De 5 leukste activiteiten in Haarlem

5 Activiteiten in Haarlem om te doen

Haarlem, een prachtige stad met een rijke geschiedenis, is de perfecte plek voor een dagje uit of een weekendje weg. In deze gastblog nemen we je mee langs de 5 leukste activiteiten die Haarlem te bieden heeft!

5 leukste activiteiten in Haarlem om te doen

Ga je naar Haarlem voor een weekend weg of ben je op zoek naar activiteiten in Haarlem om te doen op een doodnormale dag? Hier vind je de 5 leukste op een rij, zodat je iets kunt plannen. Bijvoorbeeld een boot huren en heerlijk varen bij mooi weer óf als je van kunst houdt, naar het Frans Hals museum. Voor ieder wat wils!

Boot huren in Haarlem; een van de leukste activiteiten in Haarlem

Een bezoek aan Haarlem is niet compleet zonder een tocht over het schilderachtige Spaarne. Bij Bootuitjes kan je ervoor kiezen boot te huren in Haarlem en kan je genieten van een ontspannen vaartocht door de grachten en over het Spaarne. Kies voor een rondvaart Haarlem en laat je informeren over de historie en bezienswaardigheden van de stad terwijl je door de wateren glijdt. Het is een unieke manier om de stad te ontdekken en te genieten van de schoonheid van Haarlem vanaf het water.

Het Frans Hals Museum

Als je geïnteresseerd bent in kunst en geschiedenis, mag je het Frans Hals Museum zeker niet missen. Dit museum is vernoemd naar de beroemde schilder Frans Hals en is gevestigd in twee prachtige historische panden. Het museum biedt een indrukwekkende collectie schilderijen uit de Gouden Eeuw, waaronder werken van Frans Hals zelf. Daarnaast zijn er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te zien. Het Frans Hals Museum is een must-visit voor kunstliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Haarlem.

De Sint Bavokerk

De imposante Sint Bavokerk, gelegen aan de Grote Markt, is een van de meest iconische gebouwen van Haarlem. Deze gotische kerk, die dateert uit de 15e eeuw, is zowel van buiten als van binnen een lust voor het oog. Bewonder het prachtige houtsnijwerk, de indrukwekkende glas-in-loodramen en het wereldberoemde Müller-orgel, waarop zelfs Mozart heeft gespeeld. Een bezoek aan de Sint Bavokerk is een must voor architectuur- en geschiedenisliefhebbers.

Binnenhofjes

Haarlem staat bekend om zijn schilderachtige binnenhofjes, verborgen plekjes van rust en schoonheid midden in de stad. Deze hofjes werden oorspronkelijk gebouwd als huisvesting voor ouderen en behoeftigen, maar tegenwoordig zijn ze vooral geliefd om hun charmante uitstraling en groene oases. Er zijn meer dan 20 binnenhofjes in Haarlem, elk met een eigen karakter en geschiedenis. Maak een wandeling door de stad en ontdek deze verborgen pareltjes. Enkele van de bekendste zijn het Proveniershofje, het Hofje van Bakenes en het Hofje van Staats.

De Jopenkerk

De Jopenkerk is een unieke plek in Haarlem waar geschiedenis en hedendaags genieten samenkomen. In deze voormalige kerk is een moderne brouwerij en grand café gevestigd, waar het beroemde Jopenbier wordt gebrouwen. Dit bier is vernoemd naar de oude Haarlemse bierbrouwtraditie en de grote vaten waarin het bier werd vervoerd, genaamd ‘jopen’. In de Jopenkerk kun je genieten van een breed scala aan bieren, heerlijke gerechten en een levendige sfeer. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een dag vol sightseeing en activiteiten in Haarlem.

Haarlem heeft veel te bieden voor bezoekers, van historische monumenten tot prachtige natuur en levendige eet- en drinkgelegenheden. Begin je bezoek met een ontspannende rondvaart in Haarlem op het Spaarne. Ontdek vervolgens de culturele hoogtepunten van de stad, zoals het Frans Hals Museum, de Sint Bavokerk, de charmante binnenhofjes en de bruisende Jopenkerk. Er zijn genoeg leuke activiteiten in Haarlem om te doen, zoals je leest.

Geverifieerd door MonsterInsights