Waarom bloggen (nog steeds) mijn grote hobby is

by Mariska

banner passief inkomen membership rowena rousseau

Altijd ben ik al wel creatief geweest en ik kan mij nog herinneren dat wij onze eerste pc thuis kregen. Een tweedehandsje die natuurlijk helemaal niet veel kon en internet hadden wij al helemaal niet. Vanaf dat moment was ik verkocht aan computers en alles wat er mee te maken had. Ik kwam terecht op websites als Cu2, DreamCommunity, leerde HTML en ging ook nog een tijdje op Clubs.nl rondzwerven. Daar heb ik trouwens nog leuke vrienden aan overgehouden, aan clubs! Later begon ik een blog. Wat ik online wilde zetten wist ik niet en ik deed maar wat. In mijn té slechte Engels deed ik maar iets. Tot dat ik de Nederlandse blogs leerde kennen.. toen ging het snel.

Waarom bloggen (nog steeds) mijn grote hobby is

Ik ben geen beauty blog
De laatste tijd komen er wel redelijk wat beauty producten voorbij, maar dat zijn producten die ik zelf ook leuk vind en gebruik. Alhoewel ik door het bloggen wel meer beauty producten ben gebruiken zal ik zeker nooit een pro worden en zal mijn blog ook zeker nooit een beauty blog worden. Dat ben ik niet. Ik vind veel meer leuk! Waar moet ik anders mijn verhalen over Normaal kwijt? 🙂

etos matt velvet pink

Intereactie met bezoekers
In het begin als je nog niet zo veel bezoekers hebt dan is de interactie er maar een klein beetje. Nu merk ik dat sinds mijn blog groeit, ik ook meer interactie heb met de bezoekers. Het reageren op reacties, het ontvangen van mailtjes, reageren via Twitter en andere social media. Hartstikke leuk vind ik dat! En geloof me.. ik ben de moeilijkste niet dus als je wat kwijt wilt.. je mag me altijd mailen of een berichtje sturen!

Mijn blog laten groeien
Vind ik zelf een leuk doel dat ik voor ogen heb. Het liefst doe ik alles op eigen houtje en zoek ik alles zelf uit waardoor ik, als mijn blog groot of groter is, trots op mezelf kan zijn. Daarom lees ik veel over zaken die met bloggen te maken hebben en probeer dingen uit. Alleen op die manier kom je erachter wat er wel en wat er niet werkt. Nu probeer ik bijvoorbeeld weer om minstens één artikel per dag te plaatsen zoals je misschien door hebt. Ik vind het super leuk!

Mijzelf verder ontwikkelen
Ook dit wil ik doen en ik wil meer leren. Zo vind ik het onderwerp SEO enorm interessant en ben ik constant bezig om mijn blog ook achter de schermen te verbeteren. Overbodige tags verwijderen bijvoorbeeld, niet kloppende links wel kloppend maken en kijken of ik nieuwe plugins kan ontdekken die het allemaal net wat makkelijker maken of die net wat meer opties geven.

Dat leuke zakcentje
De meeste mensen zeggen dat je niet moet gaan bloggen om geld te verdienen, dat dit eigenlijk niet je intentie mag zijn om een blog te starten. Dat is bij mij ook niet zo en ik blog niet per se voor het geld, maar als ik ergens een extra zakcentje mee kan verdienen (en dan bedoel ik niet een goedkoop stukje tekst waar iedereen het over heeft) dan zal ik dat zeker niet laten. Het leven is nu eenmaal duur en wie zou het niet leuk vinden om geld te kunnen verdienen met zijn/haar hobby? Precies, ik vind dat wel leuk en dat steek ik ook zeker niet onder stoelen of banken. Zie me nu niet als een geld wolf haha! Maar tot nu toe heb ik het allemaal nog zelf geregeld qua inkomsten, advertenties en dat soort dingen. Er zit (nog) geen mediabureau tussen.

Andere blogs lezen
Steeds leer ik ook weer nieuwe blogs kennen door dat er reacties worden achter gelaten op mijn artikelen bijvoorbeeld of doordat ik nieuwe blogs tegen kom ik Bloglovin of op Facebook. Lang niet alles lees ik maar al zijn de foto’s mooi, de layout spreekt me aan en een leuk onderwerp… dan heb je mij aan je kant staan en ga ik je volgen!

En natuurlijk kun je je ook abonneren als je wilt 🙂 voor de komende filmpjes!

YouTube
Ben ik nog mee aan het oriënteren maar ik zette laatste mijn eerste YouTube filmpje online. Ik had gedoucht, liep naar beneden en ineens dacht ik.. weet je, ik maak vanavond een filmpje! Angst aan de kant en klaar, bam. Zelfs van collega’s kreeg ik leuke reacties! Iets wat ik nooit had verwacht. Als ik weer wat meer tijd heb dan komen er zeker filmpjes.

Je bepaald alles zelf
Omdat het mijn blog is bepaal ik zelf wat ik online zet. Of dat nu een lijst is zoals deze, mijn dagje Rotterdam Blijdorp, een nieuw stel sokken dat ik kocht of dat ik weer eens met iets teveel wijn op de Kermis stond. Het is en blijft mijn stukje op het net waar ik mijn dingen kwijt kan.

Samenwerkingen, PR Bureaus en producten reviewen
Nu mijn blog groeit en ik meer bezoekers per maand ontvang (zo blij mee!) wordt mijn blog interessanter voor PR bureaus. Ik heb geen tonnen aan bezoekers maar ik merk wel een stijging en dat is leuk! Je hebt het gevoel dat je eer van je werk hebt en als een bedrijf je producten opstuurt, dan voel je je gewaardeerd en ook wel trots. Het idee dat zij jou de producten gunnen om over te kunnen schrijven zodat jij een artikel kunt schrijven, bezoekers trekt en natuurlijk het product in de spotlights zet… Ik ben er super dankbaar voor. Ook voor ieder mailtje die ik ontvang als een bedrijf mij weer heeft weten te vinden. Super leuk vind ik dat!

Ik hoop dat ik jullie een goed beeld heb kunnen geven van mijn gedachten over het bloggen en hoe ik dingen beleef 🙂

Related Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.