Geheimzinnige Honing van de Himalaya

Geheimzinnige Honing van de Himalaya

Midden in de indrukwekkende Himalaya vinden we honing tussen torenhoge kliffen en dichte bossen. Tussen de groene bladeren onthult zich een betoverend panorama. Plotseling verschijnt er vanuit de rotsformatie een tweetal lianen, die samengevoegd worden door enkele twijgen. Daarna dalen ze in een snelle val de afgrond in. Tot onze verbazing vormen ze een geïmproviseerde ladder. Bij nauwkeurige inspectie zien we een jongeman, blootsvoets, die via deze riskante ladder afdaalt. Gewapend met een forse tak en een beschermend hoedje. Zijn missie is helemaal duidelijk zodra we de gigantische honingraat van de reuzenhoningbij spotten. Hij is een lokale honingexpert, bezig met het verzamelen van de legendarische Mad Honey, een honing met hallucinogene eigenschappen.

De Reuzenhoningbij

Deze speciale bij, bekend als Apis dorsata, behoort tot de grootste honingproducerende bijen. In het Aziatische vasteland bouwen deze 3 centimeter lange bijen indrukwekkende broedstructuren, vaak hoog aan takken of kliffen. Maar benader ze met voorzichtigheid; ze kunnen buitengewoon agressief worden als ze zich bedreigd voelen. Zelfs ervaren imkers moeten op hun hoede zijn, want een aanval kan desoriënterend zijn, met het risico van een dodelijke val van de ladder. Dit maakt het oogsten van deze honing des te fascinerender. Want wat is er zo speciaal aan hun honing? Naast medicinale voordelen kan het ook hallucinaties veroorzaken, vandaar de naam ‘Mad Honey’.

De Magie van Mad Honey

Het idee van hallucinaties door slechts een lepeltje honing kan absurd klinken. Toch is het waar. Deze bijen hebben een voorkeur voor nectar van bepaalde rhododendrons die nabij de kliffen bloeien. De levendige roze bloesems van deze struiken bevatten grayanotoxines, gifstoffen die in hoge doseringen visuele en auditieve veranderingen kunnen veroorzaken. Dit maakt Mad Honey zo uniek en gewild. Maar wees gerust, de effecten zijn slechts tijdelijk.

Het is niet alleen de rhododendron die bijen aantrekt voor het maken van psychoactieve honing. Andere planten zoals belladonna, oleander en met ergot besmette grassoorten kunnen ook bijdragen aan de kracht van dergelijke honing.

Als je denkt aan de effecten van Mad Honey, verwacht dan geen extreme hallucinaties. Het is milder, vergelijkbaar met het kijken door een waas of het luisteren met een hol voorwerp. Verwacht geen paddotrip, maar misschien komt het in de buurt van de ervaring met een vliegenzwam. Wil je nou wel zo’n heftige trip, dan kun je beter magische truffels kopen .

Zo is de Mad Honey een fascinerend product van de natuur, een combinatie van gevaar en beloning, diep in de majestueuze Himalaya.

Real Mad Honey kopen

In de smartshop van Dutch-Headshop bieden we mad honey aan van het merk Real Mad Honey, dat diverse authentieke honingsoorten aanbiedt. Bij elke aankoop krijg je een gedetailleerd analyserapport van de inhoud, zodat je verzekerd bent van de aanwezigheid van grayanotoxines en weet dat je een oprecht product ontvangt. De honing uit Nepal is een krachtigere variant, gekenmerkt door een iets donkerdere kleur en een ietwat bittere afdronk vergeleken met de Turkse mad honey. Hoewel we de smaak van de Turkse Real Mad Honey prefereren, biedt de Nepalese honing een intrigerend verhaal. De Turkse honing wordt geoogst door plaatselijke imkers in de Zwarte Zee-regio in het noordoosten van Turkije, terwijl de Nepalese variant op een hoogte van ruim 3500 meter in de Himalaya wordt verkregen. Beide honingvarianten zijn puur natuur: ongefilterd, onbewerkt en zonder toevoegingen.

Geverifieerd door MonsterInsights