Denim is en blijft onverminderd populair 3 feiten

denim blijft populair

Denim is al jaren populair bij alle leeftijden en dat zal ook nog jaren zo blijven. Spijkerstof is het meest tijdloze kledingstuk en multifunctioneel voor zowel mannen als vrouwen. Vooral de spijkerbroeken zijn onder mannen en vrouwen populair, omdat dit met alles gecombineerd kan worden. Je kunt spijker zowel casual afkleden als wat chiquer upgraden. Er zijn nog veel meer bijzondere dingen aan deze stof, welke dingen dit zijn vertellen we hieronder in het artikel.

Denim is praktisch, maar ook duurzaam

Spijkerstof is makkelijk te onderhouden en gaat echt járen mee. Dat maakt dat denim ontzettend duurzaam is. Het is een stof waarmee je je praktisch, maar modieus kleedt. Denim is een stevige stof dat niet snel scheurt of slijt. Hoe vaker je denim wast, hoe mooiere wassing het krijgt. Het kan dus zijn dat een kleding na een aantal jaren er anders uitziet qua wassing. Een spijkerbroek heren kan echt met van alles gecombineerd worden, van casual gekleed met een t-shirt erop naar netjes gekleed met een overhemd erop. Je kunt op deze manier dus makkelijk je outfit upgraden of downgraden. Al met al zeker een kledingstuk dat thuishoort in iedere garderobe!

Kun je spijkerstof gebruiken als werktenue?

Een nette spijkerbroek kan zeker gebruikt worden als werktenue. En al helemaal als men daar bovenop een net overhemd of een blouse draagt. Spijkerstof zit erg comfortabel en ziet er representatief uit, waardoor het geschikt is om de hele dag te dragen. Denim wordt vaak gezien als een alledaagse stijl die in veel verschillende pasvormen beschikbaar is.

Er is heel veel keus uit verschillende soorten wassingen en modellen, waardoor er voor iedereen een passend kledingstuk is. Je kunt op een spijkerbroek prima een net blouseje of een colbertje dragen zodat je outfit in het geheel niet te stijf wordt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een denim blouse te dragen, voor een andere look. Je ziet; je kunt alle kanten op!

Denim combineren met de juiste schoenen

Omdat spijkerstof zo veelzijdig is, kun je het in principe met alle soorten schoenen combineren. Wil je echt netjes voor de dag komen, draag dan nette schoenen, bootschoenen of loafers onder de jeans. Wil je er wat sportiever uitzien, dan kun je beter voor coole heren sneakers gaan. Hierbinnen heb je veel keus, je kunt voor simpele sneakers gaan maar ook voor extravagante uitvoeringen.

Je kunt je outfit opleuken met de juiste sneakers. Zorg dus voor voldoende variatie in jouw schoenenkast! Zo kun je de ene dag heel casual gekleed gaan, terwijl je de dag daarna zulke blitse schoenen draagt, dat alle ogen op jouw voeten zich gericht.  Zorg dat de broekspijp niet te wijd is, anders vallen je schoenen weg en dat is zonde.