show Your Cat” rubriek op mijn site ben ik altijd op zoek naar schatjes. Ik heb nog nooit een kitten geshowd, zou een leuk primeurtje zijn. πŸ™‚

  1. Wat een lieve reactie Sara! β™₯ Ja Johnny is wel leuk vind ik, haha Γ©n mijn broertje kwam met het idee om toch misschien zijn zusje ook mee te nemen. Dan wordt het dubbel zoveel werk omdat ze nog schuw zijn, dus we moeten echt het vertrouwen gaan winnen. Ik wil ze zeker eens laten zien op jouw blog, of eentje als het er bij een blijft! Piep is niet helemaal mijn smaak, haha!

   1. Ah, het is wel heel erg fijn om broertje en zusje bij elkaar te laten. Ik denk dat ze dan ook sneller minder schuw zullen zijn. Ik zou er persoonlijk zΓ³ graag een tweede kat bij nemen. Als ik zie hoe veel plezier en liefde die beestjes elkaar geven en hoe schattig het er uit ziet. Helaas werd Vlinder “gepest” door andere katten en is het voor haar stressniveau beter om er geen kat bij te nemen. Vlinder is dus echt een koningin hier. Ik ben super benieuwd of jullie uiteindelijk besluiten om het zusje er ook bij te nemen. Heel veel knuffelplezier gewenst. <3

 3. Wat een schatje is het seg. Als je je nu even slecht voelt dan kan je het katje knuffelen of er mee spelen. Het beestje gaat je helpen hoor als je even down bent. πŸ™‚ Een naam wat dacht je van marco ?

  1. Ja dat is ook een van de redenen waarom ik het gedaan heb. Om het beestje een 2e leven te geven, maar ook voor mezelf. Dat ik niet altijd alleen ben en me ook minder eenzaam voel als dat weer eens zo is πŸ™‚

 4. Oh wat onwijs leuk! Wat een schatje is het! Daar ga je vast veel plezier mee beleven πŸ™‚
  Abeltje vind ik stiekem wel een leuke naam voor hem! Maar nog wat andere suggesties: Paco (zo heet onze kat), Oscar, Davy, Colin, Tommie of Storm.

  1. Ja ik hoop het ook! Al zal het heel veel tijd kosten om vertrouwen te winnen, hij is nog enorm schuw (geboren in de natuur en is gevonden). Ja zelf dacht ik eigenlijk aan Rocky of iets! πŸ™‚

  1. Ja, die naam vind ik wel heel erg leuk! En hoewel ik dacht dat mijn broertje het niet leuk zou vinden begon hij er zelf over om misschien z’n zusje ook te nemen, haha! Kunnen we 2 namen verzinnen πŸ™‚

 5. Heel mooi dat je een kitten uit het asiel hebt gehaald! Zo kan je hem toch een mooi leven geven. Het zal in het begin even wennen zijn voor hem, maar ik ben er zeker van dat dat goed zal komen. Ik zou ook graag eentje hebben, maar helaas mogen we geen huisdieren hebben in ons appartement.

  1. Ja denk voor beiden dat het wennen is, omdat ik zelf ook nooit een kat heb gehad. Al ben ik wel altijd bij die van mijn zusje geweest πŸ™‚

 6. Abeltje vind ik ook niet zo leuk, maar wat een mooie kitten en dat schuwe komt helemaal goed hoor!
  Vraag me niet waarom, maar ik vind Diablo echt een leuke naam haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.