Gepubliceerd: 7 februari 2023 | Laatste update: 5 december 2023
Nutella, de beste chocoladepasta, de heerlijke en vooral romige chocolade-hazelnoot pasta, is al meer dan 50 jaar een vast onderdeel in de meeste voorraadkasten bij gezinnen. De pasta is afkomstig uit Italië. Deze heerlijke chocoladepasta is een wereldwijde sensatie geworden, met liefhebbers over de hele wereld. Of je nu een volwassene of een kind bent, de gladde en verrukkelijke smaak van Nutella is en blijft populair. In deze blogpost zal ik eerst de geschiedenis van Nutella bespreken en waarom het zo’n geliefde traktatie is geworden. Ook krijg je van mij 3 simpele, maar overheerlijke Nutella recepten, dé beste chocoladepasta is verwerkt.
Inhoudsopgave
Geschiedenis van Nutella, dé beste chocoladepasta
Nutella werd gemaakt door Pietro Ferrero in de jaren 1940, toen cacaobonen schaars waren vanwege de Tweede Wereldoorlog. Ferrero, die een patisserie bezat in Alba, Italië, kwam op het idee om de beperkte aanvoer van cacaobonen uit te rekken door deze te mengen met hazelnoten, die overvloedig aanwezig waren in de regio Piedmont van Italië. Het resultaat was een creamy en heerlijke pasta die snel populair werd bij klanten.
Ingrediënten en Voedingsinformatie
De hoofdingrediënten van Nutella zijn suiker, palmolie, hazelnoten, cacaopoeder, magere melkpoeder en lecithine. Het bevat ook kleine hoeveelheden van aroma’s en vanilline. Een eetlepel (15g) van Nutella bevat ongeveer 200 calorieën, waarvan 11 gram suiker en 2 gram eiwit. Hoewel Nutella niet bepaald gezond is, kan het in matige hoeveelheden worden genoten als onderdeel van een evenwichtige voeding.
Verschillende ideeën waarbij je Nutella kunt gebruiken
Nutella is niet alleen op brood lekker, maar ook als topping voor ijs, in warme dranken en als basis voor desserts en baksels. Het is ook populair in recepten voor cakes, koekjes en taarten.
De mogelijkheden zijn eindeloos, en de smaak van Nutella voegt altijd een rijke chocoladesmaak toe aan elk recept.
3 heerlijke Nutella recepten
Nutella Brownies:
Meng 2 kopjes bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout en 3/4 kopjes suiker samen in een grote kom. Voeg 2 grote eieren, 1 kopje warme melk en 1/2 kopje olie toe en roer tot een glad beslag. Voeg 1 kopje Nutella en roer tot het is vermengd. Giet het beslag in een ingevette 9×9 inch bakpan en bak 25-30 minuten op 175°C.
Nutella French Toast:
Klop 2 eieren, 1/4 kop melk, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel vanille-extract en 1 snufje zout samen in een diep bord. Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Dip elk sneetje brood in het eimengsel en bak in de pan tot beide kanten goudbruin zijn. Serveer met een laag Nutella en poedersuiker.
Nutella Cheesecake Bites:
Meng 1 kopje crushed Digestive-koekjes met 4 eetlepels gesmolten boter. Druk het mengsel in een muffinvormpjes en bak 10 minuten op 180°C. Klop cream cheese, suiker en Nutella samen tot het zacht en romig is. Voeg 1 ei toe en roer tot het goed is vermengd. Schep het Nutellamengsel in de muffinvormpjes en bak nog 15-20 minuten. Laat afkoelen en geniet van deze mini Nutellacakejes!
Nutella is een verslavend en verrukkelijk chocoladepasta, en het is gewoon te begrijpen waarom het zo’n wereldwijde sensatie is geworden. Of je het nu op brood smeert, als topping gebruikt of als basis voor recepten, de smaak van Nutella is onweerstaanbaar. Bij ons in het gezin is Nutella niet meer weg te denken!
Om je vingers bij op te eten!
Heb jij nog een lekker recept waarin Nutella verwerkt wordt?