Water munt citroen, simpel en gezond!

Water munt citroen, simpel en gezond!

Stiekem ben ik altijd wel een slechte drinken geweest. Niet qua wijn 😉 maar met water. Ik drink eigenlijk altijd tekort omdat ik nooit die prikkel heb dat ik dorst heb. Heel raar op zich. Nu heb ik eens bij een AH to Go op het centraal station in Amsterdam een flesje gekocht met water, verse munt en citroen. Kost zo’n €2,50 maar kun je heel makkelijk zelf ook maken natuurlijk! En dat heb ik gedaan. Zo simpel maak je water met munt en citroen.

Lees ook: Appel-Pecan Muffins

Water munt citroen

water munt citroen

Het is dus echt heel simpel om zelf te maken en het scheelt ook nog eens in kosten. Voor een ‘normaal’ flesje betaal je bij de AH al snel zo’n €2,50 en dat is, als je weet hoe goedkoop het kan, best duur. Het enige dat je nodig hebt is een leeg flesje, bundeltje met munt takjes/bladeren en een citroen. Dat doe je in een flesje en doet daar genoeg water bij zodat het flesje gevuld is, goed schudden, en je bent al helemaal klaar.

Zelf heb ik een heel pakje met munt takjes gekocht bij de supermarkt voor €1,00 en een citroen is er al onder een euro. In het flesje wat je ziet op de foto heb ik 2 munt takjes gedaan en twee stukjes citroen. Ik heb van een citroen een gewoon schijfje afgesneden en het schijfje weer in tweeën gesneden. De munt takjes gaan heel gemakkelijk het flesje in en de citroen partjes ook als je ze klein maakt. Ik denk dat je zo’n 2 keer kunt doen met de stukjes citroen en takjes munt voordat ze hun smaak verliezen. Maar voor de prijs wat je betaald hebt voor de ingrediënten kun je dit nog veel vaker herhalen!

Zelf heb ik nogal moeite met genoeg drinken en dit helpt mij er wel bij om het meer te doen. Het is heerlijk lekker fris door de munt en de citroen bevat weer lekker veel vitamine C. Win win situatie!

17 Reacties

 1. 1 juli 2015 / 23:11

  Wat een goed idee met dit warme weer! Ik drink met dit weer ook heel veel water maar dat gaat inderdaad op een gegeven moment vervelen. Ik heb nog een bosje verse munt in huis dus ik ga dit morgen meteen uitproberen.

 2. Eline Blaise
  28 juni 2015 / 17:11

  Ohh dit ga ik ook eens proberen! Erg mooie foto’s!

  Liefs x

 3. Laura
  28 juni 2015 / 14:11

  Hoi! Leuk idee en nice om dat gewoon zelf te maken! Maar hoe krijg je alles weer uit het flesje? Het is ook zo zonde om steeds een nieuw flesje te pakken 😉

  • Mariska
   Auteur
   28 juni 2015 / 20:01

   Haha dan moet je wel een beetje pielen, maar dat lukt wel 🙂

 4. Danice
  28 juni 2015 / 10:41

  Ik heb ook nauwelijks een dorstprikkel, merk het pas als ik hoofdpijn krijg. We hebben wel water met citroen staan, maar dat vond ik nog wat flauw van smaak. Gelukkig hebben we munt in de tuin staan dus kan ik dat eens uitproberen. Bedankt voor de inspiratie!
  Lees het laatste blogbericht van Danice – Inspiratie: zo kleed je een afstudeerfeest aanMy Profile

 5. 27 juni 2015 / 18:27

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg. En ziet er echt lekker uit haha. En inderdaad ook wel fijn dat je niet zoveel hoeft te betalen ervoor. X
  Lees het laatste blogbericht van Deisy – Blog enquête: de uitslagMy Profile

  • Mariska
   Auteur
   27 juni 2015 / 19:59

   Uiteraard, maar dat lijkt me zo logisch dat ik het er niet heb ingezet 🙂

  • Mariska
   Auteur
   27 juni 2015 / 20:00

   Dat is ook erg handig! Nu vind ik het niet heel vervelend om stukjes citroen op te drinken hoor. En de munt zit goed in het flesje en die voel je niet.

 6. franny
  27 juni 2015 / 15:27

  zeker een goed idee, dank je

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.