Waarom bloggen (nog steeds) mijn grote hobby is

Waarom bloggen (nog steeds) mijn grote hobby is

Altijd ben ik al wel creatief geweest en ik kan mij nog herinneren dat wij onze eerste pc thuis kregen. Een tweedehandsje die natuurlijk helemaal niet veel kon en internet hadden wij al helemaal niet. Vanaf dat moment was ik verkocht aan computers en alles wat er mee te maken had. Ik kwam terecht op websites als Cu2, DreamCommunity, leerde HTML en ging ook nog een tijdje op Clubs.nl rondzwerven. Daar heb ik trouwens nog leuke vrienden aan overgehouden, aan clubs! Later begon ik een blog. Wat ik online wilde zetten wist ik niet en ik deed maar wat. In mijn té slechte Engels deed ik maar iets. Tot dat ik de Nederlandse blogs leerde kennen.. toen ging het snel.

Waarom bloggen (nog steeds) mijn grote hobby is

Ik ben geen beauty blog
De laatste tijd komen er wel redelijk wat beauty producten voorbij, maar dat zijn producten die ik zelf ook leuk vind en gebruik. Alhoewel ik door het bloggen wel meer beauty producten ben gebruiken zal ik zeker nooit een pro worden en zal mijn blog ook zeker nooit een beauty blog worden. Dat ben ik niet. Ik vind veel meer leuk! Waar moet ik anders mijn verhalen over Normaal kwijt? 🙂

etos matt velvet pink

Intereactie met bezoekers
In het begin als je nog niet zo veel bezoekers hebt dan is de interactie er maar een klein beetje. Nu merk ik dat sinds mijn blog groeit, ik ook meer interactie heb met de bezoekers. Het reageren op reacties, het ontvangen van mailtjes, reageren via Twitter en andere social media. Hartstikke leuk vind ik dat! En geloof me.. ik ben de moeilijkste niet dus als je wat kwijt wilt.. je mag me altijd mailen of een berichtje sturen!

Mijn blog laten groeien
Vind ik zelf een leuk doel dat ik voor ogen heb. Het liefst doe ik alles op eigen houtje en zoek ik alles zelf uit waardoor ik, als mijn blog groot of groter is, trots op mezelf kan zijn. Daarom lees ik veel over zaken die met bloggen te maken hebben en probeer dingen uit. Alleen op die manier kom je erachter wat er wel en wat er niet werkt. Nu probeer ik bijvoorbeeld weer om minstens één artikel per dag te plaatsen zoals je misschien door hebt. Ik vind het super leuk!

Mijzelf verder ontwikkelen
Ook dit wil ik doen en ik wil meer leren. Zo vind ik het onderwerp SEO enorm interessant en ben ik constant bezig om mijn blog ook achter de schermen te verbeteren. Overbodige tags verwijderen bijvoorbeeld, niet kloppende links wel kloppend maken en kijken of ik nieuwe plugins kan ontdekken die het allemaal net wat makkelijker maken of die net wat meer opties geven.

Dat leuke zakcentje
De meeste mensen zeggen dat je niet moet gaan bloggen om geld te verdienen, dat dit eigenlijk niet je intentie mag zijn om een blog te starten. Dat is bij mij ook niet zo en ik blog niet per se voor het geld, maar als ik ergens een extra zakcentje mee kan verdienen (en dan bedoel ik niet een goedkoop stukje tekst waar iedereen het over heeft) dan zal ik dat zeker niet laten. Het leven is nu eenmaal duur en wie zou het niet leuk vinden om geld te kunnen verdienen met zijn/haar hobby? Precies, ik vind dat wel leuk en dat steek ik ook zeker niet onder stoelen of banken. Zie me nu niet als een geld wolf haha! Maar tot nu toe heb ik het allemaal nog zelf geregeld qua inkomsten, advertenties en dat soort dingen. Er zit (nog) geen mediabureau tussen.

Andere blogs lezen
Steeds leer ik ook weer nieuwe blogs kennen door dat er reacties worden achter gelaten op mijn artikelen bijvoorbeeld of doordat ik nieuwe blogs tegen kom ik Bloglovin of op Facebook. Lang niet alles lees ik maar al zijn de foto’s mooi, de layout spreekt me aan en een leuk onderwerp… dan heb je mij aan je kant staan en ga ik je volgen!

En natuurlijk kun je je ook abonneren als je wilt 🙂 voor de komende filmpjes!

YouTube
Ben ik nog mee aan het oriënteren maar ik zette laatste mijn eerste YouTube filmpje online. Ik had gedoucht, liep naar beneden en ineens dacht ik.. weet je, ik maak vanavond een filmpje! Angst aan de kant en klaar, bam. Zelfs van collega’s kreeg ik leuke reacties! Iets wat ik nooit had verwacht. Als ik weer wat meer tijd heb dan komen er zeker filmpjes.

Je bepaald alles zelf
Omdat het mijn blog is bepaal ik zelf wat ik online zet. Of dat nu een lijst is zoals deze, mijn dagje Rotterdam Blijdorp, een nieuw stel sokken dat ik kocht of dat ik weer eens met iets teveel wijn op de Kermis stond. Het is en blijft mijn stukje op het net waar ik mijn dingen kwijt kan.

Samenwerkingen, PR Bureaus en producten reviewen
Nu mijn blog groeit en ik meer bezoekers per maand ontvang (zo blij mee!) wordt mijn blog interessanter voor PR bureaus. Ik heb geen tonnen aan bezoekers maar ik merk wel een stijging en dat is leuk! Je hebt het gevoel dat je eer van je werk hebt en als een bedrijf je producten opstuurt, dan voel je je gewaardeerd en ook wel trots. Het idee dat zij jou de producten gunnen om over te kunnen schrijven zodat jij een artikel kunt schrijven, bezoekers trekt en natuurlijk het product in de spotlights zet… Ik ben er super dankbaar voor. Ook voor ieder mailtje die ik ontvang als een bedrijf mij weer heeft weten te vinden. Super leuk vind ik dat!

Ik hoop dat ik jullie een goed beeld heb kunnen geven van mijn gedachten over het bloggen en hoe ik dingen beleef 🙂

28 Reacties

 1. Darina
  20 augustus 2015 / 08:27

  Ik herken mezelf ook hierin! Mijn blog bestaat bijna 1 jaar en ik merk de laatste paar weken een stijgend bezoekersaantal waar ik zo dankbaar voor ben. Het bloggen is zo ontzettend fijn om te doen en om ook al die andere blogs te ontdekken.
  Lees het laatste blogbericht van Darina – My Daily Writing RoutineMy Profile

 2. Evelien
  14 augustus 2015 / 22:32

  Helemaal mee eens!! Niets aan toe te voegen 🙂

 3. Natasja
  14 augustus 2015 / 00:39

  Wat een leuk stuk en ook heel herkenbaar! Elke keer als ik een persuitnodiging krijg, ben ik zó trots. Ik vraag me ook elke keer af hoe ze op mijn blog terecht zijn gekomen. Maar ik heb het nog niet durven vragen.
  Lees het laatste blogbericht van Natasja – THE PANCAKE SONGMy Profile

 4. robin
  12 augustus 2015 / 21:31

  ik kan mij in alles vinden 🙂 vooral dat je echt alles zelf kan bepalen wat je wilt doen of erop zetten want wees eerlijk.. op school/werk of in andere situaties kan dat niet altijd~ een blog voelt soms als een weerspiegeling van je persoonlijkheid ofzo ^^
  Lees het laatste blogbericht van robin – Bobbi Brown – Pale MauveMy Profile

 5. 12 augustus 2015 / 18:43

  Heb al jaren niks meer gedaan aan mijn site en mis het nu enorm. Door andermans logs te lezen krijg ik ook meer energie en zin om echt weer eens te gaan beginnen. Thanks!

 6. Priscilla
  12 augustus 2015 / 13:11

  Hmm… Herkenbaar 🙂 Vooral de interactie met bezoekers en het verder ontwikkelen. Je blog is echt je projectje die je elke maand ziet groeien en dat is zo leuk! Steeds leer je wat bij of lees je weer nuttige informatie die je kan gebruiken om je blog te verbeteren… Sweet!
  xxx Prissi
  Lees het laatste blogbericht van Priscilla – Wat ik zoal eet… Deel #3 AvondetenMy Profile

 7. 12 augustus 2015 / 00:01

  Leuk en herkenbaar om te lezen!
  Vooral dat zelf bepalen. Mijn blog is van mij en of ik drie of vijf posten wil plaatsen, dat mag ik lekker zelf bepalen. Ik ben er autodidactisch aangelegd en ik heb de afgelopen 5 jaar veel geleerd. Als ik terugkijk, ben ik blij dat ik dankzij mijn blog zoveel mogelijkheden en kansen kreeg en nog steeds krijg.
  Lees het laatste blogbericht van Luna – Mijn favoriete lifestyle/beautyblogsMy Profile

 8. 11 augustus 2015 / 21:55

  Heel leuk artikel, ik herken een heleboel dingetjes! Verder wil ik even kwijt dat ik echt fan ben, bijna iedere keer dat ik een melding krijg in mijn inbox lees ik je artikel. Keep up the good work!

  Liefs,
  Daphne
  Lees het laatste blogbericht van Daphne Lippmann – Make-up Routine || SummerMy Profile

 9. 11 augustus 2015 / 21:47

  Leuk blog.

  sorry, kan t niet laten (naast bloggen redigeer ik regelmatig blogs)

  2 tips:

  Je bepaald zelf>>>>Je bepaalT zelf

  en als ik dan toch bezig ben, deze zin miss ff aanpassen?:
  ‘Het idee dat zij jou de producten gunnen om over te kunnen schrijven zodat jij een artikel kunt schrijven, bezoekers trekt en natuurlijk…’
  ‘Het idee dat zij jou de producten gunnen, zodat jij er een artikel over kunt schrijven, bezoekers trekt en natuurlijk…

  Wat mij betreft deze reactie niet plaatsen;-) Suc6 met je blog!

 10. Nienke
  11 augustus 2015 / 21:41

  Wat een leuk artikel! Ik denk dat er heus op een moment nog wel pr-bureaus bij je aan zullen kloppen hoor, alles op z’n tijd! Ik vind dat je bloggen ook echt voor je plezier moet doen. 🙂

 11. 11 augustus 2015 / 20:41

  Genieten dat ik deed tijdens het lezen van deze post, superleuk geschreven. & Herkenbaar! 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Natalia – MACBOOK PROMy Profile

 12. 11 augustus 2015 / 19:58

  Wat een heerlijke artikel, ik heb het weer met veel plezier gelezen…het gaat er vooral om dat je er veel plezier aan beleefd en ik denk dat de meeste van ons dat echt toch allemaal wel doen
  Lees het laatste blogbericht van Petra – Unboxing verrassingspakketje Ziaja…My Profile

 13. Renate
  11 augustus 2015 / 19:51

  Ik herken mij heel erg in dit artikel! Ik vind ook bloggen nog steeds heel erg leuk (en ik doe het eigenlijk in totaal al 7 jaren!!!) en het is leuk om te zien als je blogt groeit en een bedrijf interesse in je heeft! en ik herken ook om telkens jezelf en je blog te willen verbeteren en altijd achter de schermen bezig te zijn met SEO enzo! Ieder geval leuk artikel!
  Lees het laatste blogbericht van Renate – Ik ben geslaagd voor mijn VMBO diploma + en wat nu?My Profile

 14. Daphne
  11 augustus 2015 / 19:46

  Heel leuk om te lezen! Ik vind het zelf ook leuk om contact te hebben met andere bloggers; sinds een aantal maanden zit ik in een WhatsAppgroep met een aantal hele leuke en lieve meiden. Echt leuk dat je zo een vaste groep ‘lezers’ krijgt!
  Lees het laatste blogbericht van Daphne – Kiko Velvet Mat Lipstick 614My Profile

 15. 11 augustus 2015 / 19:08

  Leuk en heel herkenbaar ook. Ik vind het ook zo leuk als een bedrijf mij mailt, dan denk ik oh boy hoe kan iemand toch op mijn blog zijn gekomen hahaha ik wordt er rete-trots van 😉
  Lees het laatste blogbericht van Annette – Ann Ages Gracefully – MassagepadMy Profile

 16. Jose
  11 augustus 2015 / 18:42

  Erg leuk om te lezen! Ik ben zelf nog niet zo heel lang aan het bloggen maar ik beleef er al veel plezier aan. Ik hoop dat ik op den duur ook meer mensen zal gaan bereiken, dan geeft vast nog meer voldoening.
  Lees het laatste blogbericht van Jose – Rauwe appeltaart met vanillesausMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   11 augustus 2015 / 18:50

   Ja dat is ook echt leuk en dat komt vanzelf als je wat langer blogt. Vaak krijg je toch wel vaste volgers die regelmatig een leuk bericht achter laten. Heel veel plezier met bloggen 🙂

 17. 11 augustus 2015 / 14:29

  Leuk & interessant om te lezen! Ik vind het vooral leuk om mijn passie kwijt te kunnen, die je vaak niet met vriendinnen kan delen. Daarnaast is de interactie natuurlijk enorm leuk èn leer je super lieve meiden kennen.
  Lees het laatste blogbericht van priscilla – Freedom Make-up Pro Glow Pink CatMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   11 augustus 2015 / 19:00

   Je leert inderdaad veel lieve mensen kennen met wie je een passie kunt delen! En ook veel van elkaar kunt leren en ideeën uitwisselen 🙂

 18. 11 augustus 2015 / 14:14

  Leuk stuk, je doet het ook super goed!! Ik volg je blog met plezier en bloggen is een héle leuke hobby!!
  Lees het laatste blogbericht van Mariëlle – My second home BarcelonaMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   11 augustus 2015 / 18:59

   Dank je wel Mariëlle, lief! Leuk om te horen dat je mijn blog met veel plezier volgt. Daar doe ik het voor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.