WordPress testomgeving met Instant WP

instant wp wordpress testomgeving

Instant WP. Deze wil ik weer even met jullie delen! Heel vaak verander ik iets aan mijn layouts bijvoorbeeld en dan blijf ik maar refreshen om te zien hoe dit er uit ziet. Op mijn desktop PC (die nu overleden is) had ik altijd al een testomgeving om bijvoorbeeld dus layouts te testen voor deze online ging. Maar, ik wist niet meer hoe ik dit precies had gedaan dus via Google ben ik bij dit programma uitgekomen; Instant WP.

Lees ook: Onmisbare plugins voor jouw WordPress blog

WordPress Testomgeving met Instant WP

instant wp
Photo by Markus Winkler on Pexels.com

Allereerst zul je Instant WP moeten downloaden en dat kun je hier doen. Het is gratis om te downloaden en ook het gebruik is gratis. Let wel op; dit programma is alleen voor Windows! Je download dit naar een plek waar je het makkelijk kunt vinden zoals je bureaublad. Je pakt het zipbestand uit en zo zie je dus het programma (.exe) tevoorschijn komen en je klikt erop. Je krijgt dan het volgende scherm:

Zodra je dit scherm ziet is het programma actief. Helemaal bovenin (blauw gekleurd) zie je de lokale link waarop het test programma draait. Je hoeft niets te installeren. Je hebt de basis thema’s en WordPress. Je kunt foto’s uploaden, artikelen plaatsen en je CSS aanpassen bijvoorbeeld. Ook hoef je geen database te koppelen, maar dit kun je wel doen.

WordPress Frontpage – Je gaat naar de website en bent nog niet ingelogd.
WordPress Admin – Hier kun je je inloggen met de gegevens die daar staan. Ik doe dus één frontpage pagina en één admin pagina zodat ik dingen kan veranderen en kan refreshen.
Plugin folder – Kun je plugins uploaden.
Theme folder – Kun je thema’s in verplaatsen om die vervolgens bijvoorbeeld via de Admin te bewerken.
MySQL admin – Door de gegevens te gebruiken die er staan kun je een database aanmaken.
Documentation – Hier vind je meer uitleg over het programma.

Zodra je dat schermpje afsluit, zal het programma ook afsluiten en werkt de link en de pagina’s die je via het programma open hebt dus niet meer.

Mijn mening

Ik hou van dit soort programma’s zoals Instant WP! Zeker omdat ik zo nu en dan wel dingen wil veranderen aan mijn blog of thema’s wil gaan veranderen. Dit kun je ook wel doen via je blog zelf, maar dat kost bandbreedte. Het zal niet veel zijn, maar als jij steeds refreshed om de veranderingen te kunnen zien dan komen er ook pageviews bij. Dat zijn natuurlijk geen eerlijke pageviews. Daarom is zo een programma als dit heel erg handig.

Informatie

Ik heb hier een snelle uitleg van gemaakt, maar mocht je meer informatie willen over dit programma kun je dat hier vinden. Dat is de officiële website.

Lees meer:
Blog tutorials en tips

10 Reacties

 1. Olaf van Gessel
  31 juli 2018 / 13:23

  Hoi Mariska,

  Ik heb nog een goede tip: begin meteen met een supergoede WordPress Host waarbij een testomgeving maken een fluitje van een vent is. En niet alleen het maken, maar ook het live zetten van een testsite gaat met 1 druk op de knop.

  Ik heb er zelf 5 jaar over gedaan om deze te vinden en meer dan 10 andere geprobeerd. Dus leer van mijn moeite en mijn fouten ­čÖé

  Deze host is zeker wat duurder maar bespaart je bakken met tijd en gedoe vanaf dag 1.

  Om maar te zwijgen van de snelheid die je krijgt en we weten allemaal dat dat steeds belangrijker wordt voor je SEO…

  Hoop dat jij en/of je lezers er wat aan hebben!

  Groet,
  Olaf

  • Mariska
   Auteur
   31 juli 2018 / 20:04

   Hi Olaf, ik heb je links verwijderd. Als je reclame wilt maken voor jouw website, dan zul je daar een tarief voor moeten betalen en kun je me mailen.

 2. Petro
  27 mei 2018 / 16:13

  Hoi, inmiddels in 2018 aanbeland, kun je ook voor MacOs dit programma downloaden. Heb ik nu gedaan en ga het uitproberen.

 3. Wendy (MissPinkyNails)
  13 mei 2014 / 14:53

  Ik ga het zeker eens bekijken want het ziet en klinkt veel belovend!

  • Mariska
   11 mei 2014 / 21:46

   Er is wel een andere manier en dat heet XAMPP. Is wel iets ingewikkelder, maar wellicht dat dat wel werkt op een MAC ­čÖé

   • Wieneke
    11 mei 2014 / 22:05

    Mijn vriend doet de ‘achter de schermen’ dingen op mijn blog, ik zal hem er eens op wijzen. Thanks =)
    Lees het laatste blogbericht van Wieneke – Moederdag @ Rosada Fashion OutletMy Profile

 4. Monique
  11 mei 2014 / 17:39

  Handig! Bedankt voor de tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.