Zo maak je mooie blogfoto’s in de herfst en winter

mooie blogfoto's

De herfst is weer begonnen en inmiddels is het rond 20:00 al helemaal donker. Dat is niet zo handig als je overdag werkt en ‘s avonds foto’s moet maken voor je blog artikelen. Dat is tenminste mijn probleem vaak. Nu hebben wij wel gewoon licht binnen maar die kleur neigt meer naar geel en dat wil je niet op foto’s. Wat mij wel enorm helpt is een softbox en een externe flitser. Mijn softbox heb ik er net weer bij gepakt, maar mijn externe flitser gebruik ik eigenlijk altijd wel. Vind het vaak net wat mooier overkomen! Ik laat je zien welke accessoires je kunt gebruiken om mooie blogfoto’s net te maken en het hoeft niet eens heel duur te zijn.

Softbox voor mooie blogofoto’s

mooie blogfoto's - softbox

Zelf heb ik deze softbox en die werkt voor mij goed. Je hebt namelijk echt niet een hele studio nodig. Er zit een mooie heldere lamp bij en een statief die in hoogte verstelbaar is. Zelf gebruik ik hem echt in de donkere maanden als herfst en winter om toch mooie foto’s te kunnen plaatsen in mijn artikelen. Echt een aanrader deze! Nu kun je ook voor een uitgebreidere variant gaan of meer dan 1 softbox. Er zijn vaak aanbiedingen dus ik zou gewoon lekke rondneuzen als je wilt upgraden.
Verkrijgbaar bij VidaXL voor €50,99 en gratis verzending!

Het artikel van vanmorgen (Essie Miss Fancy Pants) is gemaakt toen het buiten donker was, binnenshuis met de softbox en de flitser en zonder huis verlichting. Zo krijg je een beetje een indruk.

Externe flitser voor mooie blogfoto’s

mooie blogfoto's - externe flitser

Ook gebruik ik een externe flitser en dit is een soortgelijke flitser. Die ik heb staat er niet meer op, maar deze komt helemaal in de buurt en is ook, als je mij vraagt, goed betaalbaar. Ik gebruik veel vaker mijn externe flitser dan mijn softbox! Zelf heb ik een Canon spiegelreflex camera, maar ze zijn er ook voor Sony, Pentax, Nikon en nog een aantal.
Verkrijgbaar bij Foto de Vakman voor €158,00 met maar liefst 5 jaar garantie en ook gratis verzending!

Ikea LACK tafel wit

mooie blogfoto's - ikea lack tafel

Sinds een paar weten gebruik ik ook mijn witte hoogglans LACK tafeltje. Zelf vind ik het mooi dat hij hoogglans wit is omdat je daar mooi producten op kunt fotograferen. Sowieso is een witte achtergrond altijd goed maar vind het feit dat hij glimt nog net iets mooier.
Verkrijgbaar bij IKEA voor €9,99. Je vind de witte variant hier. Ook verkrijgbaar in hoogglans rood, roze, zwart groen en veel meer.

Lees ook:
Mijn blog wishlist (fotografie)
Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s?
Action shoplog (marmeren achtergrond voor foto’s!)

[affiliate affiliate=””]

17 Reacties

 1. 17 september 2015 / 19:38

  Zo’n softbox zoek ik al een tijdje, dankje voor de tip! En deze is inderdaad helemaal niet zo duur!
  Lees het laatste blogbericht van Ilse – Hema- nummer 726My Profile

 2. 16 september 2015 / 20:12

  Dat Ikea tafeltje gebruik ik ook voor foto’s op te maken 🙂 zeer handig 😉
  Ik wil graag een externe flitser aanschaffen, het lijkt me een redder in nood!
  Lees het laatste blogbericht van Griet – Dr. Hauschka | LippenbalsemMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   16 september 2015 / 21:19

   Ja een externe flitser is echt super fijn en kun je in principe altijd gebruiken. Ook bij daglicht maakt hij in het in sommige gevallen gewoon nét iets mooier 🙂

  • Mariska
   Auteur
   16 september 2015 / 20:02

   Zou even kijken bij een lampenwinkel, die hebben vaak enorm veel verschillende lampjes. Wel even de oude meenemen voor de maat 🙂

  • Mariska
   Auteur
   16 september 2015 / 21:21

   Valt op zich best wel mee, omdat je het statief als het ware naar boven en beneden kunt schuiven. Ook kun je hem inklappen 🙂

 3. 16 september 2015 / 18:22

  Wat een fijn artikel! Ik vind fotograferen vaak erg lastig qua licht, ook met een softbox, dus deze tips ga ik zeker even proberen.

  • Mariska
   Auteur
   16 september 2015 / 21:22

   Net wat je wilt uitgeven natuurlijk! Het is iedere cent nog steeds waard en je kunt er lang mee doen.

 4. Veronique
  16 september 2015 / 17:28

  Ben al een tijdje over een softbox aan het twijfelen maar zou niet weten waar ik die kan zetten.. Mijn kamer staat nu al vol!
  Lees het laatste blogbericht van Veronique – Julie | Skincare – 3x Cattier-ParisMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   16 september 2015 / 21:24

   Ja dat is lastig! 🙂 Je kunt ook kijken voor een kleinere lamp en dan gewoon een heel helder wit bolletje kopen voor in een tafel licht of iets. Dan heb je ook mooi licht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.