Shop mijn favorieten

Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto
Hema Amber & Cedarwood eau de parfum (vegan)
Bath & Body Works Pumpkin Snickerdoodle
Versace Crystal Noir
Dior Addict
Chanel Coco
Narciso Rodriguez Narciso
The Kelly Family 25 years later live
Dolce & Gabbana The One eau de parfum
YSL Manifesto

Zwarte meubels met een witte laminaatvloer, zo ziet dat eruit!

zwarte meubels

Begin dit jaar heb ik mijn interieur eigenlijk helemaal omgegooid. Sinds ik hier woon (mei 2018, dus net 2 jaar! 🙂 ) heb ik gekozen voor een witte laminaatvloer. Dat wist ik eigenlijk gelijk omdat het een vrij kleine ruimte is die ik groter wilde laten lijken. Aardig gelukt! Maar van de witte meubels ben ik wel overgegaan naar zwarte meubels uiteindelijk. Ik vond het veel te wit en te klinisch worden op een gegeven moment.

Zwarte meubels

kasten in mijn woonkamer zwarte meubels
let niet op de foto bomber 😉

Ineens kreeg ik een ingeving. Ik dacht dat zwarte meubels wel heel mooi zouden staan. Op de foto hierboven lijkt het echt super smal, maar dat valt in het echt wel mee. In combinatie met de witte laminaatvloer heb ik de grote muur achter de televisie donkergrijs geverfd. Dit wil ik uiteindelijk nog een andere kleur geven, welke weet ik nog niet. Suggesties? 🙂 In de zwarte meubels heb ik items neergezet met gouden accenten. Dat vind ik een hele mooie combinatie, net zoals de manden die een bamboe uitstraling hebben.

Het treft dat de keuken in mijn huis ook een houtkleurig is met een zwart aanrechtblad. Dat past natuurlijk precies bij elkaar, hoewel ik liever wel een andere keuken zou willen. Helaas moet ik nog even wachten tot ik daarvoor aan de beurt ben.

Licht in de huiskamer

Het licht in de huiskamer is oké, maar had wel beter gekund. Dit komt niet door de zwarte meubels die het licht breken. In een vorige woning had ik eens een lichtkoepel en dat was zo fijn! Dan heb je als het waren een ‘raam’ in het plafond waar het licht binnenkomt. Lichtkoepels zijn er in verschillende soorten en maten en voor elke ruimte zal er iets passend zijn. Bij mij kan dat helaas niet omdat ik een appartement heb op de begane grond. Boven mij zit nog een appartement.

Wat bij mij het licht breekt is het balkon van mijn bovenburen. Op die manier schijnt het niet echt naar binnen, maar omdat ik op een hoek woon heb ik op een gegeven moment wel door het zijraam veel licht. Noodzakelijk voor het maken van foto’s! In mijn slaapkamer heb ik vooral ’s avonds de zon.

Zelf ben ik heel blij dat ik naar de zwarte meubels ben gegaan. Ik vind dat contrast met een witte laminaatvloer gewoon echt heel mooi en geeft veel meer sfeer vind ik.

Wat vind jij van de combinatie witte vloer en zwarte meubels?

Lees ook:
Lightpainting met staalwol
Zo creeer je meer sfeer in huis & aan de wand!
De uitslag van het bloedprikken

deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 10 mei 2020 / 10:24

  Ja mooi! Wij hadden in de flat een donkere vloer en juist witte meubels… Nu een beetje in het midden. Donkere meubels en een wat lichtere vloer. Ben er erg blij mee 🙂

 2. 9 mei 2020 / 10:14

  Ik ben zelf niet zo van het zwart, simpelweg omdat het minder warmte uitstraalt (wit ook hoor) en een ruimte gelijk kleiner maakt. Wij hebben zelf bruine meubels met een lichte vloer. 🙂
  Lees het laatste blogbericht van Kelly – Boek review | Ik volg je – Lisa JewellMy Profile

 3. 9 mei 2020 / 07:59

  Ik hou ook van zwart, wij hebben veel zwarte meubels en onze keuken en badkamer zijn ook zwart, maar tegelijkertijd hebben wij ook veel kleur in huis, waardoor het niet te donker wordt. In het appartementje waar ik alleen woonde voordat wij gingen samenwonen had ik trouwens ook een lichtkoepel;-)
  Lees het laatste blogbericht van bychristiana – Op zoek naar leuke interieurboeken? Dít zijn mijn favorieten!My Profile

 4. 8 mei 2020 / 21:55

  Ik vind zwart altijd een stuk stoerder in een interieur! Leuk artikel heb je ervan gemaakt Mariska!

 5. Lieke van Veen
  8 mei 2020 / 14:44

  Persoonlijk hou ik wel van zwarte meubels, maar ik vond wit toch mooier staan. Is iets rustiger.