Water munt citroen, simpel en gezond!

door Mariska

Stiekem ben ik altijd wel een slechte drinken geweest. Niet qua wijn 😉 maar met water. Ik drink eigenlijk altijd tekort omdat ik nooit die prikkel heb dat ik dorst heb. Heel raar op zich. Nu heb ik eens bij een AH to Go op het centraal station in Amsterdam een flesje gekocht met water, verse munt en citroen. Kost zo’n €2,50 maar kun je heel makkelijk zelf ook maken natuurlijk! En dat heb ik gedaan. Zo simpel maak je water met munt en citroen.

Lees ook: Appel-Pecan Muffins

Water munt citroen

water munt citroen

Het is dus echt heel simpel om zelf te maken en het scheelt ook nog eens in kosten. Voor een ‘normaal’ flesje betaal je bij de AH al snel zo’n €2,50 en dat is, als je weet hoe goedkoop het kan, best duur. Het enige dat je nodig hebt is een leeg flesje, bundeltje met munt takjes/bladeren en een citroen. Dat doe je in een flesje en doet daar genoeg water bij zodat het flesje gevuld is, goed schudden, en je bent al helemaal klaar.

Zelf heb ik een heel pakje met munt takjes gekocht bij de supermarkt voor €1,00 en een citroen is er al onder een euro. In het flesje wat je ziet op de foto heb ik 2 munt takjes gedaan en twee stukjes citroen. Ik heb van een citroen een gewoon schijfje afgesneden en het schijfje weer in tweeën gesneden. De munt takjes gaan heel gemakkelijk het flesje in en de citroen partjes ook als je ze klein maakt. Ik denk dat je zo’n 2 keer kunt doen met de stukjes citroen en takjes munt voordat ze hun smaak verliezen. Maar voor de prijs wat je betaald hebt voor de ingrediënten kun je dit nog veel vaker herhalen!

Zelf heb ik nogal moeite met genoeg drinken en dit helpt mij er wel bij om het meer te doen. Het is heerlijk lekker fris door de munt en de citroen bevat weer lekker veel vitamine C. Win win situatie!

Gerelateerde artikelen

17 reacties

Priscilla 1 juli 2015 - 23:11

Wat een goed idee met dit warme weer! Ik drink met dit weer ook heel veel water maar dat gaat inderdaad op een gegeven moment vervelen. Ik heb nog een bosje verse munt in huis dus ik ga dit morgen meteen uitproberen.

Reageer
beautifulday4makeup 29 juni 2015 - 10:25

Dat is een goede tip om deze zelf te maken. Zelf maak ik vaak fruitwater in een grote karaf

Reageer
Linda / Oh My Beauty 28 juni 2015 - 20:28

Hmm, dit is echt een heerlijke combi!

Reageer
Eline Blaise 28 juni 2015 - 17:11

Ohh dit ga ik ook eens proberen! Erg mooie foto’s!

Liefs x

Reageer
bymarlayne 28 juni 2015 - 14:39

Misschien maak ik dit ook wel een keer!

Reageer
Laura 28 juni 2015 - 14:11

Hoi! Leuk idee en nice om dat gewoon zelf te maken! Maar hoe krijg je alles weer uit het flesje? Het is ook zo zonde om steeds een nieuw flesje te pakken 😉

Reageer
Mariska 28 juni 2015 - 20:01

Haha dan moet je wel een beetje pielen, maar dat lukt wel 🙂

Reageer
Danice 28 juni 2015 - 10:41

Ik heb ook nauwelijks een dorstprikkel, merk het pas als ik hoofdpijn krijg. We hebben wel water met citroen staan, maar dat vond ik nog wat flauw van smaak. Gelukkig hebben we munt in de tuin staan dus kan ik dat eens uitproberen. Bedankt voor de inspiratie!

Reageer
Deisy 27 juni 2015 - 18:27

Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg. En ziet er echt lekker uit haha. En inderdaad ook wel fijn dat je niet zoveel hoeft te betalen ervoor. X

Reageer
Nicetobeout 27 juni 2015 - 17:07

Goed idee, lekker voor de zomer! Wel goed de citroen en munt wassen neem ik aan.

Reageer
Mariska 27 juni 2015 - 19:59

Uiteraard, maar dat lijkt me zo logisch dat ik het er niet heb ingezet 🙂

Reageer
Femke 27 juni 2015 - 16:45

Ik heb zelf een waterfles: fruit infusion. Hier zit een filter in, je kan dus gemakkelijk munt en citroen in je fles doen, filter erbij en lekker drinken maar.. de munt en citroen komen niet tegen je lippen aan en dat drinkt heerlijk!

Reageer
Mariska 27 juni 2015 - 20:00

Dat is ook erg handig! Nu vind ik het niet heel vervelend om stukjes citroen op te drinken hoor. En de munt zit goed in het flesje en die voel je niet.

Reageer
franny 27 juni 2015 - 15:27

zeker een goed idee, dank je

Reageer
Manon 27 juni 2015 - 14:02

goed idee, lekker voor de warme dagen

Reageer
Rilana 27 juni 2015 - 13:50

Hey erg handig dit haha!

Reageer
Jonne 27 juni 2015 - 13:42

Wat een leuk idee!
Liefs. Jonne

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.